A természet esszenciális gyógyító erejével a vírusok ellen

A természet már évezredek óta segíti az emberiséget a különböző betegségek elleni harcban. Jó szolgálatot tesznek a különböző gyógynövények, illetve az azokból készített illóolajak. Már több cikket írtam az immunrendszer erősítéséről az illóolajok használatával, de most az adott helyzetben jobban utánanéztem, hogy hogyan hívhatjuk segítségül őket a vírussal szembeni küzdelemben.
Az illóolajokat igen sokféleképpen lehet alkalmazni a gyógyászatban. Nem mindegy azonban, hogy milyen illóolajat választunk. Ügyeljünk arra, hogy mindig 100%-os tisztaságú illóolajat vásároljunk és kövessük a leírást az adott illóolaj használatát illetően.
Jelenleg az egyik legfontosabb amellett, hogy igyekszünk nem kimenni az otthonunkból, hogy annak levegőjét tisztán tartsuk. Természetesen gyakran szükséges szellőztetni, emellett párologtassunk illóolajokat, ugyanis bizonyítottan vannak olyan növények, amelyek olaja baktérium- és vírusölő hatású. Érdemes napi több alkalommal 30-60 perc időtartamban megfelelő illóolajokat az otthonunk/irodánk levegőjébe juttatni, amivel nagy számban csökkenthető a levegőben található korokozók száma és ez a hatás több napig fenn is maradhat.
Azt mindenképpen meg szeretném említeni, hogy várandósság alatt mindig nézzétek meg, hogy adott illóolajat biztonságos-e használni, mert ebben az időszakban számos változás zajlik az anya testében, amire hatással lehetnek.
Összeszedtem Nektek, hogy én melyik illóolajokat használom és ajánlom (sokszor egyszerre többet is, megfelelő arányban). Két bejegyzést fogok erről hozni, remélem, hogy ezzel is tudok segíteni abban, hogy minél könnyebben, biztonságosabban, és a lehető legjobb lelkiállapotban át tudjátok vészelni Ti is ezt az időszakot.

Teafaolaj
A teafaolaj eredetileg Ausztráliából származik, ahol az őslakosok már évezredek óta használják gyógyításra. Rendkívül sokoldalú, szinte nélkülözhetetlen ebben az időszakban a különböző helyiségek légterének fertőtlenítéséhez. Legfontosabb tulajdonsága, hogy kiváló fertőtlenítő, antimikrobiális és antivirális hatású. Érdemes felmosóvízbe csepegtetni belőle, garantált a fertőtlenítés.
Egy másik tipp: egy adag folyékony szappanba tegyetek egy csepp teafaolajat és így mossatok kezet. Akár útközben is fertőtleníthetjük vele a kezünket és ha a maszkra egyet cseppentve belélegezzük, akkor úgy is kifejti fertőtlenítő hatását.
Torokfertőtlenítő hatása is remek, ha hajlamosak vagytok a torokgyulladásra, megelőzésként is bevethető. Csepegtessetek 2-3 cseppet a teafaolajból egy pohár meleg vízbe, és gargalizáljatok vele napi kétszer. Arra nagyon figyeljetek oda, hogy sose nyeljétek le, hiszen belsőleg alkalmazva mérgező!

Citromillatú Eukaliptusz
Nagyon hatásos gyulladáscsökkentő illóolaj, szinte minden gyulladáscsökkentő keverék, krém alapanyaga. Emellett párologtatóban használva igazán jó hatása van a légúti fertőzések, a megfázás, a torokgyulladás és az influenza kezelésére.
Inhalálása meleg (nem forró!) vízben, kitisztítja az arc- és orrüreget, enyhíti a megfázás okozta fej- és torokfájást, emellett a köhögést is segít mérsékelni. Növeli a vér oxigénellátottságát, így több oxigén és tápanyag juthat el a sejtekhez. Nyáron pedig az egyik leghatásosabb rovarűző illóolaj, szúnyogriasztó keverékekben is alkalmazzák.

