Koreai szépségápolás | d’Alba Piedmont termékcsalád teszt

A mai bejegyzésemben a d’Alba Piemont márka termékeiről hoztam nektek egy tesztet. A www.amarantin.hu oldalnak köszönhetően volt lehetőségem kipróbálni őket.
Az oldalon a legjobb minőségű k-beauty termékeket találhatjátok meg. Íme pár szó a célkitűzésükről:

„Folyamatosan keressük azokat a minőségi, koreai termékeket, amelyek az összetevők, a tesztek és visszajelzések alapján megfelelnek az általunk támasztott szigorú elvárásoknak. Elkötelezettek vagyunk azon k-beauty trendek iránt, ahol a természetesség és a hatékonyság kéz a kézben jár.”

Számomra ez egy új márka, viszont már nagyon sok jót hallottam róla, ezért nagy izgalommal kezdtem bele a tesztelésbe. Ezeket a termékeket már majdnem három hete használom, és elmondhatom róluk, hogy nagyon egyszerű volt beilleszteni őket a mindennapi bőrápolási rutinomba.

A d’Alba Piedmont termékek luxus kényeztetést nyújtanak az érzékeny bőr számára. Egyik fő célkitűzése a márkának, hogy olyan hatékony öregedésgátló termékeket hozzon létre, amelyek minden bőrtípusra megfelelőek. Termékeik alapját egy igazán ritka összetevő, az Olaszországból származó fehér szarvasgomba kivonat szolgáltatja, ami főként anti-aging hatásáról ismert a bőrápolásban, a sejteket megújulásra ösztönzi. Természetes összetevőket használnak, így a termékek nem tartalmaznak, mesterséges illatanyagot- és színezéket, parabént, alkoholt, kőolajszármazékot. Állatokon nem tesztelik a termékeket!
A cégnek van egy saját kutatási és fejlesztési központja is, így a folyamatos innovációk miatt biztosak lehetünk benne, hogy a termékekben lévő összetevők csúcsteljesítményűek.

D’ALBA PIEDMONT Peptides arctisztító gél
(7.595 Ft/350 ml)
A géltisztítók ugyanazzal az általános funkcióval rendelkeznek, mint a habtisztítók, de ezt gyengéd és hidratáló módon végezik. Nem habosodnak fel annyira, így érdemes lágyan bemasszírozni a bőrbe, majd leöblíteni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé hatékonyak, mint az intenzívebb habzású lemosók, sőt.
A D’alba Piemont No-Sebum egy enyhe, könnyed géltisztító. Ebben a géltisztítóban szarvasgomba kivonat, BHA-k és AHA-k, valamint 20 féle aminosav található, amelyek mélyen behatolnak a pórusokba, alaposan tisztítanak, valamint eltávolítják a felesleges faggyút. Emellett a Calamine por és az aminosavak segítenek a bőr olajosodása és a pigmentáció elleni küzdelemben. Ez a nyugtató gél kiegyensúlyozza a vegyes, zsíros bőrt és segít megelőzni a mitesszerek, vagy az akné kialakulását. A botox-szerű, kis molekulasúlyú peptid pedig csökkenti a mimikai ráncokat már tisztítás közben is.
A levendula, a papaya, a fűzfa kérge, a borsmenta, a bazsalikom, a zsálya és a rozmaring kivonatok mindegyike jelen van a termékben, ezáltal egy csodálatos gyógynövényes, mentolos illatot kölcsönözve neki. Én dupla tisztításhoz a micellás víz, vagy krémes sminklemosó után használom ezt a gélt, nagyon kíméletes a bőrömmel, használat után azonnal látható, hogy az előtte fáradt arcbőr szinte megfiatalodik. Ami nekem nagyon nagy pozitívum benne, hogy a felesleges olajat gyönyörűen eltávolítja, valóban mérsékli a faggyútermelést is, minimalizálja a pórusok mértékét. 350 ml-es kiszerelésben kapható, ez nagyon, de nagyon sokáig ki fog tartani, nálam nagy kedvenc lett.

