Silk’n ToothWave elektromos fogkefe | TESZT

Nagyon szerencsés vagyok, hogy sok-sok szépségápolási terméket tesztelhetek, de sok közülük nem kerül be a blogomba. Néha ez azért van, mert nem vagyok megelégedve a termékkel, azaz nem szeretném ajánlani Nektek, csak azért, mert tesztelésre kaptam. Ha egy termékről teszt után az a véleményem, hogy valóban nem használnám, akkor nincs itt a helye, a másik ok pedig az, hogy nem igazán szeretek blogolni azokról a termékekről, amelyeket már láttam több száz más blogon.

Most viszont nagyon szívesen írom Nektek ezt a tesztet, azért is, mert még nem láttam felbukkanni egyik Instagram-fiókban sem amelyeket követek. 
A Silk’n ToothWave elektromos fogkefét volt szerencsém tesztelni, de mielőtt megosztanám veletek a tapasztalataimat nézzük meg, mitől tökéletes egy fogkefe. Nálam az első és a legfontosabb szempont a hatékonyság! Egy elektromos fogkefe 3 000-10 000 rezgést végez percenként, míg a hagyományos kézi fogkefével kb. 300-400 mozdulat tehető meg, mindez akkor, ha helyesen mossuk a fogunkat. Ebből rögtön kiderül, hogy egy elektromos fogkefe sokkal gyorsabb és hatékonyabb.

Vegyes érzéseim vannak a mosolyommal kapcsolatban. Bár nem mindenki a 100 megawattos hollywoodi mosolyt kívánja, mint ahogy én sem, de én is fehérebb fogakra vágyom, mindezt anélkül, hogy fogfehérítést vennék igénybe. Egyrészt az otthoni fehérítések nem olyan hatékonyak, mint egy szakember által végzett fehérítés, másrészt ha már szakemberhez kell menni, akkor ez egy nagyobb anyagi beruházás és még mindig nem garantált, hogy a fehérítés után nem kérosodnak a fogaim.
És itt jön képbe a Silk’n ToothWave elektromos fogkefe.  Amikor kedvesen felkértek a tesztelésre, nagyon megörültem, mert az alábbiakat ígérték a fogkefe hosszabtávú használata által:

  • „A forradalmian új DentalRF technológiával működik, elsőként a piacon.
  • Folyamatosan gyengíti a fogakon lévő lerakódásokat és a fogak körül védőréteget alakít ki.
  • Klinikailag bizonyított és szabadalmazott technológia.
  • Eltávolítja a lepedéket, elszíneződéseket, foltokat és még a fogkövet is.
  • Akár 8 árnyalattal fehérebb fogaid lehetnek, mindössze 6 hét alatt.
  • Akár 70%-kal több fogkövet távolít el egy hagyományos elektromos fogkeféhez képest.
  • Akár 79%-kal hatékonyabban távolítja el a makacs foltokat (6 hét alatt).
  • Akár 72%-kal csökkenti az ínygyulladást (6 hét alatt).
  • Intelligens időzítő rendszerrel segíti a fogorvosok által javasolt, megfelelő tisztítási időtartamot.
  • A speciálisan a DentalRF technológiához kialakított kefefejek lágy sörtéi védik a fogaidat.
  • Rendszeres használata megelőzi a fogászati problémák kialakulását.
  • Tisztább és simább fogakat biztosít az egész nap folyamán.
  • Egy feltöltéssel akár 2 héten át használható.
  • 4 féle beállítás: 3 sebesség, rezgés nélküli funkció.
  • Magas fokozaton 48.000 rezgést végez percenként.
  • Fogszabályozó, fogtömések, fogpótlások és minden fogászati ​​implantátum esetén is használható.
  • Vízálló (IP67): ennek köszönhetően zuhanyzóban és fürdőkádban is használhatod.”

Ez mind remekül hangzik, ezért nagy izgalommal vágtam bele a tesztelésbe. Maga a fogkefe egy elegáns fekete dobozban érkezett, amely tartalmaz egy elektromos fogkefét, két fejet (egy nagyobbat és egy kisebbet) és egy hálózati töltőt. Külcsínre nem sokban különbözik hagyományos társaitól, de hatásában annál inkább, erről lejebb. 🙂

