Minősített bio parfümök a Pur Eden márkától

Kevés olyan nő van, aki ellen tudna állni a parfümöknek, azonban a hagyományos parfümök sokszor tele vannak szintetikus összetevőkkel, valamint parabéneket, színezékeket is tartalmazhatnak. Ez az érzékeny bőrűeknek sok gondot okozhat, pint például a bőrirritáció. A bőrirritáció talán az első olyan jel, amit sokan észrevesznek, ha problémájuk van egy kozmetikummal, pedig sok más is történhet. A Pur Eden termékekben nincsenek az endokrin rendszerre ható alapanyagok, ami azért fontos, mert bizonyos vegyületek megzavarhatják a hormonális egyensúlyunkat. Ez sokszor ki sem derül, esetleg csak 10-20 év múltán jelentkezik valami probléma.

A bioparfümök ezzel szemben 100%-ban természetes parfümök, amelyek kizárólag kiváló összetevőket tartalmaznak, természetes búza-alkoholt, virágvízet, valamint természetes kivonatokat és illóolajok keverékét, amelyekről ma már elmondhatjuk, hogy teljes mértékben képesek helyettesíteni a szintetikus illatokat. De hogy mi is a különbség a natúr kozmetikumok, és a bio koumetikumok között? A natúr kozmetikum azt jelenti, hogy a szabályzatnak megfelelő természetes alapanyagokat használnak, ehhez képest a bio kozmetikum annyival több, hogy bio gazgaságból származó természetes alapanyagok vannak benne, szóval ez egy sokkal szigorúbb szabályzat, komplex minősítés van mögötte.
Egy olyan parfümcsaládot szeretnék bemutatni, amelyet a legérzékenyebb bőrűek is viselhetnek, ugyanis a Pur Eden parfümök ökológiai minősítésekkel rendelkeznek, 100%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaznak. Az illatok, egyediek, kivételesek,  nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges illatanyagot, ezáltal nem okoznak bőrirritációt.

A Pure Eden egy 2017-ben alapított, francia natúrkozmetikumokat és parfümöket forgalmazó márka, mely Dél-Franciaországban található.  Fő hitvallásuk, hogy termékeiket nem tesztelik állatokon és nem tartalmaznak káros kémiai összetevőket, helyette ökológiai gazdaságokból származó alapanyagokat használnak termékeikhez. A gyártási folyamat során nem szennyezik a környezetet, nem használnak állati eredetű összetevőket.

A Pur Eden parfümcsalád jellemzői:

  • A termék 80-85 %-a alkohol, mely 100%-ban természetes búza alkohol. Nem denaturált alkohol, ftalát mentes, GMO mentes, szennyezőanyag mentes
  • 5-15 %-a virágvíz, mely 100 %-ban természetes esszenciális olajokból áll
  • 100 %-ban természetes illatkompozíciók, Grasse (a parfüm fővárosa) város parfümőrjei által tervezve, az olfaktológia elvei szerint, (parfümkészítés tudománya)
  • A termékek a szintetikus illatrögzítők (pl. pézsma) helyett esszenciális olajokat, természetes kivonatokat tartalmaznak.

Magyarországon ezeket a parfümöket a DM Drogériákban találhatjátok meg. Talán sokan tartanak tőle, hogy a natúr parfümöknek a rengeteg előnyük mellett megvan az a hátrányuk, hogy illatuk nem annyira tartósak. Szeretném ezt a tévhitet eloszlatni, mert az organikus parfümök éppen a szintetikus fixálók hiánya miatt, sokszor hosszabb ideig illatoznak, mint a hagyományos parfümök. Hiszem, hogy természetes összetevőkből igenis lehet tartós, és igazán minőségi parfümöt alkotni és ez a Pur Edennek sikerült is.

Extrait D’Hespérides
(7.990 Ft/50 ml)
Ez a parfüm inkább egy citrusos, enyhén fás illat, elég intenzív, karkateres, amolyan friss “nappali” illat, ami könnyen hordható, így tökéletes hétköznapokra. Jó választás lehet azoknak, akik a fanyar, nem túl édes, nem túl virágos, könnyedebb illatokat kedvelik. Egyszerre friss és fűszeres, virágos és fanyar, könnyed, igazi nyári illat. Ahogy telik az idő, változik az illata, először élesen fás illat, majd átmegy citromos illatba, aztán fűszeres lesz, mégis egy egészet alkot az egész viselés alatt. Déligyümölcsök illata vesz körül bennünket egész napon át, egyszerre felpezsdít és átölel. Főként a keserű narancs, a bergamott, és a grapefruit, amit dominánsnak érzek benne.

Fleur Boréale
(7.990 Ft/50 ml)
Ez a parfüm egy igazán nyugtató, enyhén púderes, virágos illat. Egyáltalán nem harsány, amolyan igazán kellemes “nappali” illat, ami tökéletes a hétköznapokra. Fő összetevői a rózsa, a neroli és az ylang-ylang. Én főként a nerolit és a ylang-ylangot érzem dominánsnak, éppen ezért úgy határoznám meg, hogy egy igazán nőies és érzéki illat, ami leszáradáskor átmegy enyhén púderes illatba. Remek választás lehet azoknak, akik kedvelik a nem túl édes, kellemesen virágos, citrusos illatokat, mindezt pedig úgy, hogy biztosak lehetnek benne, hogy nem okoz semmiféle irritációt a bőrön.

Eau D’Orient
(7.990 Ft/50 ml)
Sejtelmes, mély, titokzatos, amiben ott van a Kelet illata, varázslatos, csábító, édes. Kifinomult és nagyon karakteres, azonnal felismerhető. Számomra leginkább a vanília és a szegfűszeg dominál benne, mindkettőt szeretem. Egy nem túl nehéz, egyszerű, édes illat, tipikusan az a parfüm, amit az édessége miatt minden igazán nőies NŐ szeretni fog. Elegáns, de van benne egyfajta játékosság is, szóval nem nevezhető unalmas illatnak. Nem kategorizálnám be, szinte bármilyen évszakban és alkalomra megállja a helyét. Számomra igazi telitalálat.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is!