Amayaa Skincare bőrmegújító rituálé| Teszt

Az Amayaa Skincare webáruházból válogattam össze egy arcápolási rutint, azaz a koreai rituálé termékeiről hoztam Nektek egy tesztet. De miről is van szó és miért éppen Korea? Koreában a szépségápolás egészen mást jelent, mint Európában. A bőrápolás ott élvezet, és nemcsak azért, mert mindenki szeretné ha a bőre szép lenne, hanem azért is mert a koreai nők hiszik, hogy amikor bőrük ápolásával foglalkoznak, saját magukért, azaz a kellemes érzésért fektetnek be időt, pénzt és energiát. A koreai szépségipar meghatározó alapelvei, a megújulás és az innováció, céljuk pedig a makulátlan bőr és a természetes kinézet elérése. Az egyik innováció közé tartozik a csiganyál használata krémeikben. Most biztosan vagytok páran akik összerezzenek a szó hallatán is. Felesleges, egy rendkívül összetett hatóanyagról van szó, melynek áldásos hatásairól rengeteg cikk született és a hatása is bizonyított. Többek között segít a ráncok kialakulásának megelőzésében, gyulladást gátló és gyógyítja a sérült bőrt, amely így gyorsabban regenerálódik. Emellett a csiganyál bőrbetegségek tüneteit is enyhíti és a benne lévő hyaluronsavnak köszönhetően természetes módon hidratálja a bőrt. Ugye milyen jól hangzik? Akkor térjünk is rá a tesztre.

Arctisztító szappan szénnel, vulkanikus hamuval és marokkói agyaggal.
(3990 Ft/100gr)
A csomagolása nagyon tetszik, letisztult, nincs túlcsicsázva és amit nagyon szeretek benne,  hogy természetes összetevőkből készült termékről van szó. Illatát tekintve semleges. Első körben tartottam tőle, hogy az agyagnak és a hamunak kellemetlen illata lesz, de semmi. A szappanból kioldódó apró őrlemény egyben radírozza is a bőrt, ez hatalmas pozitívum, mert minden durvább behatás nélkül, egy folyamatos „tiszta” érzetet nyújt. A benne található marokkói agyag segítségével felszívja a szennyeződést a bőrből, az aktív szén segít a gyulladásokat és apró mitesszereket kezelni, emellett hatóanyagainak köszönhetően ásványi anyagokat juttat a bőrbe, ezáltal látványosan szebbé, selymesebbé varázsolja a bőrt. Szeretem szappan!

BENTON ALOE PROPOLIS SOOTHING GEL
(5990 Ft/100ml)
Az aloe verát évszázadok óta használják többek között a nap égette bőr megnyugtatására, a bőr gyugyulási folyamatainak felgyorsítására, illetve csípések kezelésére. A benne található több mint 200 féle aminosav, számos vitamin, illetve antioxidáns klinikailag bizonyítottan jótékonyan hat nemcsak a bőrre, de a szív – és érrendszerre is. Az első terület amin kipróbáltam, az az arcom volt. Tökéletes szérum helyett, nem ragad, sminkalapnak is megállja a helyét. Nagyon szépen hidratál.
A másik terület,  a klasszikus napégés utáni hatása is meglehetősen pozitív. Strandoláskor sikerült jól megpirulnom és este zuhanyozás után ezzel a géllel kentem be magam. Ez az a terület, ahol a legjobban meg vagyok vele elégedve, mert amellett, hogy hűsít, rövid idő alatt leviszi a pirosságot és nyugtatja a bőrt. Másnapra már alig maradt nyoma a pirosságnak, ez még engem is meglepett, mert ilyenkor még 2-3 napig a ruhát is fáj felvenni.
A harmadik, ahol tökéletes a hatása, a szúnyogcsípés volt. Azt hiszem ezen a nyáron fokozottan küzdünk mindannyian ezzel a problémával. A csípésre kenve azonnal enyhülést hozott, a pirosságot és a pukli nagyságát mérsékelte. Azt nem mondom, hogy elmúlt tőle és ezt nem is vártam el a terméktől, de nekem bőven elég volt már az is, hogy nem vakartam véresre a csípés helyét, mert sokkal elviselhetőbb volt krémezés után a viszketés.
Ha valóban egy minőségi és magas aloe vera tartalmú gélt kerestek, akkor ez a termék remek választás.

