Ötletek egy stílusos és tudatos otthonhoz

Manapság egyre jobban odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, milyen összetételű kozmetikai termékeket használunk, és törekszünk a szelektív szemétgyűjtésre is. Igyekszünk az élet számos területét „öko szemmel” nézni, arra azonban már kevesen gondolunk, hogy a lakberendezés során is használhatunk olyan anyagokat, amelyek védik a környezetünket. Pontosan ez az oka annak, hogy a természetes alapanyagokból készült bútorok, lakáskiegészítők reneszánszát éljük.
Az egyik fő ok talán az, hogy ezek között a tárgyak között egyetlen gépipari termék sincs, csak az emberi kéz és fantázia szab nekik határt.
Ha belegondolunk nincs is új a nap alatt, hiszen mai kor fiataljai az újdonság erejével fedezik fel a természetes anyagokból készült bútorokat, lakberendezési tárgyakat, ugyanakkor ha jól szétnézünk a padláson, akkor könnyen találhatunk nagyszüleink fából készült ládájára, vagy szüleink vesszőből készült kosarára, vázájára. Mindenesetre számomra kifejezetten nagy öröm látni, hogy a műanyag uralta évtizedek után újra kiszélesedett a természetes alapanyagok köre, mind a belőlük készülő eszközök választéka is.
A természettel való kapcsolatot erősíthetjük textíliákkal, fából készült, rusztikus bútorokkal. Berendezhetjük velük az egész lakást, vagy házat, de akár használhatjuk őket akár csak egy helyiségben. Így vagy úgy, de biztos vagyok benne, hogy megnyugtató és pihentető légkört teremtenek otthonunkban a természetes anyagok.
A mai blogbejegyzésemben a DODO Home oldaláról szemezgettem, összeállítottam az én kedvenceimet, fogadjátok szeretettel.

A fonott és a rattan ma már nemcsak a teraszokon használatos, észrevétlenül bekúszott az otthonunkba is. A bambusz szuper fenntartható anyag. Gyorsan növekszik, tartós és könnyen kezelhető. Rendkívül sokoldalúan használható, tökéletes padlóra és modern bútorokhoz is. Ezek a természetes anyagok, ha ügyesen használjuk őket, fiatalos és bohém hangulatot teremtenek otthonunkban.

BAMBOO LOUNGE DOHÁNYZÓASZTAL
Ez a rattanból készült kisasztal egyszerre stílusos és praktikus. Egzotikus megjelenésével igazi fénypontja lesz a nappalinak.
PURE NATURE II FÜGGŐLÁMPA
A papír és rattan párosából készült barnás lámpaernyő vitathatatlanul hangsúlyos.

A kelet-indiai rózsafából készített bútorok különleges, rusztikus bájt varázsolnak az otthonunkba. A rózsafa egy trópusi keményfa, különleges színe, esztétikus erezete miatt kifejezetten kedvelt alapanyag. A fa gyönyörű erezetének köszönhetően minden egyes belőle készült bútor egyedi és kissé eltér a többitől. Tökéletes választás azoknak, akik szeretik a különleges darabokat.

MAMMUT RÓZSAFA DOHÁNYZÓASZTAL
Ez a letisztult rózsafa dohányzóasztal szépségével és időtálló megjelenésével a természet erejét viszi az otthonunkba, melyet a modern U alakú lábak tesznek még különlegesebbé.
RETRO RÓZSAFA KOMÓD
Ez a gyönyörű komód rózsafából készült, egyedi mintázatának köszönhetően garantáltan a lakás ékköve lesz.

Manapság már nincsenek szigorúan meghatározott stílusok, sokkal inkább jellemző egy-egy stílus párosítása. Ha megfelelően bánunk az arányokkal, akkor a végeredmény rendkívül látványos és hangulatos lesz. Én így tekintek az etno stílusú tárgyakra is. Egy elegáns, de akár egy konzervatívabb otthont is tökéletesen „lazíthatunk” vele. Az etno stílus lehet akár afrikai, ázsiai, indiai jellegű, a hangulatot főként az adott kultúrára jellemző díszek segítik kibontakozni. Ezek lehetnek díszpárnák, függönyök, lakástextilek, tükrök, kosarak, tálak. Én az utóbbiak mellett tettem le a voksomat.

PURE NATURE TÜKÖR
Ez a kézzel készített tükör különleges keretével tökéletesen illik a bohókás, vintage, vagy akár a belső terekhez is.
Egy kis asztali lámpa csodákat művel bármely belső térben. Az egyszerű és természetes kinézetnek köszönhetően remekül illik hálószobába, nappaliba, vagy akár egy otthoni irodába is. Fehér színű, letisztult búrájának köszönhetően igazán otthonos, meleg fénnyel burkolja be a helyiséget.

Mivel a természetesség már önmagában harmóniát áraszt, így sokkal inkább ilyen közegben érezzük jól magunkat, hiszen közelebb visz a természethez. Ezért is érdemes természetes anyagból készült polcokat és kisebb szekrényeket is választani. Manapság számtalan különböző méretű és színű polc közül válogathatunk, amelyek gyakorlatilag bármilyen stílusú helyiséghez illenek, és egyáltalán nem csak tárolásra alkalmasak, hanem tökéletes dekorációi is az adott térnek.

Ennél a polcnál két szó jut eszembe, az egyszerűség és a praktikusság. Igazán modern, mely a loft stílusra emlékeztet. Fő célja a tér vizuális növelése funkcionalitása megtartása mellett. Érdemes a tárgyak elhelyezésében a minimalizmusra, ahelyett, hogy felhalmoznánk rá az összes könyvünket.
HEXAGON 2 DARABOS RÓZSAFA SZEKRÉNY
A geometriaialakzatok általánosan alkalmazhatók minden modern stílushoz. Mivel ezek többsége az egyszerűségre összpontosít, akkor tudjuk a legjobban kiemelni szépségüket, ha egy-egy hangsúlyosabb tárggyal díszítjük. Ezek lehetnek növények, könyvek, vázák, apró dekoratív szobrok, figurák és bármi, amit magunkénak érzünk hozzá.

Ha tetszett amit írtam, tartsatok velem legközelebb is!
A termékeket megtaláljátok itt.