EVANA Professional Makeup – TESZT

Számomra nem ismeretlen a márka, mert tavasszal volt szerencsém venni egy szemhéjpalettát és egy rúzst. Viszont most nagyon megörültem, mikor lehetőséget kaptam a termékek tesztelésére, de ennél is nagyobb volt az öröm, amikor megérkeztek. Ezekről a termékről szeretnék írni Nektek.

Essential Beauty Szemhéjfesték Paletta
(6.490 Ft/36 g)
Nagy rajongója vagyok a szemhéjpúder palettáknak, és gyakorlatilag ha megtetszik egy színösszeállítás, már landol is a kosaramban. Viszont a kínálat óriási és nehéz megtalálni azt a terméket amely ár-érték arányban is megfelelő. Nemrég kezdtem el használni az Evana új szemhéjfesték palettáját, nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a paletta. Összesen 18 színt tartalmaz, melyek a natúrabb színektől egészen az extravagáns színekig megtalálhatóak benne. Csomagolását tekintve gyönyörű, fekete alapon csillogós, nagyon igényes kialakítású. Kellemes meglepetés volt, hogy nem a szokásos nehezen nyitható, körömletörős paletta, ugyanis mágnessel záródik, így nagyon egyszerű kinyitni. Magas pigmenttartalmú, rendkívül jól tapadó, tartós és intenzív színű szemhéjpúderek találhatóak a palettában, elég hozzáérintenem az ujjam vagy az ecsetet és azonnal intenzív színeket kapok. Ha azt szeretnétek, hogy egyetlen palettában megtaláljátok mind a natúr, hétköznapi viselethez illő színeket, mind az esti sminkhez szükséges erősebb árnyalatokat, akkor mindenképpen ez a paletta a tökéletes választás. Szépen építhető és jól satírozható színek, egy kevés szemhéjalappal tökéletesen tartanak egész nap.

Evana Luxury Transparent Púder
(2.499 Ft/20 g)
Csomagolása egyértelműen a professzionális termékek ismertetőjegyeit hordozza magán, viszont az ára nagyon, de nagyon kedvező. A púderhez jár egy kis puffni, viszont én egy nagyobb, kabuki púderecsettel szoktam felvinni. Amikor magammal kell vinnem, nagyon praktikus a puffni, mert nem kell a táskában magammal cipelnem még egy plusz ecsetet is.
A púder textúrája nagyon finom és könnyű, mondhatni egy bársonyos állagú púderről van szó. Minimális a porolás, szépen, tisztán végezhető vele a sminkelés. Felvitelkor szépen elterül a bőrön és mivel átlátszó, így tökéletesen egybeolvad az alapozóval, minden maszkhatás nélkül. Nem erős a fedőhatása, de egy nagyon egységes bőrképet ad. Tökéletesen mattít, tartása pedig hosszútávú, pár óra után sem folyik le a sminkem. Nekem napközben csak egyszer kellett igazítanom rajta T vonalban.

Evana Folyékony Korrektor
(2.499 Ft/6 g)
Nagyon kíváncsian vágtam bele a tesztelésbe, mert sajnos hiába alszom ki magam, akkor is ott vannak a karikák a szemeim alatt. A csomagolás letisztult, én nagyon szeretem az aplikátoros korrektorokat, mert így nem kell belenyúlni a tégelybe. Viszont így is érdemes inkább ecsettel felvinni a korrektort, hiszen így kevesebb bacit juttatunk a termékbe. Már kis mennyiségben is magas fedésű. Én a szemhéjamra is használom szemhéjalapnak, nem ül bele az apró ráncokba, gyorsan megszárad, és sokkal tartósabbá teszi a szemhéjpúdert. Fedését tekintve nagyszerű, szem alatti karikákat tökéletesen eltünteti, de akár pattanásokat és kisebb bőrhibákat is lehet vele javítani. Természetesen száradás után lehet rétegezni, de szerintem felesleges, mert első rétegben is tökéletesen fed, és így igazán szép.

Mattra száradó tartós rúzs
(1.999 Ft/6 g)
16 színben kapható, én most a Beauty Ideal árnyalatot próbálam. A leírásban intenzív pigmentáltságot ígér a márka és ez igaz is. Nagyon szeretem a NYX matt rúzsait, amik elég tartósnak nevezhetőek, viszont ez a lipstick messze lekörözte őket. Evés, ivás után is szinte érintetlennek tűnt, egy apró igazításra volt csak szükség. A festék állaga krémes, nem csomósodik. Ahová kentem, ott maradt, nem folyt el. Egyedül arra érdemes vigyázni, hogy gyorsan szárad, így nem érdemes túl sokáig pepecselni vele. Eddig csak kontúrceruza nélkül használtam, egyálalán nem éreztem szükségét. Erről a termékről nem tudok semmilyen negatívumot írni, mert ahogyan sok matt rúzs, ez nem szárítja az ajkakat, így nyugodtan fennhagyhatjuk akár egész napra is.  Színét tekintve nagyon szép, bár hozzám a világosabb színek, vagy az erősebb piros színek közelebb állnak. Nem ez számomra a tökéletes árnyalat, de biztos vagyok benne, hogy sok színt ki fogok még próbálni ebből a szájfényből.

Köszönöm, hogy elolvastátok! A termékeket itt éritek el.