ArtNatura | egy új hazai márka, amiről biztosan sokat fogunk még hallani

Ahhoz, hogy igazán minőségi szépítőszereket használjunk, nem kell messzire mennünk. Az elmúlt években egyre több hazai natúrkozmetikai márkát ismerhettünk meg. Én személy szerint ennek nagyon örülök, mert az tagadhatatlan, hogy a hazai szakembereink messze földön is híresek. Most egy nemrég indult új magyar márkával szeretnélek titeket megismertetni.
Évi munkásságával alig pár hónapja ismerkedtem meg, egy rendkívül energikus fiatal Nő, aki szívvel-lélekkel készíti a termékeit. Így nem csoda, hogy azonnal beleszerettem a termékeibe.

Évi mondja:
„1 év múlva…
Ha ezt olvasod, akkor “Most vagyok 1 év múlva.”
Izgattak a színek és az illatok. Bátorított, hogy nem kell aggódni amiatt, mi van benne, vagy, hogy kísérleteztek-e állatokon. Ha még a csomagolásoknál is odafigyelek a környezetre és a készítés során is szelektíven gyűjtöm a hulladékot, akkor igazán mindenfajta lelkiismeret-furdalás nélkül krémezhetem magam reggel a tükör előtt. Ha hiszitek, ha nem, egy ideje már nyomasztott. Elhatároztam, hogy elkezdek “főzni”. Ha sikerül jót csinálnom, beindítom a vállalkozásomat. Megnézem, mennyi örömöt ad, mit mondanak a barátaim, azok barátai és időnként teljesen ismeretlen emberek. Ha egy év elteltével is izgatottan megyek a műhelybe és akad annyi érdeklődő, akkor belevágok. Ez járt kicsit több, mint egy évvel ezelőtt a fejembe.Örömmel tölt el, hogy ebből a késztetésből mára szappanok, krémek és más finom dolgok készülnek. Már nem csak a párom és a lányom használhatja, hanem neked is odaadhatom.
Köszönöm, hogy itt vagy! Jó szívvel ajánlom bármelyik termékemet, biztos lehetsz benne, hogy a legnagyobb gondossággal és a legtisztább alapanyagokból készítettem. Évi”

És akkor nézzük nekem hogyan váltak be a termékek.

KÁVÉ SZAPPAN
(1.190 Ft/85 gr)

„Az ArtNatura Kávé szappanban található kávéőrlemény gyengéden masszírozza a bőrt, segíti a bőrt a megújulásban. Az édesnarancs illóolaj az egyik kedvenc illóolajom.  Vidám illatával derűt, frissességet és melegséget visz a zuhanyozásba, felfrissíti és felélénkíti a bőrt. „

Összetevők: kókusz olaj, kakaóvaj, ricinus olaj, shea vaj, extraszűz olívaolaj, napraforgó olaj, édesmandula olaj, édesnarancs illóolaj,  fehér agyag, kávé, kávéőrlemény, kakaópor (színezék), desztillált víz

A csomagolása nagyon tetszik, letisztult, nincs túlcsicsázva, a leveles minta pedig utal rá, hogy természetes összetevőkből készült termékről van szó. Illatát tekintve én az édesnarancsot érzem dominánsabbnak, a kávé diszkrétebb és inkább fürdés után érezhető a bőrön. A szappanból kioldódó kávéőrlemény egyben radírozza is a bőrt, ez hatalmas pozitívum, mert minden durvább behatás nélkül, egy folyamatos „tiszta” érzetet nyújt. A benne található fehér agyag segítségével felszívja a szennyeződést a bőrből és ásványi anyagokat juttat a bőrbe, ezáltal látványosan szebbé, selymesebbé varázsolja a bőrt. Szeretem szappan!

NŐI FÜRDŐSZAPPAN
(1.190 Ft/85 gr)

„Az ArtNatura nőknek szánt szappan egy igazi, nőies, virágokkal teli világba visz el Benneteket. A csodás rózsaszín szín érdekében rózsaszín agyaggal színezem a massza egy részét.  A különböző típusú agyagok közül ez az egyik leggyengébb ápolószer, ezért száraz és érzékeny bőrre is használható. Számomra a levendula, az ylang-ylang és a pálmarózsa illóolajak együttes illata varázslatos. Remélem, Nektek is elnyeri a tetszéseteket.
Mindhárom illóolaj nyugtató hatású, így egy hosszú nap végén igazán jó hatással van a megfáradt idegrendszerre, az ylang-ylang és a pálmarózsa édes, egzotikus, érzéki illatot árasztanak.”

