Egy varászlatos este | Accendis parfümbemutató a Cherry Gardenben

Egy újabb niche parfümház bemutatóján jártam. A bemutatóra a Cherry Garden Parfümériában került sor, akik ismét hozták a maximumot, mert az eseményt összekötötték egy kedves kis Hallowen bulival. A meghívottaknak ötletes muffinokkal kedveskedtek, amibe szinte bűn volt beleharapni, annyira jól néztek ki.

Accendis parfümház tulajdonosa Emy Cesaroni-Rodriquens mutatta be nekünk a parfümház teljes kollekcióját, amely Magyarországon, csak a Cherry Gardenben kapható. Több rendezvényen jártam már náluk, de azt hiszem ez volt az az este ami mindent vitt. Annyira kellemes hangulatban zajlott le az egész rendezvény, hogy már-már otthonéreztem magam. Emy Cesaroni-Rodriquens egy rendkívül kedves, csupaszív hölgy, aki nagyon közvetlenül viselkedett az összes jelenlévővel. Számomra tényleg egy nagy élmény volt a bemutató.

Az Accendis parfümház tulajdonosa Emy Cesaroni-Rodriquens mindig is szenvedéllyel tekintett a munkájára, több neves cégnél is dolgozott, majd megalkotta a saját márkáját. Az Accendis kollekcióját a fény ihlette: olyan sokféle megvilágítás létezik, mint a téli fény ami megcsillan a hóban, a fehér nyári fény ami a tengeren tükröződik vissza, mint a reggeli hajnal vörös fénye, és a kékes esti alkonyat. Emy a márkanévvel egyetlen gondolatot, a fényt szeretné kifejezni, ehhez pedig az Accendis tökéletes választás. Azért választotta a fény koncepcióját, mert a fény erősebb, mint a sötétség. Az életben akadnak sötét pillanatok és ez az amikor a legnagyobb szükség van a fényre. Ekkor kell felismerni a fényt, ami az alagút végén mindig világít.

A márka mára nagyon sikeres, számos európai országban kapható, emellett Oroszországban és a Közel-Keleten is. A parfümök üvegcséi különleges és exkluzív kialakításúak, amelyek különböznek a piacon lévő többi palacktól. Igazán innovatív, nagyon vonzó és exkluzív. A parfümöket egy Accendis dobozban mutatják be, amely úgy néz ki, mint egy könyv. Olyan könyv, amelyet nem “olvasunk”, hanem az érzékek révén megtapasztalunk és tanulunk belőle.

A kollekció végigszimatolása után nem igazán tudtam kedvencnek kinevezni egy illatot sem, mert nehéz lett volna a választás. Amik nagyon megfogotak:

A Lucevera, ami egy hideg csillag friss és éles fényereje a fekete égen. A bergamott, a pacsuli és cédrusfa élénkítő kombinációja egyenesen a lemenő napot juttatja eszembe. Az erős illatot egy kis fekete ribizli és egy csipet ananász segítségével szelídítették meg. Sokkal inkább esti viseletre tudom elképzelni, egy vacsorára… egy pohár borral, ami tökéletes lezárása a napnak.

Accendis 0.1 Könnyű és mély kompozíció, egy könnyű szívillattal, amelyet a tudás és szenvedély borít be az ellenállhatatlan vággyal, hogy leszáradáskor összeolvadjon az élet örömeivel, majd megossza őket egymással. Finom zöld és átható a kezdet a galbanum száraz aromájával a szantál balzsamos füstjeibe csomagolt május rózsa örömteli eleganciáján nyugszik.

Az Aclus a tudatosságba és teljességbe öltözött érzelem. Intenzív kompozíció, amely felemel és támogat, komplex és sűrű. A bergamot és a cipriolo jegyeinek friss és ragyogó nyitása után egy barátságos, körülölelő és átható szívvel bír az írisz, szuhar, angyalgyökér és kardamom. A pozitív energiát fenntartó és életben tartó erőt az Oud testes illata határozza meg, amelyet a gurjum és cipriolo balzsamos aromája zárja le. A kollekció darabjai Budapesten a gyönyörű Cherry Garden Parfümériában megtalálhatóak.