Aldeléna Natúrkozmetikum | Teszt

Ma olyan natúrkozmetikai termékeket szeretnék bemutatni Nektek, amik minden károsanyagtól mentesek. Azt hiszem már mindannyian tudjátok, hogy az egészséges kozmetikumok híve vagyok. Ha ti is ezt az irányt választjátok, vagy már ráléptetek az útra, akkor mindenképpen olvassátok végig ezt a bejegyzést.

A kézműves szappanok az utóbbi években kezdtek el újra elterjedni, ezért manapság már a kisebb drogériákban is kaphatunk ilyesmit, bár érdemes megválogatni, hogy milyen terméket választunk. Nem árt megnézni a címkét, mert rosszabb minőségű termékeket is előszeretettel adnak el natúrszappanként. Ha tisztán növényi olajok elszappanosításával készült a szappan, akkor biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű szappannal van dolgunk. Így van ez az Aldeléna szappanjaival is.  

ALOÉ VERA SZAPPAN
(1.490 Ft/100 gr)
Kicsit tartottam tőle, hogy olyan „semmilyen” aloe illata lesz, mint a legtöbb ilyen terméknek, de kellemesen csalódtam! Nem nagyon tudom mihez hasonlítani, bennem a tisztaság illatának érzetét kelti! A habja nem túl dús, ámde krémes és szépen terül. Az aloe vera tele van antioxidánsokkal, természetes immunerősítőkkel, amelyek segítenek felvenni a harcot a szabadgyökök ellen, ezért is hidratál remekül minden belőle készült termék. Finom puha lett tőle a bőröm, látványosan javult az állaga is, sokkal feszesebb, kevésbé laza, mint előtte.

VIRÁGMÉZES SZAPPAN
(1.490 Ft/100 gr)
A virágméznek számtalan pozitív hatása van: antibakteriális hatású, éppen ezért az aknés bőrűeknek különösen sokat segíthet. Regenerál, gyógyítja a sebeket, halványítja a hegeket, csökkenti a gyulladást, mindemellett pedig támogatja a bőr vízfelvevő képességét, így fokozva annak hidratáltságát.
Jó ideje használom ezt a szappant, és isteni illata mellett olyan babapopsi bőrt varázsolt, hogy fúúú! Megkapja az 5 csillagot, mert nálam ritka az a szappan ami minden szempontból tökéletes.

GYÖMBÉR SZAPPAN
(1.490 Ft/100 gr)
Ennek a szappanak a hatására voltam a legkíváncsibb, mert a gyömbért egész évben fogyasztom tea formájában, vagy épp nyersen is, így tisztában vagyok áldásos hatásaival. Érdemes tudni róla, hogy a bőrnek is nagyon jót tesz, mert rengeteg antioxidáns van benne, tonizál, méregtelenít, energetizál, emellett aromaterápiás hatása is kiváló. Egy fáradt nap után felmelegíti a testet-lelket és nyugtat is. Nagyon imádom, az én érzékeny bőrömnek kiváló. Nem szárít, nincs kellemetlen bőrfeszülés, mégis tiszta puha lesz a bőröm fürdés után, örülök, hogy rátaláltam!

CSOKOLÁDÉ-MANDARIN SZAPPAN
(1.590 Ft/100 gr)
Paleolit kakaót, vörös mandarint és egy kevés citromfű illóolajjat is tartalmaz. A mandarinról sokan nem tudják, hogy a benne lévő C-vitamin nagyszerű antioxidáns tápanyag, ami lelassítja az öregedési folyamatokat. Emellett a C-vitamin stimulálja a kollagén termelését a bőrben, ami a bőr rugalmasságáért felel.
Nagyon kellemes vele a fürdés, láthatóan puha, ápolt, selymes lesz tőle a bőröm. Nem szárít, használata után testápolóra sincs szükség, mert szépen hidratálttá teszi a bőrt. Az illatába egyszerűen szerelmes vagyok. 😄

GERÁNIUM SZAPPAN
(1.490 Ft/100 gr)
Apró szemcsék vannak benne (vörös szőlőmag őrlemény), amik enyhén dörzsölik a bőrt. Ez nagyon jót tesz a vérkeringésnek és felfrissít. Nálam ő az abszolút kedvenc! Szerintem mi nők odavagyunk a finom, nőies illatokért. Jó, higyjétek el, ez a szappan egy csoda. Sűrű, krémes habja extra kényeztetést nyújt a bőrnek, talán ennek a legselymesebb a habja a többi szappan közül. A benne található rózsaszín agyag segítségével a száraz bőrrel csodákat tesz. Elképesztően jól hidratál, finom illata belengi az egész fürdőt. Egyszer mindenki próbálja ki, mert utána garantált a szerelem.

