Az új régi trend, avagy az Annabelle Minerals

Az ásványi smink tulajdonképpen nem is egy újkeletű találmány, inkább egy újragondolt ősi szépség trükk, amelyet már több ezer évvel ezelőtt is használtak Egyiptomban a nők. Az egyiptomi „sminktermékek” természetes alapanyagokból, azaz például színezett ásványi porokból, gyógynövényekből és olajokból készültek.

Aki olvasta a korábbi bejegyzéseimet, az tudhatja, hogy nagyon szeretem a természetes alapanyagú termékeket. Ugyan nem váltottam át teljesen erre az alternatívára, de mindig nagy előnyben részesítem ezeket a termékeket.
Az ásványi smink, ahogyan a neve is sugallja, zúzott ásványi anyagokból és más, természetes eredetű összetevőkből készült kozmetikum. Az ásványi smink használatának fő előnye, hogy jó a bőr számára. Egy igazi ásványi smink nem tartalmaz szintetikus és irritáló összetevőket, amelyek általában a hagyományos sminkekben megtalálhatók. Ez csak egy ok a sok közül, hogy miért érdemes váltani ásványi kozmetikumokra.

Az Annabelle Minerals termékeit hoztam el ma nektek. A márka egyedülállót hozott létre, mert termékei tényleg csak természetes összetevőkön alapulnak, amelyek nem irritálják a bőrt és nem tömítik el a pórusokat. Ezek a termékek nem tartalmaznak parabéneket, talkumot, mesterséges színezékeket, szilikonokat, vagy tartósítószereket. Az Annabelle cég elsősorban ásványi alapozókat, púdereket, szemhéjpúdereket, pirosítókat és korrektorokat forgalmaz. Ma két termékükről lesz szó, amelyeket teszteltem.

Pretty Matt Púder
(4.136 Ft/4 gr)
Akár egy szolidabb nappali sminket, akár egy esti látványosabb sminket készítek el, utolsó lépésként én mindig púderezéssel zárom ezt a folyamatot. Csomagolását tekintve nagyon kis praktikus, mert miután letekerjük a kupakot, egyszerűen csak balra vagy jobbra kell forgatni a felső részt, így tudjuk zárni és nyitni. Egyszerű, de nagyon ötletes, mert így elkerülhetjük, hogy kipotyogjon a púder.
Mivel vegyes a bőrtípusom és T vonalban hajlamos a zsírosodásra, ezért egy matt púdert választottam. A por a bőrön átlátszó, alkalmazkodik minden alapozó árnyalatához. A por a smink alapjául és a teljes smink rögzítésére használható. Felvitelre a hozzá ajánlott kabuki ecsetet érdemes használni, sűrű szálakból áll, ennek köszönhetően egyenletesen szétoszlatható és szuperül a bőrbe simítja a púdert. Felvitelkor szinte beleolvad a bőrbe és akár egész napra szép, matt bőrt biztosít anélkül, hogy szárítana, eltömítené a pórusokat, vagy megülne a ráncokban.

Nougat Ásványi Szemhéjpúder
(2.629 Ft/3 gr)
27 színárnyalat közül választhatunk, amelyek közül a barna és a natúr színek dominálnak, de megtalálható lila és kék árnyalat is. Én egy intenzívebb barna árnyalatot választottam, mert tökéletesen kombinálható arannyal, ami nálam most a favorit. Az szemhéjpúder pigmentációja nagyon jó, gyakorlatilag észre sem lehet venni, hogy ásványi termékről van szó. Textúrája finomra őrölt, selymes, nagyon könnyű vele dolgozni. Tartóssága is kifogástalan, minden alap nélkül körülbelül 5-6 órán át tart ki. Én általában szemhéj primerrel használom és így biztosan kibírja a napot. Szerencsére, az érzékeny szeműek is (mint én is :D) nyugodtan használhatják. Ha természetes összetételű kozmetikumokat kerestek, ugyanakkor a minőség is fontos, akkor érdemes megnéznetek a márka kínálatát, amit ide kattintva tehettek meg.