M.Micallef – Desir Toxic | Mérgező vágy

Az M. Micallef egy francia niche parfüm márka, a parfümház pedig Martine Micallef, és férje Geoffrey Nejman szerelméből és művészet iránti szenvedélyéből született meg 1997-ben. Martine főként a festészetben volt sikeres, Geoffrey pedig az üzleti világban, így a parfümház a szenvedélyüket egyesítve jött létre Franciaország egyik legszebb vidékén, Grasse-ban.

Mára már több, mint 50 parfüm található meg a kínálatukban. A Micallef parfüm üvegcséi kézzel készülnek és vannak olyan darabok, melyek valódi  Swarovski kristállyal díszítettek. Az üvegek tervezésére nagy hangsúlyt fordítanak, így nagyon dekoratívak, Martina Micallef művészet iránti szenvedélyének köszönhetően.

Nemrégiben olvashattatok itt a blogon a Cherry Gardenben megrendezett M.Micallef parfümbemutatóról, és most olyan szerencsésnek mondhatom magam, hogy kipróbálhattam a Jewel Collection-ből a legújabb kreációt, mely szeptembertől lesz elérhető a nagyközönség számára. Az új illat neve nagyon is sokatmondó: Desir Toxic. Martine Micallef újfent igazi karakteres francia parfümöt alkotott.

Az illatkompozíció egy kontrasztos játék, meleg fűszerekkel, füstös aromákkal, amelyeket a citrus- és fekete ribizli fűz össze. Az illat középpontjában a kannabisz és a fekete ribizli áll, a bergamott és a citrom szövetségét a kardamom fás, száraz árnyalata nyugtatja, fahéjjal átitatva. Emellett tonkababbal és mandulával olyan boszorkányos ügyességgel megkeverve, hogy füstös aromájával kifejezetten érzékinek, de mégis tisztának hat.

A parfüm fejillata a kannabisz, amelyet ritkán használnak az illatszer készítésben, meglehetősen édeskés, de benne a fahéjjal és tonkababbal egy újfajta érzékiséget hoznak létre, mielőtt a bergamot és a kardamon felfedi a még különlegesebb arcát a fekete ribizli csábító akkordjával, amely mélységet és egy citrusos, kesernyésebb kettősséget ad az illatnak.

A Desir Toxic egy zseniálisan megkomponált illat egyszerre érzéki, meleg, balzsamos és mégis energikus, friss. A jegyek tökéletes összhangban és egyensúlyban vannak, egyik sem nyomja el a másikat, azonban egy kis szimatolással mégis mindegyik jegy felfedezhető benne. Aromás, édeskés, markáns illata a figyelem középpontjába állítja viselőjét. Megtestesíti a legmelegebb és legérzékibb csábítást, egy igazán addiktív illat. Vonzó illata a bűvkörébe von és egész nap a hatása alatt tart.