HERBioticum napozó termékek

Az első igazi nyári napok megérkeztével együtt felerősödik a káros UV sugárzás, és eljön a naptej vásárlás ideje, így kötelező beszélnünk a fényvédelemről. Az UVB sugarak felelősek általában a bőr leégéséért, míg az UVA sugaraknak amik mélyebben jutnak a bőrbe, jelentős szerepük van a bőr öregedésében.  Reggel 10 és délután 2 óra közt van a legmagasabb sugárzás. Az tévhit, hogy az árnyéban nem érnek minket a káros sugarak, így érdemes erra is odafigyelnünk. 

Na de hogyan válasszunk megfelelő naptejet?
Az SPF (sun protective factor) azaz a fényvédő faktorszám mutatja meg, hogy az adott termék mennyire képes ellenállni az UVB sugaraknak, azaz, hogy mennyivel több ideig tartózkodhatunk a napon, mint az adott termék nélkül. Vegyünk egy példát: ha minden védelem nélkül, 20 percig bírjuk a napon leégés nélkük, akkor egy 30 faktoros naptejjel, 20X30=600, azaz tíz óráig tartózkodhatunk ott. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ha újra bekenjük magunkat, akkor ismét 10 órára védve vagyunk a káros sugaraktól. 15-ös faktorszám alatti készítményt nem nagyon javaslok senkinek, mert nem elég hatékony, a 30-as, 40-es faktorszám az átlagos bőrűeknek megfelel, míg a leégésre hajlamosabb bőrűeknek 50-es faktorszámú krémeket javaslok.

Alapvetően nekem fehér a bőröm, viszont így sem szeretek túl magas faktorszámú naptejeket használni, mert akkor képtelen vagyok barnulni. Persze a kritikus órákban és nyár elején nekem is muszáj 50-es naptejet használni. Erre tökéletes választás a HERBioticum Sun Max naptej SPF50+, ami természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint a szőlőmag olaj, az A-vitamin, C-vitamin és E-vitamin. Az antioxidáns hatású vitaminok napozás közben is segítik a bőr természetes védekező rendszerét és védenek a szabad gyökökkel szemben. Testre és arca is egyaránt használható. Nagyon kis könnyed krém, szépen eloszlatható, gyorsan szívódik fel és nem ragad, de ami nekem a legjobban tetszik, hogy nem leszek tőle hófehér, mintha magamra borítottam volna egy flakon testápolót. Szerintem tudjátok miről beszélek. 🙂

Napozás után
Ha nem égtünk le a napon, akkor is érdemes odafigyelni a napozás utáni ápolásra. A strandolás után egy alapos zuhanyzás, nem túl meleg vízzel, majd egy óvatosabb törölközés, nem dörzsölő mozdulatokkal, mert ilyenkor nagyon könnyen fel lehet sérteni a bőrt. Mindezek után jöhet a HERBioticum After Sun testápoló, ami remek választás azoknak, köztük nekem is, akik szeretik a természetes termékeket, ugyaniz ez a testápoló nem tartalmaz szintetikus illatanyagot, színezéket, állati eredetű- és ásványi olaj alapú összetevőket. Nagyon kellemes kókuszos, mentolos illata van, könnyed textúrája, ami azonnal be is szívódik. Természetes hatóanyagai, mint körömvirág, Aloe vera és a kókuszolaj, hidratálják, regenerálják, nyugtatják a száraz bőrt és természetes nedvességgel látják el. A benne található kókuszolaj lassan felszívódó telített zsírsavakat tartalmaz, amely védőréteget alkot a bőrön, ezzel meggátolja a nap, és a száraz levegő vízelvonó hatását és  egyben hidratál is. Tipp: a napozás utáni testápolót érdemes betenni strandolás előtt a hűtőbe, így este a napozott bőrnek igazi felüdülést fog hozni.

Ha már bekövetkezett a baj…
Bárkivel megeshet, hogy túl sokáig van a napon, még csak kifejezetten napoznunk sem kell hozzá. Elég, egy hosszabb séta a szabadban, vagy ha egy szabadtéri program alkalmával elfelejtkezünk a naptej használatáról, estére garantáltan lángvörösek leszünk.

A HERBioticum After Burn leégéskezelő gél nagyon jól jöhet az ilyen esetekre, mert olyan remek ápoló összetevőkkel, mint az aloe vera, a körömvirág, a kamilla, és a panthenol, szuper SOS hidratáló az igénybevett bőrre. Az Aloe vera extra gyors és hatékony segítség a legdurvább napégés esetén is,  rendkívül jó gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású, akár még a hólyagosra égett bőrön is extra gyorsan segít. A benne található zöld agyag kivonat mattító, tisztító, méregtelenítő, bőrtápláló ásványi anyag forrás, mely nyugtatja a napozás utáni bőrirritációt. Frissítő hatású mentol tartalmának köszönhetően azonnal hűsíti a bőrt, ezzel is mérsékelve a fájdalmat.

Emellett nem szabad megfeledkezni az ajkak puha bőréről sem, napon szinte kötelező bekenni valamilyen magasabb SPF tartalmú ajakbalzsammal.
Mivel az UV-sugárzás a hajat is nagyon megviseli, ezért napozás után érdemes azonnal megmosni, és hagyni megszáradni magától.
Nem utolsó sorban az egyik legfontosabb, hogy igyunk még több vizet, hogy belülről is biztosítsuk a bőrünk megfelelő hidratáltságát!

A termékeket itt éritek el.
Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is!