Összetevők: Kókusz olaj, kakaóvaj, ricinus olaj, shea vaj, szőlőmag olaj, extraszűz olívaolaj, pálmarózsa illóolaj, ylang-ylang illóolaj, levendula illóolaj, fehér agyag, rózsaszín agyag, alkannagyökér por (színezék), desztillált víz

Tavaly november óta lelkesedem a szappanokért, előtte bennem az a tévhit volt, hogy szárítanak, és kézmosásra valók. Ez azóta teljesen megváltozott, szinte teljesen áttértem a használatukra, és folyamatosan nagy örömmel kísérletezem az újdonságokkal.
Ennek a szappannak ennivalóan finom illata van! Varászlatos érzést nyújt vele a fürdés. Egy hosszú fárasztó nap után igazi relax élményt ad. Habja a shea vaj és kakaóvaj tartalmának köszönhetően krémes és lágy, én jó vastagon be szoktam vele krémezni magam, emiatt talán egy kicsit gyorsabban fogy, de erről nem a szappan tehet. 🙂 Egyszerűen nem bírok ellenállni az illatának, viszont még így is tovább tart, mint egy átlagos méretű tusfürdő. Méreténél és alakjánál fogva jól kézben tartható, szeretem benne, hogy kerekített a formája, így a kényelmes használathoz nem kell megvárni amíg „bekopik”. Rusztikus ízlésűek imádni fogják. A bőrömet nem szárítja és enyhe ylang-ylang illattal burkol be, amit órákon át lehet érezni.

BŐRFESZESÍTŐ HABKRÉM
(3.490 Ft/150 ml)

„A bio finomítatlan sheavaj tápláló és erőteljesen hidratáló, védő és regeneráló, a bio finomítatlan kakaóvaj bőrlágyító, tápláló és szerkezetjavító hatású, a bio szűz kókuszolaj hidratálja, táplálja és selymessé teszi a bőrt, a kávévaj elképesztően finom illata mellett serkenti a kollagén és elasztén termelődést és elősegíti a bőr rugalmasságának és ruganyosságának a visszaállítását, a szőlőmagolaj pedig szerkezetjavító, mélységében táplálja a bőrt, hozzájárul hidratáltságának és rugalmasságának fenntartásához.”

Összetevők: kávévaj, bio finomítatlan shea vaj, bio finomítatlan kakaóvaj, finomítatlan kókusz olaj, szőlőmag  olaj, kukorica keményítő por, E vitamin, sárga agyag, vörös agyag, fahéj illóolaj, bio édesnarancs illóolaj

Legtöbbünk életében előbb vagy utóbb, testalkattól függetlenül megjelenik a narancsbőr. Amint beköszönt a tavasz, mindenki fejében megfordul, hogy valahogyan mérsékelni kellene azokat a fránya gödröcskéket. Hetek óta szorgosan használom minden este és néha reggel is. Esténként a jó meleg fürdő után, hideg vízzel lezuhanyozom, ezzel serkentve a vérkeringést, így is előkészítve a terepet a krémnek. Könnyed textúrájának köszönhetően hamar beszívódik, és roppantul kellemes az illata is. Két hét után észleltem némi változást, a bőröm feszesebb lett és a gödröcskék is mérséklődtek. Azt nem várom el egy terméktől sem, hogy eltüntesse őket, nagyon sokan csodát várnak a fogyasztó vagy feszesítő termékektől, majd persze jön a csalódás. Én nagy eredménynek tartom azt is, ha mérséklődik az adott probléma. Fotelben ülve és krémezve nem fog eltűnni a narancsbőr. 🙂 Nem árt egészségesebben étkezni, sok folyadékot fogyasztani és egy kis testmozgást is végezni a krém használata mellett. Eredményes lesz! Ha ezeket betartjuk, a mozgás és a diéta hatását erősen fokozni fogja a krém.

CSOKIS-ÉDESNARANCSOS AJAKBALZSAM
(1.690 Ft/10 ml)

„Az ArtNatura Csokis-Édesnarancsos ajakbalzsam  édesmandula olajjal készült. A bio finomítatlan kakaóvaj bőrlágyító, tápláló és szerkezetjavító hatású, magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami erőteljes öregedésgátló hatást kelt, a ricinus olaj lágyító, hidratáló hatású. A keserű csokoládé antioxidánsokat tartalmaz, így a bőr sokáig puha, rugalmas és fiatal marad, az édesnarancs illóolaj pedig vidám illatával derűt, frissességet és melegséget visz az ajakbalzsamba.”

Összetevők: ricinus olaj, kandellila viasz, édesmandula olaj (borsmentás macerátum), bio finomítatlan kakaóvaj, bio édesnarancs illóolaj, étcsokoládé, E vitamin

Ez az ajakápoló igazán értékes hatóanyagokat tartalmaz, benne van minden ami egy jó kis ajakbalzsamhoz kell. Végre egy ajakápoló ami nem tartalmaz vazelint! Helyette kandelila viaszt tartalmaz, aminek köszönhetően egy természetes fényt ad az ajkaknak. Remek az illata, én néha akaratlanul is megkóstolom 🙂 de nem hiszem, hogy gondot okozna egy natúrkozmetikumnál. Tényleg muszáj néha megnyalni a szám az illatát érezve. 🙂
Állaga közepesen sűrű, könnyen kenhető, viszonylag gyorsan szívódik be. Hosszútávon segít a megelőzésben, valószínűleg a cserepességet is jól kezeli, de mivel már nincsenek a téli hidegek, így ezt a részét nem tudtam letesztelni. Pár perc alatt felpuhítja az ajkakat, egy enyhe, vékony réteg marad csak az ajkakon. Egyedüli hibája, hogy nem tubusos kiszerelés, én kevésbé szeretem ajakápolóknál ha a tégelybe kell nyúlnom.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastad, gyere legközelebb is! A termékeket itt érhetitek el.