Nyári Artnatura Újdonságok

Nagyon szeretem kipróbálni az újdonságokat, de amikor egy a szívemhez közelálló márka termékeit tesztelhetem, az mindig felemelő érzés számomra. Ebben a bejegyzésben szó lesz egy nagyon különleges szájfényről, egy isteni testvajról, ami állagának köszönhetően a meleg időben is tökéletes választás, egy szappanról, illetve egy rendkívül hatékony deóról is.

EPERMAGOS FÜRDŐSZAPPAN
(1.190 Ft/85 gr)
Az Artnatúra szappanjaiba én gyakorlatilag beleszerettem. Volt szerencsém már másik két szappant is kipróbálni a kollekcióból és csak azt mondhatom róluk, hogy jobbnál jobbak.
Ennek a szappannak az illata mennyei, citrusos, remekül megidézi a nyár hangulatát. Nagyon jó érzés a fürdés vele, epermag-őrlemény segítségével természetes bőrradírként folyamatosan tisztán tartja a bőrt. Én azért is szeretem a radírozó hatású szappanokat, mert ilyenkor nincs szükség külön testradírozásra és folyamatosan egyfajta kellemes puhaságot érzek a bőrömön. Az enyhe radírozó hatás nagyon jót tesz a vérkeringésnek és zuhanyzás közben felfrissíti a bőrt. A habja dús és krémes, finom puha lett tőle a bőröm.
A szappan állaga megintcsak tökéletes, nem túl kemény, nem olvadósan puha. Remek összetevőivel, mint kókusz olaj, kakaóvaj, shea vaj, szőlőmag olaj, extraszűz olívaolaj, grapefruit illóolaj, fehér agyag, epermag őrlemény, tökéletesen ápolja a bőrt. Az összetevőit, illatát és az árát tekintve tőlem 10/10 pontot kap!

ARTNATURA TESTVAJ SZÁRAZ BŐRRE
(3.890 Ft/100 ml)
Ahogy már az Artnaturától megszokhattuk, ez a termék bio vajakból és olajesszenciákból áll, mint: murumuru vaj, kokum vaj, szűz kendermagolaj, babassu olaj, lang-ylang illóolaj, és semmi mesterséges összetevő.
Állagát tekintve egy kemény, sűrűbb állagú testvaj, a kéz melegétől és most a nyári forróságtól is 🙂 könnyen kenhető. Kicsit viaszosabb, ezért én éjszakára ajánlom, hagyni kell neki időt a teljes beszívódásra. Nagyon jó szolgálatot tesz strandolás után a megviselt bőrnek. Extra száraz bőrűeknek mindenképpen ajánlom. Nekem most viszonylag rendben van a bőröm, így heti 2-3 alkalommal használom, de már pár alkalom után is érezni, hogy simogatni valóan selymes tőle a bőröm.

ARTNATURA SUMMER NATÚR DEZODOR
(3.052 Ft/67 gr)
Az alumínium-mentes dezodorok sokkal, de sokkal egészségesebbek a hagyományos deóknál, azonban az általános vélemény velük szemben, hogy nem működnek annyira jól. Itt szeretnék egy dolgot tisztázni: az alumínium-hydroxide tartalmú „normál” deók meggátolják az izzadást, ezzel viszont nem engedik, hogy a méreganyagok távozzanak a szervezetből. Ezzel szemben a természetes, alumínium-mentes dezodorok nem tömítik el a pórusokat, ezért az izzadást sem gátolják, viszont ha belegondoltok, főleg nyáron pl. az arcunk, hátunk is izzad, mégsem kenjük be izzadásgátlóval. Ez teljesen természetes méregtelenítő folyamat, amit nem is kell mesterséges szerekkel megakadályozni.
A natúr deók hatásmechanizmusa egyszerű: mivel a kellemetlen szagok az izzadságban található baktériumok miatt alakulnak ki, így egy minőségi természetes deó fertőtlenít, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen szagok, emellet hozáadott természetes illóanyagokkal, gyógynövényekkel illatot ad a bőrnek.
Volt már próbálkozásom natúr deóval, de nekem nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Vagy nem vártam eleget az átállásra, vagy szimplán rosszul választottam. Most is tartottam tőle, hogy ugyanez lesz a helyzet. Bevallom az első 1-1.5 hét után úgy gondoltam, hogy nálam ez nem fog menni, de azért adtam neki még egy kis időt, hogy lássam mi történik. És milyen jól tettem.
Először is, erről a deóról tudni kell, hogy 100% natúr összetevőkből áll, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, viszont van benne minden jó: szén, ami tisztító és méregtelenítő hatású, szódabikarbóna, ami segít megszüntetni a kellemetlen szagokat, nyílgyökérliszt, bio sheavaj,  bio babassu olaj, bio teafa illóolaj, mely természetes baktériumölő, levendula illóolaj, mely nyugtató és antiszeptikus hatású. Emellett található benne muskotályzsálya illóolaj ami egyensúlyban tartja a faggyútermelődést és az izzadságmirigyek működését. Ezekkel a remek összetevőkkel minimalizálja a verejtékezést anélkül, hogy természetellenesen elzárnák azokat. A szagok semlegesítését én alap elvárásként értelmezem, ebben nem ismerek középutat. A deónak az illatában a levendula, egy enyhébb citrusosság és halványan a teafa érződik. Krémesebb állaga van, nem hagy foltot a ruhán, viszont oda kell figyelni, hogy ne használjuk túl. Nekem sikerült párszor, de már megszoktam hogy mi az a mennyiség ami pont tökéletes egész napra. Hatását tekintve bő 2 hét után már remekül működött, szépen felszívja a verejtéket és egy friss és tiszta érzést biztosít, ami 8-9 ótán keresztül meg is marad, ezzel pedig nagy magabiztosságot ad.

LEVENDULÁS SZÁJFÉNY
(1.890 Ft/8 ml)
Egy jó rúzs, vagy szájfény nem csak színezi az ajkakat, ennél sokkal többet nyújt. Pont úgy, mint ez a szájfény. A benne található édesmandula olaj hidratál, a bio szűz jojobaolaj pedig táplálja az ajkat, nem hagyja kiszáradni, amivel elkerülhetjük a cserepes, száraz érzést. A levendula illóolaj pedig kitűnő illata mellett regenerál.
Külsőre teljesen egyszerű, letisztult, négyszögletes csomagolást kapott, a tubus áttetsző, így könnyen nyomonkövethető, hogy mennyi van még a termékből. Maga a szájfény nagyon krémes, nagyon természetes, bársonyos hatást nyújt, amit még a kicsit rózsaszínbe hajló nude szín is megerősít. Tökéletes magában is, de ha erősebb színt szeretnék elérni, akkor rúzsra kenve használom, így nagyon szép csillogó hatást tudok vele elérni. Az illata nagyon különleges, még sosem volt levendula illatú szájfényem, de még csak hallani sem hallottam hasonlót, így igazi különlegesség.

A termékeket itt éritek el: https://www.artnatura.hu/

Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is.