Fodormenta illóolaj
A megfázás, az eldugult orr és a fejfájás esetén igazán hatékony. Ilyenkor mellkasra cseppentve, bemasszírozva, majd belélegezve az olajat tisztítja az arcüreget és a tüdőt. Nagyon jót tesz migrénes fejfájás esetén is, érdemes masszírozni a homlokot 2-3 percig és szinte azonnal érezni lehet a fájdalom enyhülését. Csillapítja a stresszt és a túlterheltség esetén keletkező fáradtságérzetet. Rendkívül serkentő hatású, fokozza a koncentrációs képességet.

Fahéj illóolaj
Mivel erős gombaölő, baktériumölő, vírusölő és fertőtlenítő hatású, a fahéj hatékonyan segít a belső és külső fertőzések megszüntetésében. A fahéj olaj kiválóan hat az agyra, mivel nem csak az agyi funkciókat javítja, de növeli az agyi aktivitást is, ezen kívül segít a stressz, szorongás és memóriavesztés legyűrésében.
A feszültség enyhítése és a nyugodt érzés érdekében érdemes egy aroma diffúzor segítségével a szobában párologtatni. Szépségápolásban is használatos, segít az aknés bőr kezelésében, illetve a különféle bőrfertőzések megszüntetésében is.

Japán menta illóolaj
Kifejezetten magas mentoltartalmú illóolaj. Hűsítő, nyugtató, összehúzó, gyulladáscsökkentő tulajdonsága van és kellemes, üde, friss illata miatt is előnyös az alkalmazása. Igen sokrétűen lehet alkalmazni: agyműködést serkentő, frissítő, légfrissítő, fájdalomcsillapító, idegerősítő, izomgörcs-oldó, izomlazító. Segít az álmatlanság, arcüreggyulladás, asztma, depresszió, idegesség, magas vérnyomás, megfázás, meghűlés, mentsruációs görcsök idején.

MediNatural Légzéskönnyítő illóolaj keverék
Aki nem szereti kevergetni, adagolni az illóolajokat, az kész keveréket is vásárolhat. Ez is egy remek megoldás, ha adott problémára nem szeretnétek több illóolajat megvenni.
Az illóolaj keverék összetevői: Levendula, eukaliptusz, borsmenta, citrom. Enyhíti a légzés problémáit, megfázás idején növeli a szervezet ellenálló képességét. Hangulatjavító és a figyelem összpontosítását is elősegíti. Könnyedén lehet légfrissítő permetet készíteni belőle. Egy szórófejes flakonba 150 ml vízhez adjatok 15-20 csepp illóolajat, alaposan rázzátok össze, majd permetezzétek a légtérbe. 3-4 fújásnyi permetet a levegőbe, frissíti a szoba levegőjét és segít a légzést is könnyíteni.

MediNatural Nyugi Stresszűző illóolaj keverék
A stressz a mindennapi életünk része, azonban nagyon nem mindegy, ki felett mennyire uralkodik el. Sajnos manapság a szorongás és a depresszió igencsak jelentős mértékben megjelent az életünkben. Viszont nemcsak a kemikáliák, hanem enyhébb esetben az illóolajok, gyógynövények is segítségünkre lehetnek a feszültség leküzdésében. Ennek a keveréknek a vidám citrusos virágos illata kitűnően pihentet és oldja a feszültséget. Megtalálható benne a levendula, mandarin, narancs, római kamilla és az ilang-ilang is. Remélem tudtam Nektek segíteni kicsit eligazodni az illóolajok között. Emellett szeretném ajánlani a MediNatural oldalát, itt nagyon jó ötleteket találhattok, hogy hogyan használhatjátok az illóolajokat és melyikeket érdemes együtt is használni.
Hamarosan jövök a következő bejegyzéssel, ahol ismét hét Illóolajat muatok majd be.
Ha tetszett amit írtam, tartsatok velem legközelebb is!