Aloe vera gél tapasztalatok

Az aloe verát évszázadok óta használják többek között a nap égette bőr megnyugtatására, a bőr gyugyulási folyamatainak felgyorsítására, illetve csípések kezelésére. A benne található több mint 200 féle aminosav, számos vitamin, illetve antioxidáns klinikailag bizonyítottan jótékonyan hat nemcsak a bőrre, de a szív – és érrendszerre is.

Amikor aloe vera gélt kerestem, a legfontosabb pont volt, hogy a termék ne csak hírből ismerje az aloe verát, hanem legyen benne jókora mennyiségben is, ne csak az összetevő listában legyen megemlítve, mint egy mellékes hatóanyag, amivel jól el lehet adni egy terméket.
Mivel javában robog a nyár és ilyenkor fokozottan szükség lehet egy jó minőségű krémre, ezért elkezdtem nézelődni, hogy mi az amit a legszívesebben használnék a mindennapokban is. Az én választásom az Equilibra extra aloe dermo-gel 98% -ra esett. Itthon még kevésbé ismert az Equilibra márka neve. Nemcsak a minőségre helyeznek nagy hangsúlyt, hanem az innováció is fontos. Az már csak hab a tortán, hogy zöld gondolkodásúak: termékcsomagolás-gyártáskor minimálisra csökkentik a környezet terhelését, hisz Felelős Erdőgazdálkodási Program keretében gyártott kartont használnak.

Már egy jó ideje használom és több területen is kipróbáltam, a tapasztalataim nagyon pozitívak, ezért úgy gondoltam ezeket szeretném veletek is megosztani, hátha Ti is hasznosnak találjátok.

Equilibra extra aloe dermo-gel 98% aloe vera
(3.499 Ft/150 ml)
Könnyű gél, illatosítva nincs, igazi „zöld” illata van és nagyon jó a textúrája. A bőrre kenve nem ragadt, maradéktalanul beszívódott, ezt nagyon tudom értékelni benne, mert nagyon sok géles terméknél az a tapasztalatom, hogy egy ragadós réteget hagy maga után és alatta befülled a bőr. Ennél e terméknél semmi ilyesmit nem tapasztaltam.

Az első terület amin kipróbáltam, az a szúnyogcsípés volt. Azt hiszem ezen a nyáron fokozottan küzdünk mindannyian ezzel a problémával. A csípésre kenve azonnal enyhülést hozott, a pirosságot és a pukli nagyságát mérsékelte. Azt nem mondom, hogy elmúlt tőle és ezt nem is vártam el a terméktől, de nekem bőven elég volt már az is, hogy nem vakartam véresre a csípés helyét, mert sokkal elviselhetőbb volt krémezés után a viszketés.

Mivel a hajamra nagyon kényes vagyok, így itt is kipróbáltam. Minimum kéthetente, de ha van időm, akkor inkább hetente használok ricinus olajas pakolást és ehhez tettem hozzá egy jó adagot a gélből. Nagyon pozitív a véleményem, mert a szokásosnál sokkal puhább lett a végeredmény. Ezen felbuzdulva kipróbáltam csak simán magában hajmosás után is. Egy kisebb diónyi mennyiséget tettem a hajamra, majd egy bő 15 perc után mostam le. Puhította, simította a hajamat, a hajvégeket határozottan jobb textúrájúnak éreztem utána. Ezt azóta is alkalmazom, nekem nagyon bevált, szerintem van olyan jó, mint egy hajpakolás, emelett nincs benne szilikon, így nem fullasztja meg a hajszálakat. Próbáljátok ki, én nagyon ajánlom.

A klasszikus napégés utáni hatása is meglehetősen pozitív. Egyik alkalommal strandoláskor sikerült jól megpirulnom és este zuhanyozás után ezzel a géllel kentem be magam. Ez az a terület, ahol a legjobban meg vagyok vele elégedve, mert amellett, hogy hűsít, rövid idő alatt leviszi a pirosságot és nyugtatja a bőrt. Másnapra már alig maradt nyoma a pirosságnak, ez még engem is meglepett, mert ilyenkor még 2-3 napig a ruhát is fáj felvenni. Strandolás után szinte biztos, hogy nálam mindig lesz egy tubussal belőle.

Ha valóban egy minőségi és magas aloe vera tartalmú gélt kerestek, akkor ez a termék remek választás lehet. Tudom, hogy sok terméket olcsóbban is lehet kapni, de azok nagyrészének maximum 40-50%-os az aloe tartalma és ez esetben már rég nem éri meg. Ezt a terméket megtaláljátok a Rossmann üzletekben, vagy online itt is.