D’ALBA PIEDMONT Peptides tonik
(8.295 Ft/150 ml)
Érzékeny, kombinált bőrem van, emelett a homlokomon és az orrom körül tág pórusokkal vagyok „megáldva”. Ez a tonik szuper könnyű álaggal rendelkezik, és remek összetevőkkel van ellátva úgy, mint szarvasgomba kivonat, 44% gyöngy kivonat és peptid. Ezeknek a hatóanyagoknak a kombinációja segít abban, hogy normalizálja a faggyútermelést, erősítse a bőr ellenállóképességét, emellett a finom ráncok minimalizálásában is nagy szerepe van. 
Az egyéb összetevők közé tartozik a niacinamid és az acetil-hexapeptid-8, amiről ismeretes, hogy egy nagyon hatékony izomlazító, ezért fontos szerepe van a ráncok elleni küzdelemben. Emellett még található a termékben öt különböző hialuronsav, ami a remek hidratáló hatásáról ismert. Szinte minden összetevő hidratáló, élénkítő, feszesítő, simító vagy általános öregedésgátló hatással bír. Azt hiszem már ezek is mutatják, hogy ez a tonik merőben más, mint a társai.
A toniknak fás gyógynövényes illata van, engem főként teára emlékeztet, nagyon kellemes, nyugtató. Tisztitás után egy vattakorong segítségével törlöm át a bőröm vele. Annak ellenére, hogy napi 2-3 alkalommal használom, semmilyen szárító vagy irritáló hatást nem tapasztalok. Az első hét után már látható volt a hatása, észrevettem, hogy a bőröm lágyabb lett a tapintásra, simább, és kissé világosabbnak, üdébbnek tűnt, emelett sokkal egyenletesebb lett a felszíne. Nagyon meg vagyok vele elégedve és már most ki merem jelenteni, hogy a valaha használt tonikok közül ez az a termék, ami nekem a legjobban bevált.

D’ALBA PIEDMONT Peptides regeneráló krém
(9.395 Ft/50 ml)
Ez a szuper többrétű kis krém, amely peptiddel van tele, nyugtatja a bőrt. Segít megerősíteni a regenerálódó képességét, így remek fegyver az öregedés elleni küzdelemben. A kombinált és érzékeny bőrtípusokhoz készült krém szabályozza a faggyútermelését, így a bőr matt és friss lesz használata után. Nagyon kellemes a bőrön, könnyű textúrája van, így nyárra is kifejezetten jó választás. Egyáltalán nem nehezíti el a bőrt, sminkalapnak is megállja a helyét. Nagyon enyhe illata van, remek összetevőkkel rendelkezik, minden benne van aminek egy krémben benne kell lennie. Megfelelően hidratálja a bőrt, sokkal selymesebb tapintású használata után. Ha egyszer kipróbáljátok, és megismerkedtek vele, garantáltan beleszeretek a hidratáló hatásába. Szívből ajánlom mindenkinek aki egy könnyedd, de nagyon hatásos nappali krémet keres.

1 FOUNDATION One Drop Miracle SPF22 PA++ alapozó
(12.995 Ft/30 ml)
Utolsó termékként pedig egy remek alapozóról szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.  Ez egy természetes hatású, ultra finom textúrájú vegán alapozó, ami egész napra természetes hatást biztosít az arcnak. Szó szerint úgy érzem, mintha csak egy hidratáló lenne a bőrömön. Nem ül bele a pórusokba, nem tömíti el őket, leheletkönnyű és nagyon hosszan tart az arcon minden darabosodás nélkül. Fényvédő tartalmának köszönhetően megóvja a bőrt a nap káros sugaraitól. A természetes olajok (jojobaolaj, makadámiamagolaj, avokádóolaj) hidratálják és csökkentik a ráncok mélységét, így a bőr sima és egészséges lesz.
Ami nekem nagyon szimpatikus benne, hogy ugyan matt hatást biztosít, de nem teljesen mattít, hanem egy nagyon szép fénylő réteget képez a bőrön. Legjobban úgy tudom jellemezni, hogy az olajosodással szembeni matt hatása remek, de egy egészséges fényt ad az arcnak, ezáltal olyan hatást keltve, mintha alapozó nélkül lenne tökéletes a bőr. Nálam 10/10.

A termékeket itt éritek el! Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is.