K-Beauty – avagy koreai szépségápolás

A koreai kozmetikumok egyre népszerűbbek világszerte. Aki elkezdi alkalmazni ezt a számunkra talán még szokatlan bőrápolási rutint, kipróbálja a termékeket, gyakorlatilag biztos, hogy megszereti és használni fogja őket a jövőben is. Nálam ez volt az első alkalom, hogy koreai és ázsiai termékeket próbáltam ki. Biztos vagyok benne, hogy innentől követni fogom, a Távol-Kelet újdonságait, melyek Magyarországon jelennek meg. Nagyon sokféle véleményt lehet olvasni ezekkel a termékekkel kapcsolatban, pro és kontra, viszont nálam az első tapasztalatok nagyon pozitívak.

Gondoljunk csak bele, az európai nők általában 25-30 éves korukban kezdenek foglalkozni az arcbőrükkel, ezzel szemben a koreai nők már egészen fiatal koruktól tudatosan foglalkoznak a bőrápolással. Nem járnak szoláriumba, odafigyelnek a megfelelő fényvédelemre, és csodaszép az arcbőrük. Persze az is a távol-keleti termékek mellet szól, hogy mivel nagy az igény a szépségápolási termékekre, így természetesen Ázsiában nagyobb a kínálat a natúrkozmetikumok iránt, illetve az irritáló összetevőktől mentes, antioxidánsban és hidratáló összetevőkben gazdag termékekre. A Realface Kozmetikai Webshopnak köszönhetem, hogy eljutottak hozzám ezek a termékek. Idéznék az oldalukról, hogy mivel is foglalkozik a cég:

„Valódi arc, valódi bőr. Ez lenne a hivatalos fordítása, a nagyrészt Koreai, Ázsiai kozmetikai termékeket forgalmazó webshopnak. Az Ázsiai kozmetikumokról rengeteg vélemény kering.Mi Európai nők, az Ázsiai nőket gyönyörűnek látjuk. Szép fehér, tökéletes bőrrel.Természetesen ugyanúgy küzdenek, ugyanazokkal a ráncokkal, pattanásokkal, bőrproblémákkal mint mi.Koreában a bőrápolásnak kultúrája van. Óvják magukat a naptól, fényvédő készítményeket használnak, nem szoláriumoznak.Folyamatosan kutatják a legmegfelelőbb hatóanyagokat. Rengeteg pénzt áldoznak kutatásokra.Nem rettennek meg semmiféle meghökkentő összetevőtől.Itt mindenre létezik megoldás!Webshopunk is próbál arra törekedni, hogy mindenre találjunk megoldást.Ezt lehetőleg natúr készítményekkel szeretnénk megvalósítani.Termékeink nagy része nem tartalmaz alkoholt, színezéket, parfümöt, irritáló anyagokat.Persze itt is vannak olyan készítmények, amiket érzékeny bőrűeknek nem ajánlunk. Vagy mindenképpen bőrpróbát javasolunk.Szérumainkat viszont bátran használhatja mindenki.Ezek alkalmasak gépi kezelésekhez. Dermaroller, Ultrahang stb.Ne feledkezzünk meg a Koreai gépekről sem.Ezek is egyre népszerűbbek, ahogy a kozmetikumaik is.Kiszerelésük, kinézetük is tökéletesen megfelel a mai piacnak.”

HYALURONIC ACTIV SERUM
(3.990 Ft/30 ml)
A hialuronsav előnyei közé tartozik, hogy mélyen behatol a bőrbe, és több mint 1000-szeresét veszi fel a saját súlyának, ezzel segítve a bőr hidratálását. Testünk termel hialuronsavat és fiatalkorban bőségesen megtalálható mindenkiben, ez az egyik oka annak, hogy a babák bőre olyan puha és bársonyos. A probléma ott kezdődik, ahogyan öregszünk, testünk hialuronsav termelése egyre csökken, bőrünk szárazzá és durvább textúrájúvá, fénytelenné, és rugalmatlanná válhat.  Erre jelent megoldást a hialuronsav-szérum, mert ez a tiszta és természetes szérum intenzív hidratálást biztosít a bőrnek, minimálisra csökkenti a kisebb ráncokat, az arcot pedig sugárzóbbá, harmatosabbá teszi.  Az arcszérum erős antioxidánsai segítik a nap és a szabad gyökök által okozott károsodások visszaszorítását, minimalizálják a bőr elszíneződését és szépen kezelik az egyenetlen bőrfelszínt.
Hogy használom én? Miután alaposan megtisztítottam az arcom, először a pipetta segítségével pár cseppet rácseppentek az ujjaimra, majd ezt szépen nem erős mozdulatokkal bemasszírozom az arcbőrömbe (illetve én használom nyakon és dekoltázson is). Magában is használható, viszont én ezután felteszem a nappali hidratálómat. Az elmúlt pár napban kipróbáltam, hogy eleve a krémembe kevertem bele a szérumból, így turbózva a hatását. Nekem tökéletesen bevált.

