MediNatural Újdonságok

A mai bejegyzésemben egy számomra nagyon kedves márka újdonságait szeretném bemutatni nektek. A MediNatural egy magyar vállalkozás, mely a népi gyógyászat hagyományaira támaszkodva, kizárólag természetes hatóanyagok segítségével készíti termékeit.

PHA hámlasztó gyümölcsenzimmel
(7.399 Ft/100 ml)
Sokan megijednek a hámlasztósavak otthoni használatától, pedig ha betartjuk a lerásban foglaltakat, gyönyörű eredmények érhetők el a segítségükkel.  Sokféle bőrproblémát kezelhetünk velük, az aknéktól a mitesszereken át a foltokig, emellett fantasztikus anti-aging hatásuk van.
Tiszta, száraz arcra kell felvinni egy vattakorong segítségével, majd jöhet a hatás. 🙂 Nem szükséges lemosni, nyugodtan lehet utána folytatni a megszokott bőrápolási rutinunkat.
Az ilyen készítményeknél az a jó, hogy azonnali eredményt kapunk, hiszen rögtön megújítják a bőrt. Üdébb, tisztább, ragyogóbb, élettel telibb, simább bőrképre számíthatunk.
Nekem főként az tűnt fel, hogy egész egyszerűen egészségesebbnek tűnt az arcom, a pórusok kevésbé voltak láthatóak, a ráncok kevésbé voltak feltűnőek.
Abban az időszakban amikor ilyen kémiai hámlasztó terméket használunk, a fényvédelemre fokozottan ügyelni kell!

Hyaluron 3 + Ceramid hidratáló arckrém
(4.999 Ft/50 ml)
A hialuronsav legfőbb előnye, hogy mélyen behatol a bőrbe, és több mint ezerszeresét veszi fel a saját súlyának, ezzel is segítve a bőr hidratálását. Szervezetünk folyamatosan termel hialuronsavat és fiatalkorban bőségesen megtalálható mindenkiben, viszont az öregedéssel jár, hogy a szervezet hialuronsav termelése egyre csökken, ezért bőrünk szárazzabbá, fénytelenné, és rugalmatlanná válhat. Ha ezt el szeretnénk kerülni, de legalábbis mérsékelni, akkor érdemes  hialuronsavat tartalmazó készítményeket használni, mert ez a tiszta és természetes szérum intenzív hidratálást biztosít a bőrnek.
Remek az összetevőlista (ceramid, hialuronsav és shea vaj) és ehhez méltán a hatása is remek. Az illata finom, visszafogott, de semmiképpen sem nevezném unalmas, natúr illatnak. Egy alapos arctisztítás után, mind lefekvés előtt, mind pedig reggel, -még sminkelés előtt- szoktam felkenni. Elég sűrű a textúrája, így egy kicsit várni kell a beszívódással, cserében elképesztően üde és friss lesz tőle a bőr. Ezt minden bőrtípusra bátran ajánlom, nem zsírosít, sőt a ceramid tartalmának köszönhetően bőröregedést gátló és a bőr pigmentációjára kifejtett kedvező hatása is jelentős. Javítja és növeli a bőr felső rétegeinek hidratáltságát, gátolja az UV okozta károsodást.

Peptides szemránckrém narancsvirág peptidekkel
(6.999 Ft/30 ml)
A peptideket a bőrápolásban jártasaknak nem kell már bemutatnom, ha még nem hallottatok róla, akkor röviden elég annyit tudni, hogy ezek a molekulák funkciójuk szerint sejtkommunikáló anyagok, kollagén építésben segíthetnek. Ezen kívül rezet képesek juttatni a bőrbe, ami segíti a sebgyógyulást és antioxidáns hatással is bír.
30 éves kor után a bőr kollagén mennyisége jelentősen csökken, ezért a bőr veszít rugalmasságából és sajnos feszességéből is. Mivel én is 30 felett vagyok, és a szemem alatt már vannak kisebb ráncok, így különösen örültem ennek a krémnek. Két dolog, ami rögtön megfogott ebben a termékben: az egyik, hogy egy adagolóval tudunk kis adagokat kinyomni a krémből, így nem kell belenyúlni, ami kifejezetten jó, mert így nagyon higiénikussá teszi a használatát. A másik pedig az állaga: sűrűbb, krémesebb, ami egy tápláló, töményebb krémnél szerintem már – már elvárható.
Ritkán duzzad fel a szemem, viszont reggel erősebb, sötétebb karikáim vannak. Úgy vettem észre, hogy segít rajta, sokkal egységesebb és szebb összképe van tőle az arcomnak. A szürkeségen is picit halványít, nekem bevált, nagyon szeretem! Viszont csak esténként használom, mert mikor napi 2x használtam én soknak éreztem. Nappalra inkább a light verzióját, a szemráncgélt használom.

Peptides szemráncgél narancsvirág peptidekkel
(6.699 Ft/30 ml)
Mostanában elég sűrűek a heteim, így a kevés alvás és rohanás közepén nem állítom, hogy ettől a szérumtól varázsütésre eltűntek a sötét karikáim és a táskák a szemem alól, de határozottan vállalhatóbban nézek ki, mint általában.
Bő egy hónapja használom, főként reggel, de néha még kora este is. Nekem azzal van problémám, hogy reggelente nagyon puffadt szemekkel ébredek, és ezen tényleg segít. Az állaga top: leheletfinom gél. Ennek ellenére nagyon gazdag, kevés kell belőle, kellemesen és hosszan hidratálja a szemkörnyéket. A korrektor is jól megmarad rajta, nyugodtan lehet rá sminkelni.

Peptides ránctalanító krémpakolás narancsvirág peptidekkel
(7.399 Ft/50 ml)
A maszk fő hatóanyagai a narancsvirág peptidek, melyek kifejezetten jó lifting hatással bírnak. Nagy várakozással kezdtem bele a tesztelésbe, mert nagyon szeretem a bőrsimító pakolásokat, heti rendszereséggel használom is őket. A maszkfelvivő ecsetemmel applikáltam fel, majd jól belemasszíroztam az arcomba, ezután elkezdődött a 15-20 perc várakozási idő a lemosásig. Hatása már első használat után is nagyon meggyőző volt, mert látható volt, hogy a bőröm szereti ezt a maszkot. Nagyon kellemes, hűsítő érzés az arcon, hatása pedig feszesebb, hidratáltabb bőr és optikailag kisebbnek látszódó pórusok, valamint egységes bőrképet mutat.
Saját tapasztalataim alapján főként azoknak ajánlom, akiknek a bőre fakó és egyenetlen, illetve már egy kicsit megereszkedett. Hetente, kéthetente vagy ahogy igényli a bőr.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!