Soins arcápolási termékek | teszt

Nemrégiben egy hazai márka, a Soins Natúr Kozmetikumok természetes alapanyagokból készült kozmetikumai érkeztek hozzám tesztelésre. Már korábban is ismertem a márkát és amikor a honlapjukon elolvastam, hogy a termékeik 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, tehát nem tartalmaznak káros vegyszereket, kémiai adalékanyagokat, kőolajszármazékot, illatanyagot, színezőanyagot és más mesterséges összetevőket sem, már akkor belopta magát ez a márka a szívembe. Én hiszek abban, hogy káros anyagok nélkül is eredményesen, hatékonyan ápolhatjuk a bőrünket, sőt!Lássuk is azokat a termékeket, melyeket kipróbáltam:

Olivamagos arcradír
Összetevők: meggymag olaj, sárgabarackmag olaj, olívamag őrlemény, jojoba, mangó vaj, E vitamin, fekete nadálytő, urea, lime citrom illó olaj.
Már régóta tudjuk, hogy ahhoz, hogy bőrünk ragyogjon és egészséges tónusa legyen, az egyik legfontosabb lépés, hogy a felszínén lévő, elhalt bőrsejteket időről-időre eltávolítsuk. Erre a legjobb otthoni megoldás az arcradír használata. Én ugyan használok időnként kémiai hámlasztókat, de akkor is le szoktam radírozni bőrömet időnként egy-egy fizikai arcradírral, mert az egységes érzetet és egyenletes tapintást szerintem csak egy valódi, szemcsés radír használata adja meg. A Soins Olivamagos arcradírjának nagyon finom illata van, ami elsőre meg is lepett, lévén, hogy hozzáadott mesterséges illatanyagmentes termékről van szó. Állaga kellemes, apróbb radírozó szemcsék találhatóak benne, viszont nagyon sűrűen, így kíméletesen, de eredményesen radírozza a bőrt. Valódi lime citromot tartalmaz, ezzel segít abban, hogy felfrissítsd a bőröd. A magas antioxidáns tartalmú olajokkal, mangó vajjal egyúttal nyugtatja és hidratálja a bőrt. Miután jó alaposan átmasszíroztam vele az arcomat, én pár percig hagytam a bőrömön, és csak ezután öblítettem le. A radír nem szárítja ki a bőrt, így a használat utáni plusz hidratálás nem szükséges.
Az ára 2 390 Ft, ami abszolút korrekt, pláne hogy natúrkozmetikumról van szó.

Mélyhidratáló nappali krém hialuronnal
Amit én elvárok egy hidratáló krémtől azon túl, hogy hidratál, ne nehezítse el, ne fényesítse ki a bőröm, és főként, hogy ne tömítse el a pórusokat. Mivel amellett, hogy kombinált a bőröm, még vízhiányos is, így nagyon nehéz tökéletes arckrémet találni és azt mondhatom, hogy ez a termék nálam megüti a mércét. Könnyed állagú krém, szerintem kombinált bőrre is tökéletes, pillanatok alatt beszívódik és nincs zsíros utóérzetem tőle, ezért tökéletes alapozó alá is. Nagyon gazdag krém, szuperül hidratál, még az én vízhiányos bőrömet is.  Főbb hatóanyagai a hialuronsav, shea vaj, rizsolaj, sárgabarackmag olaj, jojoba olaj, szőlőmag olaj, mangó vaj, vadrózsa olaj és E-vitamin. Az olajok feszesebbé teszik a bőrt és jótékony hatással vannak az érzékeny bőrre. E-vitamin tartalmának köszönhetően jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. A bőr kellemes tapintásáról pedig rizsolaj, jojobaolaj, és shea vaj gondoskodik.
Ára 4 890 Ft, 40 gr-os kiszerelésben kapható, ami szerintem nagyon jó ár-értékarány a natúrkozmetikumok piacán.

Éjszakai ránctalanító bomba
30 éves kor után a bőr kollagén mennyisége jelentősen csökken, ezért a bőr veszít rugalmasságából és sajnos feszességéből is. Mivel én is 30 felett vagyok, így különösen örültem ennek a krémnek. Két dolog, ami rögtön megfogott ebben a termékben: az egyik, hogy egy adagolóval tudunk kis adagokat kinyomni a krémből, így nem kell belenyúlni, ami kifejezetten jó, mert így nagyon higiénikussá teszi a használatát. A másik pedig az állaga: sűrűbb, krémesebb, ami egy éjszakai krémnél szerintem már – már elvárható. Nem szeretem ha egy éjszakai krém túl könnyed, hisz’ pont az a lényege, hogy az esti és a reggeli arctisztítás között, alvás közben ápolja és feltöltse bőrünket. Szóval a krém csomagolását és állagát tekintve átment a rostán. Lássuk, hogy mit tapasztaltam használat után! Főbb hatóanyagai a vitaminok, hialuron, q10, fekete nadálytő,rózsavíz, E-vitamin, vadrózsa, és sok esszenciális olaj. A Soins oldalán azt olvastam, hogy már az első éjszaka után látványos a hatása, és ez tényleg így van. Esetemben az eredmény elképesztő volt. Első éjszaka után nagyon sima, puha és ragyogó lett a bőröm. Szerencsére alkatomnak köszönhetően nincsenek nagyobb vagy mélyebb ráncaim, de persze nálam is megjelentek már az apróbb szarkalábak, és a tipikus „nevetőránc”.  Ránctalanító hatásról így annyit tudok írni, hogy a szarkalábakat szépen halványítja és csökkenti, az apróbb ráncokat pedig láthatóan fel is tölti.  Azért bevallom nagyon jó érzés arra ébredni reggelente, hogy a tükörben nem fáradtnak és gyűröttnek, hanem szebbnek és kisimultnak láttam és éreztem is a bőrömet. Ezt a terméket nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek.
Ára 11 580 Ft, 40 gr-os kiszerelésben kapható.

Összességében nagyon elégedett vagyok a termékekkel. Ami nálam mindenképp plusz pont, hogy egy magyar márkáról van szó, natúr, és nem tartalmaz semmilyen káros vegyszereket. Csomagolása kellemes, illatra pedig nem tipikus „gyógyszertári” natúrkozmetikumos illat! Remélem, hogy hamarosan még több szuper termékkel fog bővülni a kínálatuk.

A termékeket megvásárolhatjátok a http://soins.hu/ oldalon.