KOLLAGÉN ARANY SZEMMASZK
(390 Ft/1 pár)
Számomra nagyon szimpatikus ez a lapokból álló kiszerelés, kényelmes és higiénikus a használata. A leírás alapján a maszk arany és kollagén tartalmának köszönhetően azonnal hidratálja a bőrt és csökkenti a szem alatti táskákat. Maga a maszk folyadékban található, felhelyezéskor kicsit nyálkásabb, zselésebb állagú. Gondoltam is, hogy miután letelik a hatóidő, majd a nagyrésze ottmarad a szemem alatt, és ragacsos zsíros érzetű lesz. Na itt jött a meglepetés, mert egy bő 25-30 perc leteltével, amikor eltávolítottam, azt vettem észre, hogy gyakorlatilag száraz a szemem alatti rész. Ami a kis lapocskákban volt, azt szépen mind felszívta a bőröm. Szerintem ez zseniális, mert így biztos, hogy minden hatóanyag szépen bekerült a bőrömbe. Hatását tekintve azonnal meglátszik, konkrétan kisimultak a szemem alatti táskák, a dehidratáltságnak nyoma sem maradt, mintha kivasalták volna.

ZÖLD TEÁS ARC- ÉS NYAKMASZK
(690 Ft/1 pár)
Leírás szerint:
A zöld tea az egyik legerősebb antioxidáns. Gátolja a sejtrendszer pusztulását, javítja az oxigénellátást és a víz-lipid egyensúlyt. Erősíti a hajszálereket. Megakadályozza,hogy az erek láthatóvá váljanak a bőrön. A maszk puhítja, táplálja, hidratálja a bőrt. Simává, ruganyossá teszi. Csökkenti a gyulladást, elősegíti a regenerációt. Fiatalítja a bőrt.

Nagyon szeretem a fátyolmaszkokat, szeretem időnként “feldobni” vele a rutinom. Valahogy én mindig a relaxálást társítom hozzájuk, mert amikor felteszek egy ilyen maszkot, késztetést érzek, hogy meggyújtsak egy illatgyertyát, betegyek valami kellemes meditációs zenét, és már kész is a “spa-élmény” 🙂 Ez a maszk szépen hozza a fent leírtakat, egy kicsit nehezebben szívódott fel, viszont száraz bőrűeknek megváltás lesz. Használata után tapintásra puhább a bőröm, hosszú távú hatásáról még nem tudok írni, de ami rövidtávon látszik, hogy remekül hidratál, ad egy kis pluszt a fáradt és megviselt bőrnek.

GLOW MASK PURPLE-CSILLAM ARCMASZK LILA
(6.290 Ft/100 gr)
Amit a maszk ígér:
Kiváló minőségű arcmaszk, mellyel visszanyerheti bőre fiatalos ragyogását. Az A és E vitamin tartalmú tökéletesítő maszk, új élettel tölti meg a bőrt. Megfelelő hidratáltságot biztosít, és mélyre hatolva eltávolítja a zsírt és a szennyeződéseket a pórusokból. Segíti a nedvesség felszívódását a bőrben. Rendszeres használatától a bőr tiszta, puha, friss és világosabb lesz.

Nálam tudni kell, hogy a smink szerves része a mindennapjaimnak és emiatt gyakrabban van szüksége az arcomnak méregtelenítésre. Nagyon sokat beszélünk az arc táplálásáról, hidratálásáról, de kevés szó esik arról, hogy az arc tisztítása, avagy tisztán tartása az egyik legfontosabb dolog. A mindennapi szennyeződések és persze a smink, egy idő után eltömítik a pórusokat, ami miatt a bőr fuldokolni kezd, mert nem jut elég oxigénhez. Én ezért használok minimum hetente egyszer, de ha időm engedi inkább kétszer valamilyen mélytisztító vagy méregtelenítést elősegítő maszkot.
Csillogós állaga és lila színe elsőre kissé furcsa volt számomra, de mindenképpen ki akartam próbálni. Most meg épp ott tartok, hogy imádom, hogy nem a megszokott, hanem valami más. Biztos vagyok benne, hogy aki használt már csillogós maszkot, használat közben tuti lőtt pár szelfit, mert külcsínre is szórakoztató.
Felvitele roppant egyszerű, egy a lényeg, hogy mindig megtisztított bőrre kell felvinni, kerülve a szemek és az ajkak környékét. Viszonylag vastagon érdemes felkenni, így van ideje, hogy a hatóanyagok beszívódjanak, így nemcsak a tisztító hatása érvényesül a maszknak, hanem a hidratáló funkciója is. Közben jöhet a kötelező tükörben nézegetés, esetleg pár kép róla, majd el is repül az a 10-15 perc. 🙂 Száradáskor nem húzódik, nincs semmiféle feszülő érzet, amint megszáradt, langyos vízzel könnyen lemoshatjuk. Azt nem mondhatom, hogy használata után napokig tiszták maradnak a pórusok, bár ez nem a termék hibája, de az biztos, rendszeres használata óta az apró mitesszerek száma nálam csökkent, szóval biztos vagyok benne, hogy jót tesz a bőrömnek. Zsírfelszívó képessége tényleg működik, ezáltal szépen mattítja a bőrt.