DEAR, KLAIRS FRESHLY JUICED VITAMIN SZÉRUM
(7690 Ft/35ml)
Az angol és magyar nyelvű blogposztok tömkelegében szerepel, hogy a C-vitamin az egyik leghatékonyabb ismert bőröregedésgátló csodafegyverünk, a fényvédők mellett. És ez így is van! Emellett az ázsiai gázló az, ami nagyon hatékony fegyver a bőröregedéssel szemben, ugyanis kivételes hatóanyagai revitalizáló hatásúak, stimulálják a kollagén-szintézist, feszesítik és kisimítják a bőrt. Éppen ezért nem volt kérdéses, hogy ki kell próbálnom ezt a bőrfeszesítő szérumot is.
Kombinált a bőröm, ugyanakkor hajlamos a szárazságra is és koromnál fogva már vannak apró ráncaim a homlokomon és a szemem körül. Bőröm nagyon érzékeny és óvatos vagyok, mit használok, mivel sok termék irritációt okoz. Ezt a szérumot az elmúlt 5 hétben, napi kétszer használtam, reggel és este a hidratáló alkalmazása előtt. Csak egy cseppre van szükség a teljes arcbőr lefedéséhez és nagyon gyorsan szárad, amit szeretek, mert nem kellett sokáig várnom az alapozó vagy este a hidratáló alkalmazásához. Az első 3-4 napban enyhe bizsergést tapasztaltam, amely körülbelül 15-20 perc alatt elmúlik. Soha nem volt bőrpír vagy égő érzés a bőrömön. Körülbelül 8-10 nap múlva észrevettem a különbséget a bőröm textúrájában, amely ismét puha és nagyon sima. Nemcsak azoknak ajánlom akik szeretnék, hogy feszesebb legyen a bőrük, hanem azoknak is, akik egyenletesebb, egészségesebb arcbőrt szeretnének.

BENTON PAPAYA-S SUN CREAM SPF38 PA++++
(6490 Ft/50gr)
Sokan nem fordítanak nagy figyelmet arra, hogy a nappali krém amit viselnek fényvédőt tartalmazzon, mondván az alapozó megvéd, pláne ha van benne fényvédő. Nos a helyzet az, hogy kizárólag a sminktermékekre bízni arcunk fényvédelmét bátorság lenne. Gyakorlatilag szinte kizárt, hogy bárki is olyan mennyiséget használjon pl alapozóból, ami a megfelelő fényvédelemhez szükséges, ugyanis a szabály szerint ez minimum egy 1/3 teáskanálnyi mennyiség lenne, ez pedig egyenes út a maszkhatáshoz.
Mindezek tudatában ismét hangsúlyozom, hogy minden évszakban, de főleg nyáron tessék használni fényvédőt az arcotokra is!
Nézzük a krémet: hamar beszívódik, nem szárad mattra, viszont szép, kellemesen ragyogó fényt ad a bőrnek. Fényvédelem tekintetében egyenlőre kiválóan teljesít, enyhén barnul alatta az arcom,  de nem égtem le tőle kezdeti hófehér bőrrel sem. Szép, krémes, könnyed állaga van, BB krémmel is jól viselkedik. Nem pereg le, egybesimul az arcommal.

BENTON GOODBYE REDNESS CENTELLA MASK
(990 Ft/db)
Nagyon szeretem a fátyolmaszkokat, mindig is a kedvenceim közé tartoztak. Egyrészt azért, mert nem kell száradást követően a lemosásukkal, dörzsölésükkel vesződni, másrészt, ilyenkor amíg az arcomon van, nem mászkálok, hogy ne csússzon el, ezért tényleg az a 20 perc a relaxálásra van szánva. Hatását tekintve remek kis termék. Ígérete szerint az irritált kipirosodott bőrt megnyugtatja. Ezt szépen hozza is. Tágab pórusúaknak kifejezetten ajánlom!

DEAR, KLAIRS RICH MOIST SOOTHING TENCEL SHEET MASK
(1090 Ft/db)
Ez a pakolás méregteleníti a bőrt, alaposan kitisztítja a pórusokat, ezáltal segít fellélegezni a bőrnek. A termék két fő összetevővel rendelkezik, melyek közül az egyik az aloe, ami ásványi anyagokban gazdag, a másik pedig a hialuronsav. Maga a maszk rengeteg antioxidánst tartalmaz, hatóanyagai felelnek a zsíros vagy kombinált bőr nyugtatásáért és méregtelenítéséért. Nagyon látványos a hatása, érdemes akkor is kipróbálni ha terveztek valahová menni és egy kis expressz nyugtatásra van szüksége a bőrötöknek. Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!