Welness élmény otthon a Stenderssel

A Stenders márkát 2001-ben, két lelkes fiatal alapította meg Lettországban. Az északi természet nyújtotta kincsek inspirálták az első termékeket, amelyekbe különleges hatású gyógynövény kivonatok, gyümölcsök és illóolajak kerültek, és mindezek ősi, északi receptek alapján készültek. A Stenders azóta is hű maradt az eredeti küldetéséhez, a termékeik a legújabb technológiai vívmányok felhasználásával, de a mai napig egyedi receptek alapján készülnek. Termékkínálatukban elsősorban különféle fürdő- és testápolási készítmények, szappanok, fürdőgolyók találhatóak meg, de az elmúlt évek során már a hajápolók és organikus arcápolók is bekerültek a termékkínálatukba.

Ha bármelyik üzketükbe beléptek, azonnal magával ragad a hatalmas és színes kínálat, az illat ami belengi az üzletet valami eszméletlenül finom. Képtelenség üres kézzel kijönni. 🙂 Amit még meg szeretnék említeni, az az lenne, hogy az üzletben van rá lehetőség, hogy különleges ajándékcsomagolást kérjetek a megvásárolt termékekhez, így kiváló ajándékötletnek is. Látni fogtok erről is képet, szerintem nagyon ízlésesre sikerült.
És akkor jöjjön a Teszt!

Grapefruit só testradír
(3.990 Ft/300 gr)
Illata nagyon kellemes, erőteljes, egyáltalán nem hasonlítható azokhoz a termékehez melyeknek „mű” illata van. Egy igazán csodálatos, grapefruitos kesernyés, de egyben édes illatot képzeljetek el. Testradír mivolta miatt elképzelni sem mertem volna, hogy ennyire csodás illata lesz.
Használata nagyon könnyű, meg lehet oldani kézzel, kefével, vagy akár szivaccsal is, kinek mihez van kedve. Én szivaccsal szeretem használni, hogy mire végzek az egész testemmel, a kezeimet ne vegye túlzottan igénybe. A benne található só nem túl durva, apró szemcsés, így nem sérti fel a bőrt, nagyon szépen, de kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket. Azt azeretném kiemeleni, hogy a radírozással sem szabad túlzásokba esni, én azt javaslom heti két alkalomnál többször semmiképpen ne használjátok, mert úgy többet árt mint használ.
Lemosás után az olajok miatt enyhén olajos érzet marad utána a bőrön, ez este abszolút rendben is van, de aki reggel szeretné használni, annak ajánlatos még egy gyors szappanozás vagy tusfürdőzés utána. Bár kár lenne ezeket a jó kis olajokat lemosni, inkább érdemes este használni, így reggelre plusz hatásaként nagyon puha bőrt eredményez.
Használat után az illata nagyon tartós, még 2-4 óra múltán is lehet érezni, sőt, a fürdőszobában is nagyon kellemes illat marad utána. Nálam ez egy hatalmas plussz pont, mert testradírnál még sosem tapasztaltam ilyet.

Grapefruit birsalma krémszappan
(1.590 Ft/100 gr)
Egy igazán különleges szappan, mind az illatát, mind a hatását tekintve remek választás volt.  A habja nagyon krémes, nagyon jól tisztít és tényleg nem szárít, a bőröm pedig teljesen puha lett tőle. Összetevői csodásak: pálmaolaj, kókuszolaj, barackmag olaj, quince kivonat, grapefruit illóolaj. C-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a bőr vérkeringését, ezáltal az anyagcserét is. Nagyon megszerettem ezt a szappant, egyrészt az illatta frissítő, varázslatos, másrészt nagyon jót tett a bőrömmel. Ha valami különlegesre vágytok, mindenképpen próbáljátok ki!

Séta a tejúton habfürdő csillag
(1.890 Ft/1 db)

„Indulj intergalaktikus útra anélkül, hogy elhagynád a fürdőkádad – ha ezt a mélylila fürdőcsillagot használod, egyszerre találkozol a mélyűr sötétjével és a száguldó csillagok barátságos csillogásával. A frissítő narancs és lime fürdőgolyó a világegyetemtávoli vidékeire röpít, az aktív bambusz-szén pedig a Földre, a többi szénalapú élőlény közé, szállít miközben puhává és tisztává varázsolja a bőröd. Imádni fogod az enyhén keleties, frissítő illatot.”

Nagyon szeretek otthon egy-egy amolyan “spa estét” rendezni, ezek azok az alkalmak, ami mind a léleknek, mind a testnek igazi felüdülést nyújtanak. Ennek a terméknek nagyon intenzív az illata a csomagoláson keresztül is, így mielőtt használtam volna, sokszor megcsapott az illata amikor elmentem mellette. Használat közben pedig annyira intenzív, hogy kedvem lett volna megkóstolni… 🙂
Pezsgés közben fokozatosan engedi ki magából az illó és ápoló olajokat, amiktől a bőröm törölközés után puha és hidratált lett. A narancs és lime illóolajokban található antioxidánsoknak köszönhetően táplálja a bőrt, felfrissíti és felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat. A kis apró csillámok különösen tetszettek benne és annak is nagyon örültem, hogy nem tapadtak rám. Az illata órákon át érződik a bőrön. A vizet enyhén lilára szinezi, nem fogta be a fürdőkádat, de azért nem árt használata után megtisztítani, hogy szép tiszta maradjon. 🙂
Nagyon gondolkodom rajta, hogy hozok nektek majd egy bejegyzést, ahol csak fürdőgolyókat fogok tesztelni, mert az elmúlt időben nagy rajongójuk lettem.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!