Manufaktura Natúrkozmetikumok | Teszt

Az egyik nem titkolt célom a blogírással, hogy minél több emberrel szeretném megismertetni és megszerettetni a natúrkozmetikumokat, a természetes bőrápolást, és megmutatni, hogy hosszú távú használatuk során mennyivel hatásosabbak. Ezért ma ismét egy hazai natúrkozmetikai márkát szeretnék bemutatni Nektek, ami nem más, mint a Manufaktura Natúrkozmetikumok. Ugyan nekem is megvannak az örök kedvenc termékeim, de szeretek kísérletezni és új termékeket kipróbálni, mert csak így történhet meg, hogy a bevált örökzöld kencek közé egy új kedvenc kerüljön be. A termékekről:

„A manufaktúra termékei gondosan válogatott alapanyagokból készülnek. Hidegen sajtolt növényi olajokat, organikus és fair-trade növényi vajakat, kivonatokat, porokat, ásványokat, agyagokat, gyógynövényeket és különlegesnek számító hatóanyagokat használnak a termékek előállításakor. Az összes termék kézzel készül, saját recept alapján. 100%-ban természetes alapanyagok! 100%-ban tartósítószer, kőolajszármazékoktól mentes termékek. 100%-ban alumínium mentes natúrkozmetikumok! Hidegen sajtolt növényi olajok! Organikus és fair-trade alapanyagok!”

Mattító arcpakolás bambuszporral
(3190 Ft/125 ml) (990Ft/3×5 g)
Először is szeretnék megemlíteni egy fontos dolgot. Ahogyan a képen is láthatjátok a Manufaktúra arcpakolásait kétféle kiszerelésben is meg lehet vásárolni. Ezt azért tartom jó dolognak, mert így van lehetőség kipróbálni, hogy melyik pakolás/pakolások azok, amiket hosszú távon is szeretnénk használni, mielőtt megvásárolnánk a nagyobb kiszerelést.
Jobbára bambuszport, zablisztet és C vitamint tartalmaz, előbbi tökéletes mattosító, a zabliszt pedig kiválóan eltávolítja a felesleges zsírt a bőrről. Nagyon tetszik, hogy por állag kiszerelésben forgalmazzák, így nem kell attól tartani, hogy beszárad a maszk, vagy lejár, illetve így mindig friss pakolást tudunk készíteni az arcunkra, nyakunkra, esetleg a dekoltázsunkra. Kikeverés után egy lágyabb állagú fehér maszkot kapunk. Elsőre azt hittem a kikevert mennyiség kevés lesz, de nagyon csalóka, mert még bőven jutott a nyakamra is. Körülbelül 15-20 perc alatt valóban meg is szárad, nem húzódik alatta a bőr, hatását tekintve pedig valóban mattít és többszöri használat után észrevehetően kevesebbszer fényesedett ki a bőröm.

Mélytisztító arcpakolás szénnel és algával
(3190 Ft/125 ml) (990Ft/3×5 g)
Én egy púpozott teáskanálnyi port kevertem el két teáskanál langyos vízzel. Az előző pakolásnál egy kicsit sűrűbb, darabosabb, színét tekintve, zöldes-szürke. Viszonylag gyorsan szárad, 10-15 perc múlva le is lehet mosni, így ha nincs sok időtök, akkor sem okoz gondot egy gyors bőrápolás. Felkenés után egy kicsit viszketett a bőröm, de ne ijedjetek meg, mert ez elég gyorsan elmúlik és a hatása kárpótol mindenért. A szénpor, tökéletes, mert ismert arról, hogy szépen kitisztítja az eltömődött pórusokat, az alga pedig antioxidánsokban és vitaminokban gazdag, ezzel tökéletesen táplálja a bőrt. Ezt a pakolást érdemes beépíteni a heti bőrápolási rutinba, hogy tudjon regenerálódni a bőrötök.

Bőrtápláló arcpakolás fehér agyaggal és kecsketejjel
(3190 Ft/125 ml) (990Ft/3×5 g)
Ez a pakolás lett a kedvencem a három közül. Ez az arcpakolás kecsketejet tartalmaz, ami hidratálja, táplálja és puhítja a bőrt. Fehér agyag tartalma pedig mely méregtelenít, nyugtató és tonizáló hatású. Igazi regeneráló bomba. Fehér pakolás, főként a tej illata dominál, lágy állagú, könnyen kenhető és szépen eloszlatható. Érdemes nyakra és dekoltázsra is használni, mert tényleg csodákat művel.  Nagyjából 15-20 percig szoktam hagyni az arcomon, ez idő alatt hatékonyan táplál, nem húzódik közben a bőröm, sőt, szárítás helyett hidratálja az arcom. Miután megszáradt, langyos vízzel lemosom az egészet és hideg vízzel is áttörlöm az arcom, ezzel szépen összehúzom a pórusokat. Én esti használatra ajánlom, amikor van időtök egy picit relaxálni is mellette.  Remek bőrtápláló, a pakolás lemosása után azonnal láthatóan bársonyosabb bőrt hagy maga után.

Elixír ajakbalzsam cserepes ajkakra
(1290 Ft/30 ml)
Az én bőrápolási rutinomban nagy hangsúlyt kap az ajakápoló, mert sajnos már egy kis széltől is azonnal kicserepesedik a szám. Én rendszerint tél közepén és tavasz elején szorulok rá leginkább és persze rúzsozás előtt, hogy szép egységes textúrája legyen a rúzsnak. A Manufaktúra elixír ajakbalzsama egy nagyon gusztusos kis tégelyben kapott helyet. Én ugyan jobban szeretem a csavaros kiszerelést, de nem okozott semmi gondot ennek a használata sem. Mivel 30 ml, ezért biztos vagyok benne, hogy nagyon sokáig elég lesz. Könnyen kenhető, hamar beszívódik, így tényleg tökéletes sminkelés előtt rúzsalapnak. A kiszáradt ajkakat hamar rendbe hozza, nekem elég napi kétszer használni. De hát miért is kenegetném többször, ha ennyi is elég, hogy elérjem a tökéletes hatást. 🙂

Levendula és teafa Krémdeó
(1290 Ft/70 ml)
Nagyon kíváncsi voltam rá, mert már egy ideje terveztem, hogy kipróbálok egy természetes összetevőkből álló krémdeót. Érdemes megemlítenem, hogy a krémdeó nem egyenlő az izzadsággátlóval, magát a szagot szünteti meg, illetve fertőtlenít. Használatkor az első pár napban, de ez lehet akár 1-2 hét is, előfordulhat, hogy izzadékonyabbá válunk, de érdemes kivárni, mire megszokja a bőrünk az új terméket. Amint ez megtörtént, onnantól mutatkozik meg valódi hatása. Én naponta kétszer használtam: reggel és este. A tégelyből elég egy borsónyi adagok kivenni, majd felkenni. Én spatulával használom, mert így sokkal higiénikusabb. Szódabikarbónát tartalmaz, ami kiváló nedvszívó és jó szárítóanyag, emellett semlegesíti a testszagot okozó baktériumokat is.  A krémdeóba ezenfelül került még teafa és levendula illóolaj, amik nyugtatják és fertőtlenítik a bőrt.

A termékeket itt érhetitek el.