Se több se kevesebb, mint az Istenek bölcsője | MONTOLYMPE TESZT

A görög natúrkozmetikai termékcsaládot az orvosi készítményeket is gyártó IAMED Medical Products and Cosmetics vállalat kutatói fejlesztették ki, akik hosszú évek óta kutatják már az Olümposz hegy csodálatos gyógynövényeinek hatásait, hogy azokból prémium minőségű kozmetikumokat készíthessenek. Kutatásaik eredményei alapján az orvosok organikus gyógynövényekből kifejlesztettek egy egyedülálló kozmetikai szépségápolási termékcsaládot. A MontOlympe termékek alapanyagaként használt gyógynövények 1400 méterrel a tengerszint felett teremnek, így a termékek teljes mértékben összhangban vannak a természettel, természetes összetevőket tartalmaznak, mérgező anyagok nélkül, vegán és környezetbarátok. Termékeik hatása nemcsak a hagyományos mítoszon alapszik, hanem innovatív tudományos felfedezéseken is. A termékek nem tartalmaznak káros vegyszereket, kémiai adalékanyagokat, kőolajszármazékot, illatanyagot, színezőanyagot és más mesterséges összetevőket sem, ez volt az a pont amikor belopta magát ez a márka a szívembe. Én hiszek abban, hogy káros anyagok nélkül is eredményesen, hatékonyan ápolhatjuk a bőrünket, sőt! Az Olümposz-hegyről származó kézzel szedett, organikus gyógynövények mélyen tápláló és regeneráló kivonatai sok különböző bőrproblémára nyújtanak megoldást.Lássuk is azokat a termékeket, melyeket kipróbáltam:

Micellás víz Levendula virággal
(8.800 Ft/250 ml)
Először is azzal kezdeném, hogy 250 ml hatalmas mennyiség, így igen jó befektetés ez a micellás víz. A másik amit már első használatkor tapasztaltam az az isteni levendula illat ami azonnal megcsapott. Ez a termék ötvözi a bőrbarát micellás vizet az organikus kamillával, organikus aloével és organikus zsályával, hogy hatékony tisztító hatást nyújtson, ami még mindig kíméletes a bőr és a szem számára is. A termék érzékeny bőrre és érzékeny szemekre is egyaránt ajánlott, használat után valóban nem okoz sem irritációt, sem szárazságot. A sminkeltávolítót úgy tervezték, hogy feloldja a vízálló és makacs sminket a szemeken, az arcon és az ajkakon is, ugyanakkor azoknak is ajánlatos használni akik szeretnék egy minőségi termékkel felfrissíteni bőrüket, akár napközben, akár lefekvés előtt. Kíméletesen távolítja el a bőrön keletkezett szennyeződéseket anélkül, hogy használata után szükség lenne más tísztító termékre, vagy a bőr leöblítésére. Láthatóan tisztává, üdévé, matt tapintásúvá teszi az arcbőröm, emellett kellemes illata, revitalizáló és nyugtató hatása is van.

Mélytisztító maszk
(15.700 Ft/40 ml)
A maszk fő hatóanyaga a spirulina, melyet korábban már kóstoltam italokban és turmixokban, de arcápolásban ez az első termék ami spirulinát tartalmaz. Ez a zöld „super food” tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és fehérjékkel, amelyek kiválóan alkalmasak a szervezetünk számára, akár belsőleg, akár külsőleg. Emellett a maszkban található magas koncentrátumban A, B12, E vitamin, kalcium, vas és foszfor is. Nagy várakozással kezdtem bele a tesztelésbe, mert nagyon szeretem a tisztító pakolásokat, heti rendszereséggel használom is őket. A maszk felvivő ecsetemmel applikáltam fel, majd jól belemasszíroztam az arcomba, ezután elkezdődött a 15-20 perc várakozási idő a lemosásig. Hatása már első használat után is nagyon meggyőző volt, mert látható volt, hogy a bőröm szereti a spirulina maszkot. Nagyon kellemes, hűsítő érzés az arcon, hatása pedig feszesebb, hidratáltabb bőr és optikailag kisebbnek látszódó pórusok, valamint egységes bőrképet mutat. Ez az abszolút kedvencem a csomagból, egyedül a lemosásával akadt némi gondom, de arclemosó szivaccsal ez is könnyen kiküszöbölhető. 🙂 A spirulina tartalmú maszkok számos bőrtípusra alkalmazhatók, száraz, érzékeny vagy akár olajos típusra is, ezért bátran próbáljátok ki. Saját tapasztalataim alapján főként azoknak ajánlom, akiknek a bőre fakó és egyenetlen, illetve ki van téve a városi szennyeződéseknek, vagy éppen tág pórusú, pattanásos bőrűeknek. Hetente, kéthetente vagy ahogy igényli a bőr.