KÖRÖM OLAJ-RÓZSASZÍN VÁTOZATA
(890 Ft/15 ml)
Szeretem a körömápoló olajokat és úgy unblock mindent ami a körömápoláshoz tartozik, mert nincs sem műkörmöm, sem zselé a körmömön, ugyanakkor mégis szépen meg tudom növeszteni a körmeimet és csak ritkán törnek be. Persze mondhatom, hogy szerencsés is vagyok ezen a téren, de az tény, hogy a lelkes ápolgatás nagyban hozzájárul ehhez. Körömápoló olajat évek óta használok, amit épp használtam kifogyóban volt, így pont jókor érkezett ez a termék. Használata igen egyszerű, a körmeim széleit bekenem vele, hagyom hatni, majd belemasszírozom a bőrömbe és kész is. Ez a pár perc segít abban, hogy szinten tartsa a bőröm állapotát, és segít megtartani az ápolt kinézetet.

DETOX BODY WRAPS
(8.900 Ft/8 db)
Amit a termék ígér:
Ez a fásli professzionális testtekercseléshez lett kifejlesztve, így rugalmas, még sem nyúlik ki a használat után. A fásli használatával a bőr feszesedik, a méreganyagok közvetlenül a fásliba kerülnek. A fáslis testtekercselés előnye a fóliás tekercseléssel szemben, hogy az elégetett salakanyagokat a fásli magába szívja, míg a fóliánál a bőr átteresztő képessége miatt, ezek az anyagok viszakerülnek a bőrbe.  A fáslizó módszer mindenki számára alkalmas, akinek az alakjával problémái vannak. Alkalmas továbbá cellulit leépítésére, a bőr tapintásának finomítására, a nyúlási és terhességi csíkok, hízási és fogyási bőrproblémák kezelésére, a laza, lógó bőr feszessé tételére(haskötény esetén a 18 cm-es körfogat csökkenési eredmény sem számít ritkaságnak).Kiváló bármilyen diéta segítésére, salaktalanító- és méregtelenítő kúra, valamint gyógyböjt kiegészítő kezeléseként alkalmazva. Kitűnő eredmény érhető el mindenkinek, aki fogyni vagy méregteleníteni szeretne. Megszabadulna narancsbőrétől, bőrét szépíteni, feszesíteni, striáit(terhességi csíkjait)halványítani szeretné.

Örök diétázó vagyok, mint majdnem minden nő, így ezt a terméket nagy örömmel próbáltam ki. Érdemes tisztázni, hogy bármilyen külsőleg használandó krémtől nem szabad csodát várni, ha csülköt eszünk tejszínhabbal, és bekenjünk magunkat, akkor biztos, hogy senkinek sem lesz ezektől a krémektől szupermodell alkata. Az viszont igenis tény, hogy egy egészséges, de minimum normális étkezésen alapuló táplálkozás mellett a testtekercselés hatékonynak fog mutatkozni.
Saját „alakformáló-programunkat” tökéletesen kiegészíthetjük ezzel a méregtelenítő testtekercseléssel. Miután elolvastam, hogy mit ígér nagy elvárásokkal vágtam bele a kúrába. Azért lényeges, hogy kúraszerűen alkalmazzuk, mert csak 1-1 alkalomnak nem sok hatása lesz.
Amit én tapasztaltam: a combomon sokkal bársonyosabb és puhább lett a bőröm, a gödröcskék halványabbak lettek. Éreztem egyfajta átalakulást, főként amikor nadrágot vettem fel. Nem tudom, hogy centiben mennyi ment le, de biztos, hogy vékonyabb lett a combom, ami ténylegesen érezhető is. Én a kezelés alatt megemeltem a vízfogyasztásom, hogy ezzel is fokozzam a végeredményt és a tartósságát. Összességében nagyon elégedett vagyok, nem tett csodát és szerintem nincs is ilyen, de az elvárásaimnak tökéletesen megfelelt. Egy diéta, vagy fogyókúra tökéletes kiegészítője lehet, mert szépen besegít azokon a részeken ahol nem megy le a felesleg még kitartóbb koplalás esetén sem.   

A termékeket itt éritek el.
Remélem tudtam számotokra hasznos információval szolgálni. Ha tetszett, tartsatok velem legközelebb is!