MANNA NATÚR KOZMETIKUMOK | TESZT

Már évekkel ezelőtt is ismertem a márkát, de akkoriban jórészt még szappanjairól volt híres, így nálam feledésbe is merült. Mára viszont más a helyzet. A Manna termékkínálata olyannyira kibővült, hogy ma már bárki megtalálhatja arc- és testápolási termékeik között a neki leginkább megfelelőt. Amit tudni kell a márkáról, hogy natúr kozmetikumokról van szó, tehát semmilyen káros, vagy mesterséges adalékanyagot, mesterséges színezékeket nem tartalmaznak. Gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, és kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, illetve az illatanyagok is természetes eredetűek. Mindezekhez társul az is, hogy termékeiket nem tesztelték állatokon! Szerintem ez mind önmagáért beszél.
Tesztelésre kaptam négy terméket amiből számomra eddig egy kivételével, mindegyik ismeretlen volt és ezért is örültem, hogy majd az ezekkel kapcsolatos tapasztalataimat oszthatom meg veletek. Akkor vágjunk is bele.

Tündérkert szappan
(1.670 Ft/90 g)
Amikor megérkezett a csomagom és kinyitottam a dobozt egyből éreztem a szappan csodálatos virágos illatát, ami leírhatatlanul finom volt. Főbb összetevői a kókuszolaj, sheavaj, ricinusolaj, bergamott illóolaj, muskotályzsálya illóolaj, ylang-ylang illóolaj. Először az arcomon próbáltam ki, viszont nekem sajnos ott nem vált be, kicsit szárított, valószínűleg túl érzékeny a bőröm hozzá. Ezután elkezdtem testre használni, ott már teljesen más a hatás, kellemesen hidratál, nagyon jól habosodik és nyugtató az illata. Amit én még pozitívumként megemlítenék, hogy gyengéd bőrradírozó hatással is bír így már rögtön használat után érezhetően puhább lett tőle a bőröm. 

Luxus arcelixír
(2.990 Ft/5 ml)
Csomagolása nagyon dekoratív, az üvegcse kis pipettájának segítségével pedig roppant egyszerű a termék adagolása és felvitele is. Nekem az illata egy picit erős, ez valószínűleg a római kamilla illóolaj miatt van, ami egy elég intenzív illat. Aki ismeri ezt az illóolajat, az tudja, hogy vagy befog jönni, vagy nem. Állagát tekintve selymesen lágy ami nagyon gyorsan beszívódik, és nem hagy maga után olajos utóérzetet. Én éjszakára használom, hogy legyen ideje beszívódni a hatóanyagoknak. Lássuk is a főbb hatóanyagait: sárgabarackmag-olaj, szkvalén, gránátalma magolaj, vörösáfonya magolaj, csipkebogyó magolaj, természetesen E-vitamin, és ezeken túl tartalmaz még tengeri hínárt és alga kivonatot is.
Amit eddig tapasztaltam, hogy puhává, egységessé és hidratálttá teszi a bőrt. Az apróbb szarkalábakat és a kisebb ráncokat tekintve abszolút hatásos, szemkörnyéken szép sima és feszes lett tőle a bőröm. Elég látványos már a kezdeti használatkor is, rendszeresen használat mellet pedig biztos vagyok benne, hogy még látványosabb változások érhetőek el.

Nyugalom szigete halántékbalzsam
(1.370 Ft/15 ml)
A nyugtató hatású halántékbalzsam természetes megoldást ígér a stressz leküzdésére. Rozmaring olaj, gyömbér illóolaj mellett levendula illóolajat is tartalmaz, mely nyugtató hatása miatt a tökéletes pihenés és relaxálás hasznos kis segítője. A halántékbalzsamot körkörös mozdulatokkal kell felvinni a halántékra, esetleg a homlokra, majd bemasszírozása csökkenti a kimerültséget, álmatlanságot, és a stresszes helyzeteket is enyhíti. Én mind halántékra, mind csuklóra és még orr alá is használom. Mindezek ellenére nagyon lassan fogy, szóval elég sokáig elég lesz. Ugyanakkor már az első használat után is meglepve tapasztaltam, hogy milyen gyors a hatása. Kifejezetten stresszes időszakokban nagy hasznát veszem, mert enélkül csak forgolódnék az ágyban, ez pedig segít ellazulni, és ezáltal gyorsabban elaludni.

Sheavajas testápoló habkrém narancs és szegfűszeg illóolajjal
(3.790 Ft/200 ml)
Bő egy hétig teszteltem a testápolót, mielőtt megírtam ezt a bejegyzést, hogy tényleg legyen reális véleményem, mielőtt írnék róla, szóval lássuk, mit tudtam meg. Állagát tekintve egy nagyon gazdag, de szuper krémes, könnyen kenhető habkrémről van szó. Nagyon különleges az illata, pláne így Karácsony környékén, a narancsnak és fahéjnak köszönhetően használat közben már lehet is hangolódni az ünnepekre. Textúrája puha, telis-tele van természetes hatóanyaggal, úgy mint sheavaj, kókuszolaj, kakaóvaj, édes narancs illóolaj, vagy szegfűszeg illóolaj. Szóval, az illata valami mesés. Viszonylag kevés is elég belőle, ezért én csak napi kétszer használom, reggel, és lefekvés előtt. A bőrön jól olvad és kitűnően kenhetővé válik. Gyorsan beszívódik, intenzíven hidratál, nem hagy zsíros érzetet maga után. Esti használatkor, fürdés után, még picit nedves bőrön érdemes kipróbálni, én azt vettem észre, hogy így tökéletesebb a hatása. Remélem most Ti is kedvet kaptatok egy kicsit ahhoz, hogy kipróbáljátok a Manna termékeket. Ti milyen Manna termékeket használtok? Melyik a kedvencetek?