Hidratáló Nappali Krém Pünkösdi Rózsával
(14.000 Ft/40 ml)
Mint a többi terméknek is, tubusa zárt, a kupakjával lehet felnyitni, ez garantálja, hogy még senki sem nyitotta ki előttetek. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez nagyon fontos és sokszor nem értem, hogy ez miért csak a márkák kb. 50%-nál van így. Igenis lényeges, hogy biztosak lehessünk benne, hogy más még nem ért a krémhez, nem szagolgatta és nem is bontotta ki előttem. Ez a prémium kategóriás nappali krém egy elegáns tubusban érkezett, letisztult, minőségi termék érzetét kelti, mert valóban az is. Amint elolvastam az összetevőit, azonnal tudtam, hogy ez bizony nekem lesz való. Fő hatóanyaga a pünkösdi rózsa, emellett tartalmaz barackmag olajat, olíva szkvalént, organikus jojoba olajat, organikus cickafarkot, organikus borsikafüvet, valamint növényi olajokat. Mindezeknek köszönhetően feszesebbé válik a bőr. Nem csak hidratál, de elősegíti a bőr hámszövetének regenerálódását is, a benne található vitaminoknak köszönhetően pedig jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Amit ígér, be is tartja. Illata lágy és szolíd, épp egy leheletnyit érezni csak a virágos illatot. Mivel nappali krém, így többnyire smink alá használom, felvitel után, kellemes, frissítő érzetet ad, ami reggelente nagyon jól jön a bőröm ébredéséhez. Kifejezetten gyorsan beszívódik, nem marad utána semmilyen zavaró réteg az arcomon. Egy enyhe mattító hatást is érzékeltem használatakor, ennek köszönhetően nagyon jól bírta a sminkem a napot. Nagyon szépen hidratálja a bőröm az alapozó alatt is, nálam ezért egy hatalmas plusz pont jár neki.

Intenzív ápoló Éjszakai krém Cornelian Cherryvel
(19.200 Ft/40 ml)
A krém fő hatóanyaga az organikus Cornelian Cherry kivonatában magas koncentrációban taláhatóak meg az antioxidánsok és a C-vitamin. Emellett organikus olíva olajjal, görög oregánóval és organikus csipkebogyóval segíti a bőr hidratációját és táplálását. A benne található avokádó olaj és mandarin esszencia olaj késleltetik a sejtek öregedését, így javítva a bőr textúráját. Szuper állagú, könnyen kenhető, közepesen gyorsan felszívódó krém, ami így ideális éjszakai arcápoló. Mivel elég gazdag hatóanyagok terén, ezért telitalálat ez a krém télre. A bőr tapintásra kellemes, bársonyos, a téli szélben kiszáradt arcom könnyen befogadta. Éjszakára szerintem egyáltalán nem rossz választás, de a szelesebb, hidegebb napokon egy szárazabb bőr számára, akár nappalra is érdemes kipróbálni. Pár napos használat után már látni lehet áldásos hatását: nem nehéz az állaga, nem zsírosít, így nem hagy nyomot, csak hidratált, tömör, illatos arcbőrt, reggel pedig a tükörben hatását meglátva, egy elégedett vigyort az arcomon. 🙂

Ránctalanító Szemkörnyékápoló Cornelian Cherryvel
(16.900 Ft/15 ml)
A szemránckrémek szerintem olyanok, mint az édesség: az ember szívesen próbálgatja, mert soha sem lehet tudni, hogy egy-egy újdonságnál mi rejlik a csomagolás alatt. Az ígéretes leírásokat böngésszük untalan, mert minden dobozban “az igazit” keressük. Szerintem ezen a téren sok igazi van, mikor és kinek mi válik be. Ez a szemkörnyékápoló tökéletes társa az éjszakai krémnek. Egy lágyabb textúrájú krém, mely valóban azonnal táplálja és vitalizálja a szemkörüli érzékeny bőrt. Sokkal teltebb, frissebb lett tőle a bőröm, szépen lohasztja a reggeli táskákat, aminek kifejezetten örülök. Hogy a karikákkal mit csinál, arról nem tudok véleményt mondani, mert szerencsére azok nincsenek a szemem alatt, csak nagyon alváshiányos időszakban.
Este miután alaposan lemosom a sminket, óvatos lapogató mozdulatokkal „bemasszírozom” a bőrömbe és ennyi az egész. Amit használat után először ti is észre fogtok venni, az az, hogy már 1-2 hét után egységesebb lesz a bőrötök tőle, a ráncokat, szarkalábakat elkezdi szépen feltölteni. Mindezek mellett én használom a mimikai ráncoknál is, ezen a téren úgy felturbózta az arcom, hogy pár nap után csak néztem a tükörben, hogy hoppá. Nem győzők betelni a hatásával! Mindenképpen érdemes ezeken a területeken is kipróbálnotok, mert itt látható a leggyorsabban a hatása és kiváltja a ráncfeltöltő termékeket is.  

A termékeket itt éritek el!

Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is.