LEVENDULA SZAPPAN
(1.390 Ft/100 gr)
Leegyszerűsítve azt is mondhatnám, hogy az összes Aldeléna szappanért odavagyok, na jó, ha nem  is az összesért, de azokért, amiket már próbáltam mindenképp. Ha választanom kellene három szappant a kínálatukból, akkor ez a szappan biztosan helyet kapna a listán. Nagyon kellemes testet és fejet is nyugtató, de egyben felfrissítő illata van. Megfelelően habzik és nagyon szépen puhítja a bőrt. Nyugtat és tisztít, testet és lelket egyaránt, nincs nagymama szekrény hatása. 😄 Szeretem!❤

LEVENDULA-CITROMFŰ FÜRDŐSÓ
(2.190 Ft/300 ml)
Egy fárasztó nap végén nincs is jobb, mint belemerülni egy kád kellemes, fürdősóval gazdagított vízbe. Az ásványok, az illóolajok és a finom tápanyagok mélyen átjárják a bőrt, amitől a lélek is szinte felüdül. Magas koncentrációban a fürdősók növelik a víz sűrűségét, amitől “könnyebb” érzés lesz a kádban ülni, ez is egy kellemes lazító érzés. A levendula olajjal átitatott fürdősó segítségével csökkenthetjük a stresszt és ellazíthatjuk izmainkat. Amikor beleszórjuk egy kád meleg vízbe, szinte azonnal feloldódik, illatával pedig még a legegyszerűbb fürdőszobát is igazi wellness központtá varázsolja. A fürdősóban lévő magnézium-szulfát is bizonyítottan csökkenti a vérnyomást és az adrenalin szintet, ezáltal segít ellazulni és lecsendesíteni az elmét a nyugodt alvás érdekében. Egy stresszesebb nap után igazán kellemes élményt tud nyújtani. A kád takarítása pedig elenyésző az élményhez képest, az érzés mindenért kárpótol. Mindenkinek ajánlom.

ROZMARING-EUKALIPTUSZ FÜRDŐSÓ
(2.190 Ft/300 ml)
Ha este otthon fáradtnak érezzük magunkat, de még bőven van mit tenni, akkor engedélyezzünk magunknak egy 15-20 perces fürdőt és máris frissebben állhatunk neki a teendőinknek. Erre tökéletes választás a rozmaring-eukaliptusz kombó, mert mindkettő élénkító hatású. A fűszernövényként ismert rozmaringból készült olaj fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, ezért megelőzhetjük vele a pattanások és kisebb kiütések kialakulását. Aromaterápiás hatását tekintve a rozmaringot tartják a szellemi fáradtság és a feledékenység egyik legjobb ellenszerének. Az eukaliptusz hatóanyagai felszabadítják az elzáródott légutakat, érdemes megfázás végén vagy után alkalmazni.
Vízben feloldva már kis mennyiségnek is elég intenzív illata van, elég elős ahhoz, hogy erősebb ilattú tusfürdő mellett is lehessen érezni. Nem szárított, a sókristályok gyorsan feloldódnak és finoman olajossá változtatják a vizet. Fürdés után még érződik a bőrön, nálam nagyon jó szolgálatot tett megfázáskor, pont jókor teszteltem. Nem utolsó sorban nagyon ízléses a csomagolása, jól mutat a fürdőszobapolcon is.

AGYAG MASZK – SPIRULINA – ALOE VERA
(1.990 Ft/50 ml)
Fő alapanyaga a spriulina, amelyről köztudott, hogy gyulladáscsökkentő, összehúzza a pórusokat, remek méregtelenítő, javítja a vérkeringést, emellett a szennyeződéseket is maradéktalanul eltávolítja a pórusokból. Kikeveréskor jól eltalálva az arányokat, egy lágy állagú, könnyen kenhető és szépen eloszlatható maszkot kapunk. Érdemes nyakra és dekoltázsra is használni, mert tényleg csodákat művel. A maszk felvivő ecsetemmel applikáltam fel, majd jól belemasszíroztam az arcomba, ezután elkezdődött a 15-20 perc várakozási idő a lemosásig. Ez idő alatt hatékonyan táplál, nem húzódik közben a bőröm, sőt, szárítás helyett aloe vera tartalma miatt hidratálja az arcom. Miután megszáradt, langyos vízzel lemosom az egészet és hideg vízzel is áttörlöm az arcom, ezzel szépen összehúzom a pórusokat. Én esti használatra ajánlom, amikor van időtök egy picit relaxálni is mellette.  Remek bőrtápláló, a pakolás lemosása után azonnal láthatóan bársonyosabb bőrt hagy maga után. Kombinált bőrtípúsra kifejezetten ajánlom, mert nagyon szépen szabályozza az olajosodást a bőrön.Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!