Se több se kevesebb, mint az Istenek bölcsője | MONTOLYMPE TESZT 2.

A Montolympe termékeiről már korábban is írtam, ezt elolvashatjátok itt. Nagyon szeretem ezt a termékcsaládot, mert nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a használatukat illetően.

Wellness Tusoló gél
(10.500 Ft/400 ml)
A natúrtkozmetikumokkal mindig kicsit elfogult vagyok, mert igyekszem egyre tudatosabban megválasztani a termékeket, amiket használok. Másfelől nagyon megszerettem a márkát, amikor teszteltem az arcápolási termékeit. No, de jöjjön pár szó a tusfürdőről is. Csodás illata van, igazi nyári illatnak hívnám, felfrissít, ébresztő hatása van. Nem habzik annyira, mint egy hagyoményos tusfürdő, ami kifejezetten előny ha tudjuk, hogy a habzást csak erős vegyszerekkel tudja egy tusfürdő produkálni. Annak aki most vált natúrkozmetikumra elsőre fura lehet, viszont az egészséges bőrért bizony le kell mondani pár dologról. A termék rendszeres használata után kijelenthetem, hogy egyáltalán nem húzódik tőle a bőröm. Kis mennyiség is elég belőle, így biztosan sokáig elég lesz. Imádom!

Hámlasztó és Tápláló Testradír
(9.200 Ft/150 ml)
Meg kell mondjam nem gondoltam volna, hogy ennyire beleszeretek. Az illatvilágában az olíva játszik nagy szerepet, kellemes „zöld illatú” radír, egy erdőben tett sétára elmlékeztet. Egy közepes állagú testradírról van szó, kisebb, viszont érdesebb szemcsékkel, így nagyon hatékonyan hámlaszt, mérete miatt az érzékenyebb területeken is bátran lehet használni. A benne található nem túl durva, apró szemcsék nem sértik fel a bőrt, nagyon szépen, de kíméletesen távolítják el az elhalt hámsejteket. Azt azeretném kiemeleni, hogy a radírozással sem szabad túlzásokba esni, én azt javaslom heti két alkalomnál többször semmiképpen ne használjátok, mert úgy többet árt mint használ. Lemosás után a benne található olajok miatt enyhén olajos érzet marad utána a bőrön, ez este abszolút rendben is van, de aki reggel szeretné használni, annak ajánlatos még egy gyors szappanozás vagy tusfürdőzés utána. Bár kár lenne ezeket a jó kis olajokat lemosni, inkább érdemes este használni, így reggelre plusz hatásként nagyon puha bőrt eredményez.

Mélyhidratáló Testvaj Szalmagyopárral
(16.600 Ft/150 ml)
Erőteljes, de nagyon kellemes illata van, ami tartósan érződik a bőrön. Annak aki szereti a friseebb illatokat nagyon kellemes. Az állagát tekintve lágyan krémes, sűrűbb textúrájú. Testvaj mivolta ellenére viszonylag gyorsan beszívódik és nem hagy zsíros, ragacsos bőrérzetet. Ez a testvaj olasz szalmagyopárral és organikus sheavajjal is dúsított, védő, hidratáló, nyugtató és hihetetlenül tápláló tulajdonságokkal, szépségünk egyik legértékesebb szövetségese! Már az első pár alkalmat követően feltűnt, hogy maximálisan hidratál és bársonyossá varázsolja a bőrömet. Egy dologra kell csak vigyázni, hogy ne vigyünk fel túl sokat egyszerre a bőrre, különben „fullasztó” hatása lesz. Összességében ez egy nagyon finom illatú testápoló, ami normál és kifejezetten száraz bőrűeknek tökéletes választás.

Kézkrém Olümposzi Hegyi Teával és Olívaolajjal
(7.500 Ft/50 ml)
A tél végeztével ha Ti is olyanok vagytok, mint én, akkor pont az az időszak, amikor itt az ideje rendbetenni a kezeket is. A hideg levegő szárazságát súlyosbítja a szél, ami igazán kikezdi a kezeket. Erre hoztam nektek egy  jó kis terméket, amit érdemes kipróbálni.
A legfontosabb dolog az, hogy a kezem sima és puha legyen, mivel elég sokat fogok kezet munkámból kifolyólag és az első benyomáshoz ez is hozzátartozik. Nincsenek szuper száraz kezeim, de a téli hónapok után, a kezeimet úgy érzem, mintha csiszolópapírral mentek volna végig rajtuk. A krém finoman illatos, amelyet nagyra értékelek, mert néhány kézkrém kellemetlen „gyógyszertári” illata néha megfojt. Összetevői igen jól hangzanak: organikus olümposzi hegyi tea, organikus aloé, organikus argán olaj, organikus olíva olaj, bodzavirág, shea vaj, búzacsíra olaj, babassuolaj, rózsafa illóolaj, mirtusz illóolaj és szantálfa illóolaj. Krémes textúrájú, gyorsan felszívódik, ellentétben sok viaszos krémmel, amelyeket néha én is beválasztok. Használata után selymesebbnek és puhábbnak érzem a kezem. Hamar beszívódik és nem ragacsos tőle a kezem. Ajánlom mindenkinek.

Lábápoló krém Teafaolajjal
(8.200 Ft/40 ml)
Szerintem a hidegebb hónapokban talán kevésbé van “szezonja” a lábápolásnak, mivel ilyenkor kevesbé van szem előtt a lábunk, így hajlamosak vagyunk elhanyagolni, vagy ritkábban foglalkozni vele. Aztán ahogyan melegszik az idő, akkor kapcsolunk, hogy hoppá, ráférne egy kis ápolás oda is. Másrészt ahogy az idő melegebb lesz, egyre többet fájnak a lábaink, mert előkerülnek a csinosabb cipők is. Ennek a krémnek nagyon megörültem, mert nagyon sokat viselek magassarkút és ez bizony a nap végére már meghozza azt a bizonyos „nehézláb” érzést. A készítményben található vadgesztenye olaj és kivonat, organikus olíva olaj, organikus borsikafű, organikus menta, teafa illóolaj, menta illóolaj nagyon jó hatással van a hajszáleres keringésre, érfalvédő, gyuladdáscsökkentő hatású, ezáltal nyugtatja a fáradt lábakat és segít a regenerálódásban. Ha tehetem reggel és este is használom, pár nap után már érezteti jótékony hatásait. Nagyon kellemes érzést nyújt felkenés után, hűsít, frissebnek, energikusabbnak érzem tőle a lábaimat. Emelett a teafaolaj fertőtlenítő hatását is szeretném kiemelni, ami nagyon jót tesz a lábaknak.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!