Könnyen tölthető, kellemesen kézreáll és a minimalista dizájn stílusa mutatós a fürdőszobában. A fogkefén egyetlen egy darab gomb található, ezzel kapcsolhatjuk be- és ki, illetve ezzel válthatunk a háromféle mód között is. Szerintem ez az egyszerűsítés egy jó dolog, mert volt már olyan elektromos fogkefém amin fogmosás közben akaratlanul is folyamatosan bekapcsoltam olyan funkciókat amiket nem szerettem volna. A töltés és a töltöttség visszajelzésére egy LED-et építettek be, amely egy kis akkumulátort ábrázol, így könnyű ellenőrizni az aktuális töltöttségi szintet, ennek viszont legfeljebb az utazások során van nagyobb jelentősége, mert egy töltéssel gyakorlatilag bő két hetet lehet használni, ami bőven elég. A töltőpad kialakítása kifejezetten tetszik, nem túl nagy, kényelmesen elfér bárhol a fürdőszobában.

Az eszközt úgy alakították ki, hogy teljes mértékben vízálló legyen, ezért akár zuhanyozás közben is lehet használni, ez sokszor nagyon jól tud jönni ha időhiányában vagyunk.

Na de jöjjön a lényeg, hogy miben különbözik a többi elektromos fogkefétől. A Silk’n ToothWave elektromos fogkefe egy újdonsággal rendelkezik, ez pedig a DentalRF ™ (rádiófrekvenciás technológia), egy úgynevezett szónikus technológia, ami azt jelenti, hogy a fej a lepedéket nem a sörték rezegtetésével távolítja el, hanem percenként körülbelül 48.000 rezgést végez, ami igen magas értéknek mondható. Teljesen más hatásmechanizmusú technológiája van, mint a piacon kapható keféknek. A kefe két elektródát és egy szilikoncsíkot tartalmaz, amely az elektródák között található. A két elektróda rádiófrekvenciás hullámokat hoz létre, a szilikoncsík pedig azt biztosítja, hogy ezek a hullámok elérjék a fog felületét. Az a lényege, hogy a fogkefét nem kell rányomni sem a fogakra, sem az ínyre, egyszerűen csak elég megfelelő szögben hozzáérinteni a fogakhoz és a magasszámú rezgésnek köszönhetően alaposan megtisztítja a fogakat. A sörték kifejezetten puhák, ezzel védik a fogzománcot és megakadályozzák a fogak érzékenységét. Az alábbi videóban láthatjátok, hogyan működik ez a technológia.

Az egyik kedvenc funkcióm a 2 perces időzítő, ez a tulajdonsága, vitathatatlanul fontos, mert az időzítő ösztönzi a legtöbb embert a megfelelő ideig való használatra. Minden 30 másodperc után a fogkefe jelzi, hogy meg kell változtatnia a fogmosási zónát, és 2 perc elteltével a fogkefe automatikusan kikapcsol. Ez a 30 másodpercenkénti csippanás is egy tök jó dolog, mert így tényleg minden területet megfelelő ideig tisztíthatunk. Lehet, hogy csak én misztifikálom túl, de amennyire egyszerű ez a funkció, olyannyira hasznos.

Említettem, hogy két méretű kefe található a dobozban. Én a kisebb méretű kefét használom, valahogy ez a kényelmesebb. Bevallom őszintén elsőre furcsa és irritáló volt a rezgés. A legerősebb fokozatnál erős bizsergető érzést tapasztaltam, de a lágyabb fokozattal már egészen kezdtem megbarátkozni, Mindenképpen azt javaslom, hogy ha emellett a fogkefe mellett döntötök, akkor az első napokban a legalacsonyabb funkción használjátok és ahogy hozzászoktok, úgy növeljétek. Nálam amint ez megvolt, onnantól már nagy barátságba kerültünk, mert a hatása kárpótolt a kezdeti nehézségekkel szemben.
Amit én tapasztaltam: nemcsak a fogakat mossa, hanem a teljes szájat is megtisztítja. Mivel alaposan megtisztítja a fogakat, így azok hosszabb ideig tiszták és szépek lesznek, és látványosan fehérebbek is. Árnyalatokban nem tudom megmondani, de tényleg nagyon látványos. Amit már pár nap után észrevettem, hogy használata után a fogak olyan simák lesznek, mintha egy alapos fogkőleszedés – polírozás kombó után léptem volna ki a fogorvostól. Ez az érzés több órán keresztül megmarad, ezzel is nehezítve a lepedék lerakódását. A Silk’n ToothWave egy teljesen más elektromos fogkefe, mint amihez hozzászokhattunk, de pozitív módon. Aki a legtökéletesebbre szeretné csiszolni a fogápolást, annak a legtökéletesebb társa lesz a száj higiéniájának megőrzésében.

Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is. A terméket itt éritek el.