A természet esszenciális gyógyító erejével a vírusok ellen 2. rész

Sziasztok! Az előző blogbejegyzésemben már írtam Nektek a hét illóolajról ami nagy segítség lehet ebben az időszakban, most ezt szeretném folytatni. Az előző bejegyzést elolvashatjátok itt.
Ebben a bejegyzésben a hangulatjavító illóolajokról fogok írni, remélem, hogy ezzel is tudok segíteni abban, hogy minél könnyebben, biztonságosabban és a lehető legjobb lelkiállapotban át tudjátok vészelni Ti is ezt az időszakot.

Ciprus illóolaj
A ciprus illóolaj az egyik leghatásosabb természetes összehúzó, összehúzza a bőrt, csökkenti a pórusok méretét, a visszér és cullulite láthatóságát csökkenti, a fájdalmas görcsöket enyhíti, összehúzza a visszereket és vérereket is.
Párologtatása nagy segítség a téli megfázásos időszakban, és a pollenek megjelentével csillapítja az allergia okozta kellemetlen tüneteket. Képes enyhíteni az asztma, tüdőtágulás, bronchitis és köhögés tüneteit. Emellett nyugtató hatása van és segít a relaxálásban. A ciprus olaj megnyugtatja és ellazítja a szervezetet, így az ember képes szembenézni és kezelni az érzelmeit, segít csökkenteni a szorongást.

BIO Édes Narancs illóolaj
A kedvenc illóolajam, én csak úgy hívom, hogy „egy csepp jó hangulat”. Az édesnarancs illóolaj derűs és meleg hangulatot teremt az otthonunkban, elősegíti az ellazulást, hozzásegít a nyugodt alváshoz is. A narancsolaj vidám illatával derűt, frissességet és melegséget visz bárkinek az otthonába, irodájába. Érdemes párologtatni diffúzer készülékkel, azt is érdemes róla tudni, hogy az erős mentákkal, vagy rozmaringgal ellentétben, az édesnarancs gyermekek esetében is bátran alkalmazható.
A narancsolaj hatása depresszióűző, frissítő hatású, oldja a feszültséget és a szorongást. Kiváló gyógyír az általános gyengeség- és fáradtságérzésre. Mivel javítja a keringési rendszert és elősegíti a véráramot, segíthet enyhíteni az enyhébb szorongás tüneteit.  Ez kiváló alternatívává teszi a szorongásos gyógyszereket, amelyek gyakran sokféle kellemetlen mellékhatással járnak.

Citrusos Frissítő illóolaj keverék
Aki nem szereti kevergetni, adagolni az illóolajokat, az már kész keveréket is vásárolhat. Ez is egy remek megoldás, ha adott problémára nem szeretnétek több illóolajat megvenni.
Az illóolaj keverék összetevői: citrom illóolaj, narancs illóolaj, borsmenta illóolaj.
Ezek az illóolajok fantasztikus energiájú tulajdonságokkal rendelkeznek, stimuláns-szerű hatással vannak az agyra és energizáló hatással vannak a testre. Hangulatjavító hatásúak, pozitív hatással vannak az agy oxigénellátására, ami nagyban hozzájárulhat a mentális egészség fenntartásához, amely energiát és hangulatjavító hatást eredményez. Napközben munka mellé nálam alap.

Narancs illóolaj
A levendula mellett az egyik legjobb illóolaj az álmatlanság legyőzéséhez. Az endorfinok nyugtató hatást fejtenek ki, míg a szerotonin éjszaka az enzimekhez kötődik, melatonint termelve, ezáltal elősegíti a nyugodt, pihentető alvást. Az endorfin és a szerotonin termelődésének fokozását elő lehet segíteni az aromaterápia segítségével. Ha rendszeres, pihentető, nyugodt alvást szeretnétek és csökkenteni az álmatlanság okozta szorongást, akkor lefekvés előtt egy diffúzorba csepegtetve legalább fél órát hagyjátok a hálószobában. Érdemes kipróbálni.

Kubeba illóolaj
Nyugtató, antidepresszáns hatású illóolaj, mely párologtatóba vagy fürdővízbe cseppentve jótékony hatással bírhat az olyan negatív érzelmi állapotokra, mint a depresszió, a szorongás, a szomorúság vagy a stressz, emellett alvászavar esetén is sikerrel alkalmazható.
Fő hatása a mentális nyugalom, pihenés elősegítése, érdemes heti több alkalommal diffúzorban, párásítóban használni. Tippként én a maszk belsejébe is cseppentek 1-1 cseppet, sokkal elviselhetőbb az illata miatt, emellet így inhalálva segít a kellemetlen helyzet megfelelő kezelésében.

Levendula illóolaj
A levendula számos jótékony tulajdonsággal és hatással rendelkezik. Nyugtató, lazító hatású, jótékony eredménnyel használható depresszió, idegrendszeri betegségek, migrén, szorongás, hangulatingadozás, félelem és kimerültség kezelésében.
Antibakteriális hatását már kevesebben ismerik. Remek hatásfokkal alkalmazható légzőszervi panaszok esetén. Csillapítja a torokfájást és a mandulagyulladást. Enyhíti az izomfájdalmakat és az izomgörcsöket, segíti a nagyobb sebesülések és kisebb sebek gyógyulását, továbbá csökkenti a rovarcsípések okozta viszketést. Élénkíti az immunrendszert, aromaterápiában használva feszültségoldó, idegerősítő, nyugtató hatású. Enyhíti a fejfájást, segíti az elalvást, és az esetleges alvászavarok megszüntetésére is bevethető. Egy szórófejes flakonba 150 ml vízhez adjatok 15-20 csepp illóolajat, alaposan rázzátok össze, majd permetezzétek a légtérbe, vagy közvetlenül a párnára.

Indiai citromfű illóolaj
Az indiai citromfű főként energetizáló hatásáról ismert. Az idegrendszer serkentésével és erősítésével segíti az idegrendszeri rendellenességek, például szédülés, vagy a lassúság kezelését. Az indiai citromfű illóolaj sok, más módon is hozzájárulhat az egészség helyreállításához és fenntartásához, mint pl. az immunrendszer fellendítésével segít a testnek a tápanyagok jobb felszívásában.
Segít csökkenteni az izmok és ízületek fájdalmát, a vírusfertőzések okozta fájdalmat, és a testmozgás által okozott fájdalmakat egyaránt. Bármilyen fejfájás, akár allergia, vagy migrén okozta fájdalomról van szó, enyhíthető és nyugtatható a segítségével.
Vírusölő és antibakteriális tulajdonsága miatt tökéletes fertőtlenítő, felszíni sebeknél is kiválóan alkalmazható.

Remélem tudtam Nektek segíteni kicsit eligazodni az illóolajok között, emellett szeretném ajánlani a MediNatural oldalát, itt találtok nagyon jó ötleteket, hogy hogyan használhatjátok az illóolajokat, és melyeket érdemes együtt használni.
Ha tetszett amit írtam, tartsatok velem legközelebb is!