Így tanulok sminkelni | Gondolatok a sminkelésről

Meggyőződésem, hogy a smink inkább művészet, mint tudomány, de ez nem jelenti azt, hogy nem kellene alaposan tanulmányozni a smink készítését annak elsajátításához. A világ legnagyobb sminkművészei, mint Charlotte Tillbury, Pat McGrath, Bobby Brown stb. minden más előtt az alapvető sminktechnikák szakértőivé váltak.

A smink megtanulásának legjobb módja az, hogy megfelelő gyakorlati képzést szerezzen, aki szeretné elsajátítani ezt a tudást, és végül megszerezze a sminkes tanúsítványt. Szeretek sminket viselni, szeretem, ha az arcom előnyös tulajdonságait kiemelhetem egy kis színnel, vagy kontúrozással. A sminkelés számomra mindig is része volt az életemnek, ugyan nem dolgozom a szakmában, de kozmetikusnak tanultam, így volt lehetőségem némi tudást elsajátítani, de ez már nagyon régen volt.
Hónapok óta érik bennem a gondolat, hogy szeretnék végre igazán az alapoktól megtanulni mindent és azóta keresgetem az iskolákat. Úgy gondolom, hogy ez is szerves része, mert ha nem megfelelően választunk, akkor elég könnyen megjárhatjuk.
Persze több lehetőség létezik, én is próbálkoztam az online tanulással, mert  rugalmas lehetőség az olyanok számára, mint én is, akiknek kevés idejük van. Ugyanakkor nekem nem vált be, mert nálam nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjak a személyes oktatómtól. A kapott professzionális visszajelzés segít az egyes megszerzett készségek fejlesztésében.

Alapos utánajárás után végül a választásom a GLAMOUR MAKEUP ACADEMY-re esett. Itt szeretném leszögezni, hogy saját választásom volt az iskola.

Már az is nagyon szimpatikus volt, hogy bőségesen lehet válogatni az időpontok közül, tényleg igyekeztek mindenkinek az igényeihez igazítani. A hétvégi kurzust választottam, így minden szombaton járok oktatásra.
Nagyon vártam az első alkalmat, hogy részt vegyek egy sminkoktatáson, mert nem csak annak a lehetősége villanyozott fel, hogy elsajátíthatok sok-sok profi technikát, hanem ezzel együtt jobban megismerhetem magamat is, és a határaimat is.

Az oktatás helyszíne egy igen profi stúdió, ahol az oktatónk, aki a mindig mosolygós, segítőkész, és vérprofi Denise, bevezetőként elmondta, hogy a sminkoktatáson belül nem csak azt szeretné megtanítani, hogyan kell helyesen alapozni vagy feltenni egy adott színű rúzst, hanem szeretné, ha a kurzus végére megtanulnánk magabiztosan és tökéletesen használni az eszközöket, anyagokat.

Ezután kezdetét vette maga az oktatás, ami igazán izgalmas kaland, hiszen Denise útmutatásával, de teljesen egyedül kellett elkészítenem a sminkeket. Először egyszerűbb hétköznapi sminkeket, majd minden egyes alkalommal egyre összetettebb sminkeket tanulunk meg elkészíteni.

Beszélgettünk arról is, hogy kinek milyen formák, színek állnak jól és rengeteg plusz infót kapunk folyamatosan a márkákkal kapcsolatban is. El sem tudom mondani mennyire örülök, hogy jól választottam, mert folyamatosan azt érzem, hogy sokkal többet kapok, mint egy puszta oktatás. Igazi odafigyelést, ha bármi kérdésem van, azonnal segít, nem érzem magam kellemetlenül, mert valami nem, vagy éppen még nehezebben megy. És a plusz infók is nagyon hasznosak, mert rengeteg pénzt spórolok meg már azzal is, hogy sok termékkel nem kell kísérletezgetnem.

Jelenleg a „Sminkelési technikák a mindennapokban” tanfolyam felénél járok, voltak pillanatok, amikor nem igazán bíztam benne, hogy képes leszek elkészíteni a sminkemet, főleg a nehezebb sminkeknél éreztem különösen, hogy nem is olyan egyszerű, mint gondoltam, de épp ezért jelentkeztem, ezért vagyok ott, hogy megtanuljam. Minden héten várom a szombatokat, mert hiába fárasztó, de nagyon élvezem a közel öt órás sminkoktatást, Denise nagyon kedvesen biztat végig, a többi lánnyal pedig jókat szoktunk mosolyogni az esetleges ügyetlenségeinken és pont fordítva is, amikor már érezzük, hogy igen, ezt most sikerült jól elkészíteni.
Közel sem vagyok még profi, sőt ezt a szót nem is szívesen használom, hosszú út áll előttem, de kitartó vagyok, nagyon szeretem csinálni és hiszem, hogy a sok gyakorlásnak meglesz az eredménye.
Nagyon szeretném folytatni a következő modullal, ami már mesterfokú képzés, na de ez még messze van. Addig is hoztam Nektek pár képet az eddig elkészített sminkeből válogatava, fogadjátok szeretettel.

Ha pedig egy igazán profi iskolába szeretnétek elsajátítani a sminkelés tudását, akkor tiszta szívvel ajánlom nektek a  GLAMOUR MAKEUP ACADEMY-t. Az oldalukat ezen a linken éritek el.