BIODERMA Sensibio termékcsalád az egészséges és hibátlan bőrért

Aki kicsit is komolyabban foglalkozik az arcápolással, az biztos, hogy találkozott már a termékeikkel, de minimum hallott már a Bioderma márkáról. A termékcsalád tagjai bőrgyógyászok által kifejlesztett, klinikai vizsgálatokon tesztelt készítmények, melyek semmilyen káros összetevőt nem tartalmaznak. A Bioderma azt az elvet képviseli, miszerint egy igazán jó terméknek a bőrben megtalálható molekulák használatával a bőr természetes működését kell erősítenie.

Hosszas használat után írom nektek ezt a bejegyzést, én úgy gondolom, hogy akkor tudunk mi szépségbloggerek igazán hitelesen írni, ha van időnk a termékeket hosszútávon is használni. Nagyon régóta szeretem a Biodermát, és nem csak a Micellás vizüket ami abszolút kedvenc, van még néhány kedvencem, amiről talán kevesebben hallottak. Szóval úgy gondoltam, jó lenne megosztani veletek ezekről a Bioderma termékekről is a tapasztalataimat.

BIODERMA Sensibio H2O AR arc- és sminklemosó
(3.190 Ft/250 ml)
Szerintem sokan teszik fel a kérdést, hogy valóban olyan különleges a Bioderma micellás víz? Tényleg többet tud a társainál? Megéri több pénzt kiadni rá, mint a többi micellás vízre? A válasz mind a három kérésre egy hatalmas IGEN. Először is egy érdekes tény, hogy a Bioderma alkotta meg a világ első micellás vizét, azt hiszem ez sokat elmond.
A Bioderma Sensibio H20 AR a legjobb, és legkíméletesebb sminkeltávolító, amit valaha használtam. Van benne tapasztalatom, mert minimum 2-3 éve használok különféle micellás vizeket, az olcsóktól a drágábbakig, de egyértelműen ez lett a befutó. Viszonylag kis mennyiség is elég belőle egy tisztításhoz, alaposan leszedi a sminket és a szennyeződéseket is az arcomról. Egy alapos arcmosás után ha átmegyek az arcomon ezzel a micellás vízzel, még mindig marad szennyeződés amit el tud távolítani. Azért ez durva. 🙂 Amit nagyon szeretek benne, hogy használat után nem ragad a bőröm, nem érzem azt a tipikus filmréteget, amit sok lemosónál tapasztaltam. Egy hidratáló érzet marad utána az arcomon, nekem bevált, szeretem!

BIODERMA Sensibio Moussant habzó gél
(3.300 Ft/200 ml)
Az abszolút kedvencem a Bioderma termékei közül. Először is, imádom a habzó arctisztítókat, mert könnyen használhatók akár zuhanyzás közben is, és remekül tisztítják a bőrt. Az ok, amiért a Sensibo gél valószínűleg a kedvencem lett, az azért van, mert nem csak a bőrt tisztítja, hanem azonnal eltávolítja a sminket is. Általában a micellás vízzel együtt használom, de sokszor győz a lustaság és akkor a gél a nyerő. Egy vagy maximum két pumpányi bőven elég belőle, használat előtt az arcot be kell nedvesíteni, így szépen felhabzik a gél és minden szennyeződést maradéktalanul eltávolít, mindezt anélkül, hogy utána feszülne a bőr, vagy száraz érzetet hagyna maga után. Ami hatalmas plusz pont, hogy egyáltalán nem irritálja a szemem, nagyon ajánlom nektek, különösen ha dehidratált vagy érzékeny a bőrötök. Tény, hogy nem egy olcsó termékről van szó, de szerintem a bőrápolás legfontosabb lépése a tisztítás és mivel nekem nagyon bevált, én biztosan maradok ennél a terméknél.

BIODERMA Sensibio Maszk
(3.120 Ft/75 ml)
Egy nagyon könnyed textúrájú krémes maszk, gyorsan és egyszerűen eloszlatható a bőrön.
Az utasítások szerint vastag rétegben kell felvinni az arcbőrre, majd 10 perc elteltével kell leöblíteni vagy letörölni a felesleget. Első 2-3 használat után én nem láttam semmi különbséget a használatától, így azt hittem nagy csalódás lesz. Szerencsére nem kell update-et írnom, mert ugyan lassan, de elkezdte kifejteni a hatását a bőr pirosságát illetően is. Közvetlenül a maszk eltávolítása után a bőr egy kicsivel lágyabb és simább, ugyanakkor amit én hiányolok, hogy nincs meg az az érzésem, hogy használat után rögtön, látványosan javítaná a bőr textúráját, sugárzását, stb… Tudjátok mire gondolok. Kellemes érzés mikor a bőrömön van, sokszor 20-30 percet is rajta hagyom, de a nagy áttörés érzés nálam még nem jött el. Ami biztos, hogy ez a maszk egyáltalán nem irritálja a bőrt, 2-3 heti használat után már látni, hogy mérsékli a pirosságot, és nyugtatja a bőrt. Szerintem hosszabb távon jó hatással lesz az érzékeny és száraz bőrtípusúak számára.

BIODERMA Sensibio AR Arckrém
(5.000 Ft/40 ml)
Ez egy könnyű, illatmentes hidratáló, amely nem irritálja az érzékeny bőrt és segít csökkenteni a kivörösödést, tehát elsősorban pont a hozzám hasonló bőrtípussal rendelkezők számára készült.  Először azt gondoltam, hogy nem fog kellő mértékben hidratálni, mert az állaga nagyon könnyed, de ezt gyakorlatilag azonnal megcáfolta, szuper hidratáló hatása van, az én bőröm számára 100%-ban elegendő nedvességet nyújt. A leírás szerint segít erősíteni a bőr védekezőképességét, a hideg téli szélben és a forró nyári időben is, egyenlőre én még csak a téli időszakban tudom ezt megerősíteni. Főként éjszaka használom, egy kicsit vastagabb rétegben, reggel ébredés után a bőröm sokkal lágyabbnak tűnik, szépen teljesít a pirosság kezelésében is. Mióta használom, a bőröm jobban ellenáll a kemény időjárásnak és láthatóan csökkentette az orr körüli vörösebb foltokat. Már most nagy köztünk a szerelem!
A krém nem tartalmaz anti-ageing összetevőket, a hangsúly az érzékeny bőr védelmére és gyógyítására irányul. Én az érzékeny, vagy rosaceás bőrűeknek azt javaslom, hogy először érdemes a Bioderma sensibio termékeivel visszaállítani a bőr egyensúlyát, majd ha a bőr teljesen meggyógyult, akkor érdemes különböző antioxidáns és öregedésgátló termékeket használni, vagy a krém alá nagyon jó párosítás lehet még egy jó anti-ageing hatású szérum.

Összességében ez a termékcsalád tökéletes választás az érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőr számára, a termékeknek remek a hidratáló hatása, nincs zsíros érzet a használatuk után. A folyamatosan változó időjárási viszonyok, megviselhetik bőrünket, így mindenképpen fontos odafigyelni a megfelelő arcápolási rutin kialakítására, melyben nagy segítség lehet a Sensibio termékcsalád. Ti kedvelitek a BIODERMA-t? Van kedvencetek a márkától?
A BIODERMA termékeit megvásárolhatjátok minden nagyobb patikában vagy itt.