Az ásványi ékszerek jótékony hatásai

Az igazat megvallva mindig rajongtam az ékszerekért. Mármint az igazi ékszerekért, merthogy bizsukból az évek során annyit felhalmoztam, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Eleinte tele voltam tömegdarabokkal, felvásároltam mindenféle bizsut ami csak első látásra megtetszett. Persze a nagy többségüket egynél többször nem viseltem, de az áruk miatt mindig egy újabb és újabb darabbal tértem haza.

Az évek folyamán egyre letisztultabb dolgokat kezdtem el hordani és elkezdtem érezni, hogy valami tartósabbra vágyom ezeknél a párszor használatos holmiknál és így kezdtem el egyre több ásványi ékszert viselni. Persze nem mondom, hogy azóta néha nem csábulok el bizsuk iránt, de igyekszem tudatosabban választani és olyan ékszereket hordani, amik vagy valamiért fontosak nekem, vagy egy emlék köt hozzájuk, vagy azért, mert hiszek benne, hogy amit viselek, az még a kedvemre és más dolgokra is hatással lehet.
Az ásványi köveknél mindig rácsodálkozom, hogy milyen változatosak, milyen sok oldalukat tudják megmutatni. Mindig valahogy másak, máshogy tükrözik vissza a fényt, néha tompábbak, néha pont ellenkezőleg, fényesebbek. Úgy hiszem, mindez azért van, mert visszatükrözik viselőinek az aktuális hangulatát, érzéseit. Vannak kövek, melyek szeretik egymást és vannak, amelyek nem. Érdemes egy kicsit kutakodni, hogy mi az amire szükségünk van, miért érezzük úgy, hogy az-az adott ékszer ami kell nekünk. Ha kellő ráérzéssel választjuk ki őket, meghálálják ragyogásukkal, de ha nem, akkor színük halványabb, tompább lesz, így az sem érzi maximálisan jól magát, aki viseli. Aki viselt már ásványékszert maga is megtapasztalhatta, hogy fel tudják dobni a hangulatunkat, segítenek megteremteni a harmóniát az életünkben.
Most három kedvenc karkötőmről szeretnék írni, pontosabban magáról az ásványok hatásáról.

A rózsakvarc például a legismertebb kövek közé tartozik, ezt talán a sokoldalú hatása magyarázza. Sokszor a szeretet kövének hívják és azt tartják róla, hogy segít az érzelmi blokádokat feloldani, ezáltal megnyitja a belső kapukat és szerencséssé teszi a szerelmet. Mindemellett erősíti az alkotó gondolatok kietljesedését, gyógyítja a szív sebeit,
könnyíti a harag leküzdését, segít megtalálni az életben a szépséget és a harmóniát. Érdekes, de azt tapasztalom, hogy amikor ezt viselem sokkal kiegyensúlyozottabb és pozitívabb vagyok.

Magatama Onna-bugeisha karkötőnek a története érdekes, mert a szamurájokat mindenki ismeri, de azt kevesebben tudják, hogy voltak női szamurájok is! (A felső osztályhoz a bushi-hoz tartoztak.) Már a szamurájok megjelenése előtt is léteztek és magasan képzett lándzsa és kardforgatók voltak. Feladatuk a közösségek védelme volt ott, ahol hiányoztak a férfi harcosok, de harcoltak is. A legenda szerint Dzingu hercegnő vezette a koreai megszállást. Ezeknek a harcos amazonoknak a neve Onna bugeisha  volt, ez inspirálta ennek a harcos karkötőnek a nőies változatát.
A tigrisszem is az egyik legősibb talizmán, hagyományosan amulettként használják, hogy megvédjen az átoktól, rosszindulattól, balesetektől. A harcosok köve, ami növeli az akaraterőt, bátorságot, lelkierőt ad, segíti a célok elérését. Inspirálja a kreativitást és kihasználja a tehetséget és a képességeket. Az egész történelem során a jólét és a szerencse kristálya volt. A tigris szem energiája segíthet az álmaink és a vágyaink megvalósításában.

Hála – Kambaba Jáspis – nemes bambusz gyöngyökkel. Az egyik funkciója, hogy állandóan emlékeztessen a célunkra, valahányszor ránézünk, ezzel segítsen összpontosítani, hogy időről időre egy pillanatra vágyainkra koncentráljunk. A Kambaba jáspis egy misztikus kő sztromatolit-ot tartalmaz mely a világ legősibb, 3 milliárd éves fosziliája. A kambaba jáspis a nyugalom és a béke köve, a lelki bizalom köve, amely az ősi energiák bölcsességére támaszkodik a kristály rétegeiben, hogy összehangolja a természetben rejlő belső békét. Bátorítja a boldogságot, aktiválja a jólét és a bőség megszerzésének képességét. Lassú, egyenletes frekvenciája kibővíti az összpontosítási képességet. Jelentős segítséget nyújt a meditációban, lehetővé teszi a negatív gondolatok és érzelmek felszabadulását. Szerencsekő, növelheti a pénzáramlását és növeli a jólétét. Pozitív energiákkal tölt meg, amelyek inspirálnak, hogy sokmindent elérjünk és teljesítsünk.

A fent bemutatott három karkötőt a Garuda Ékszer kinálatából választottam. Már maga az oldal is nagyon szimpatikus, mert az ékszerek készítője nemcsak az ékszerek szépségére, de hatásukra is nagy figyelmet fordít. Nekem a leírások, és a blogoldal olvasása nagyon sokat segített abban, hogy valóban azt az ékszert válasszam, ami jót tesz nekem, amire szükségem van, de emellett dekoratív is. Sokat kérdeztem Susanntól is, aki rengeteget segített, és megválaszolta minden kérdésemet.
Végh Susan, a Garuda Ékszer megálmodója, aki 10 éve kezdett el foglalkozni a kristályokkal, de már az első találkozások után rájött arra, hogy ahhoz, hogy valóban kihasználjuk a kristályok erejét tisztában kell lenni a bennük lévő energiával. Az ékszerkészítést is erről az oldalról közelíti meg, gyógyító, illetve a Vonzás törvényére alkalmazható motiváló, ékszereket készít. Természetesen arra ügyel, hogy az ékszerek ne csak erőteljesek legyenek, hanem szépek is.  A hagyományos tibeti stílust ötvözi a modern stílussal, néha pedig formabontó elképzelésekkel és anyagokkal kombinálja. Bátran ajánlom mindenkinek, aki minőségi kristályokból, szép, ízléses ékszereket szeretne viselni.

Ha tetszett amit most tőlem olvastál, tarts velem legközelebb is.