Zanzibár kincsei, avagy ZanZa natúrkozmetikum teszt

Mindig nagy öröm, ha számomra eddig ismeretlen márkák termékeit próbálhatom ki. Nemrég a ZanZa Natural Cosmetics termékeit teszteltem, ami azért is különleges, mert organikus, azaz természetes eredetű termékekről van szó, hozzáadott mesterséges illatanyag nélkül. Ami számomra igazán különlegessé teszi a márkát, az az, hogy a termékeik egy nemes ügyet is képviselnek. A ZanZa termékek többsége Zanzibáron a Seaweed Centerben készülnek, amely többnyire helyi nőknek biztosít munkát. Az itt dolgozó nők a fizetésükből tudják megteremteni gyermekeik iskoláztatását, valamint családjuk biztos anyagi hátterét is. Így minden egyes eladott kozmetikummal egy családot, vagy éppen egy gyermek taníttatását segítjük, ezzel is hozzájárulva, hogy ezeknek a gyermekeknek egy jobb és szebb jövőben lehessen részük. A ZanZa termékeken láthatjátok a Seaweed C feliratot, amely jelzi ezt az együttműködést.
Nagy örömömre egy szappant, egy testradírt és egy luxus testápolót próbálhattam ki a kínálatukból. Kezdjük először a szappannal.

ZanZa Jasmine Szappan
(1.250 Ft/100 gr)
Ez a szappan egészen különleges, mind a csomagolása, mind pedig az illata, a habja pedig nagyon krémes. Kijelenthetem, hogy szerelem volt első használatra! Összetevői csodásak: pálmaolaj, desztillált víz, kókuszolaj, napraforgó olaj, sheavaj, ricinusolaj, makadámia olaj. Nagyon megszerettem ezt a szappant, mert krémesen habzik, nagyon jól tisztít és tényleg nem szárít, a bőröm pedig teljesen puha lett tőle. Ha valami különlegesre vágysz, mindenképpen próbáld ki!

Coffee & Cinnamon Testradír
(2.900 Ft/100 ml)
Meg kell mondjam nem gondoltam volna, hogy ennyire beleszeretek. Az illatvilága a fahéj dominanciája miatt, engem egy finom süteményre emlékeztet. Egy viszonylag szilárd testradírról van szó, nagyobb, érdesebb szemcsékkel, így nagyon hatékonyan hámlaszt, viszont az érzékenyebb területeken érdemes óvatosabban használni.
Használat után láthatóan tiszta, extrapuha és kellemes illatú lesz tőle a bőröm.

Jáde – Luxus Testápoló Shea Vaj
(5.500 Ft/200 ml)
Itt a téli szezon, úgyhogy ideje elkezdeni használni a gazdag formulájú, tápláló testápolókat. Kifejezetten ajánlom ezt a testápolót, mert ennek a krémnek textúrája sűrűbb, krémesebb, de testmelegre nagyon könnyeddé válik, így gond nélkül el tudtam oszlatni a bőrömön.  Az illata nagyon kellemes, egzotikus, nem túl intenzív, nem tolakodó. A legkiválóbb ápoló olajak egyvelegéből készült, mint shea vaj, kakaóvaj, szűz kókuszolaj, avokádó olaj. Mivel ez egy gazdagabb formulájú krém, ezért én esténkét használom, ügyelve a legszárazabb területekre, mint például a könyök és a térd. Érdemes kipróbálni fürdés után, kicsit még nedves bőrön, finom mozdulatokkal bemasszírozni, így hatása intenzívebb lesz. Viszonylag kis mennyiség is elegendő egy nagyobb testfelület alapos bekenéséhez, így nagyon gazdaságosnak tartom, mert biztosan sokáig elég lesz.

A teljes termékkínálatot itt találjátok!