The BALM a legendás dekorkozmetikai márka |teszt

Ki nem ismeri még a The Balm termékeit? Ha ti is szépség rajongók vagytok és szeretitek a különleges sminktermékeket, akkor biztos, hogy találkoztatok, de legalábbis hallottatok már a márkáról. Én magam már régóta nagy rajongója vagyok a márkának és nagyon megörültem, amikor Magyarországon is elérhetővé vált, (többek között megtaláljátok a Corvin Plázában lévő Müllerben is) mert így már nem kellett külföldről rendelnem.
Az a megtiszteltetés ért, hogy a The Balm küldött tesztelésre termékeket. Amikor ideért, sikítani tudtam volna örömömben, nagyon izgatott voltam, hogy kipróbálhattam újjabb darabokat a márkától, most ezekről a termékekről szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat.

What’s Your Type szempillaspirál
A The Body Builderrel spirál, főként arra összpontosít, hogy drámai volumenű legyen a szempilla, ami nálam egyértelműen a legfontosabb, amelyet egy tökéletes szempillaspiráltól el is várok. Amikor megérkezett nagyon örültem neki, hogy kipróbálhatom ezt a szempillaspirált, mert az ígéret szerint megemelni a szempillákat, miközben nagyobb volument ad. A formula E-vitaminnal dúsított, ami erősíti és kondicionálja a szempillákat.
A csomagolás mókás és szórakoztató, ahogy az jellemző volt eddig is a The Balm termékekre. A csomagolás elején megtalálhatóak a szempillaspirál fő tulajdonságai, mint „vastag” „masszív”  „határozott” szempillák, valamint az összetevők listáját is feltüntették. A kefe nem úgy néz ki, mint egy tipikus volumenizáló kefe, kisebb és szempillaspirál alakú . Bár mérete miatt egy kicsit nehéz dolgozni a The Body Builderrel, ragyogó munkát végez a szempillák elválasztásában és szép íves, göndör formát ad neki. A szempilláim nagyon hosszúnak és sűrűnek tűnnek tőle. Ugyan egy volumen növelő szempillaspirálként reklámozzák, de nyugodtan lehetne hosszabbító szempillaspirál is, mert optikailag gyönyörűen növeli a szempillák hosszát. A két réteg felvitele után a szempilláim hossza valóban lenyűgöző. Nagyon jó minőségű, nem töredezik, nem csomósodik, és egész nap jól tart. 

Priming Is Everything szemhéjalapozó
Mi az a szemhéj primer? Gyakorlatilag egy nulladik sminkréteg, ami segít abban, hogy tartós maradjon a szemsmink és ne álljon be a szemhéj redőibe, ezáltal egész nap úgy maradjon, ahogyan reggel feltettük.
A natural színű primer fantasztikusan kiemeli, erősíti a színeket és ultratartóssá teszi őket. Lehet ujjal is eldolgozni, ki hogyan szereti, én ecsettel szoktam eloszlatni, met úgy érzem, hogy egyenletesebben el lehet vele dolgozni. Nagyon tartóssá teszi a sminket, nem pár óráról van szó, hanem legalább 10-12 óráról, attól függően, hogy mikor mosom le a sminkemet. Az állaga nagyon jó, krémes és könnyen kenhető, extra gyorsan szárad, tökéletes alapot képez, így nagyon jól lehet fölé dolgozni.

A fekete szemhéjalapozó nem olyan krémes, mint a natúr, a formula sűrűbb és az alkalmazáshoz kicsit több erőfeszítésre van szükség. Ennek ellenére a szemhéjakat még mindig könnyű lefedni vele. A fekete színű primer a füstös szemek elkészítéséhez is tökéletes, mert mélyebb hatást ad a színeknek. Ha a rá kerülő szemhéjfesték világos tónusú és csillogó, akkor fémes hatást fog eredményezni. A matt szemhéjpúder pedig még mattabbnak fog hatni tőle. Alapvetően a szememen a szemhéjfestékek intenzívebbek, mint a fekete alap nélkül. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló termék, ha még élesebb megjelenést szeretnétek.

Autobalm® PIC PERF
The Balm Cosmeticstől a kedvenceim eddig a Meet Matt paletta volt, illetve a Bahama Mama Bronzer, de most úgy tűnik, hogy az új Autobalm kollekciót is hozzáadhatom a listámhoz.
A kollekció három palettából áll: Grl Pwdr, Day2Nite és a Pic Perf. A csomagolás zseniálisan kreatív, egy papírdobozban érkezik, ami autót mintáz, és benne a paletták egy fémdobozban találhatóak, amiket úgy terveztek, hogy pontosan úgy nézzenek ki, mint egy rendszám. Imádom, engem már ezzel is megvettek kilóra. 🙂
A színek mellett az egyik legjobb dolog a palettákban, hogy mindegyik saját nagy tükörrel rendelkezik, ami ideálissá teszi őket, arra, ha időszűkében vagyunk, és útközben kellene sminkelni, vagy nyaraláshoz is ideálisak, mert a színek szépen harmonizálnak egymással, így nem kell a komplett sminkszettünket magunkkal cipelni.

A PIC PERF palettában a csillogó árnyalatok összehasonlítva a többi TheBalm szemhéjpúder palettával kissé kevésbé pigmentáltak, mint amire számítottam. Viszont ez ellensúlyozza, hogy ebbe a palettába belekerült az új Priming Is Everything szemhéjpúder-alapozó (ezzel az alapozóval minden szín nagyon pigmentált!).  A két matt árnyalat meglehetősen jól pigmentált, még primer nélkül is. A matt szemhéjfesték (St. Charles Ave és Pennsylvania Ave) lágyak és szépen keverednek. A paletta színei gyönyörűen harmonizálnak egymással, gyakorlatilag akár egyben is használhatóak egy sminkhez, de természetesen csak pár árnyalatot is használhatunk egy smink elkészítésénél. Ami a csillogó színeket illeti, nem egész krémesek, használatkor nem végzi a szem alatt, ezt én külön értékelem, mert így tényleg extra gyorsan elkészíthető velük a smink. Szeretem a Market St, a Rodeo, és az Ocean Dr árnyalatát! Mivel én jobban szeretem a natúrabb árnyalatokat, így elsőre a Broadway és a Sunset Blvd színekkel nem tudtam mit kezdeni, de például az Ocean Dr tetejére rétegezve az összhatás gyönyörű.

Autobalm® DAY TO NIGHT
A DAY TO NIGHT paletta ahogy a neve is sugallja mind nappali, mind alkalmi smink elkészítéséhez tökéletes. Ezen palettába került bele a Priming Is Everything fekete szemhéjpúder-alapozó, így az alkalmi smink elkészítése egy igazi élmény, mellyel gyönyörű mély színeket lehet kidolgozni. Teljesen más árnyalatokat kapunk a primer nélkül, így gyakorlatilag duplázhatjuk a színeket. Öt fényes árnyalat és két matt árnyalat kapott benne helyet, melyekkel drámai hatást lehet elérni. A színválasztékon túl a paletta kihasználhatóságát mindenképpen jónak mondanám. Vannak szép satírozó színek és highlight árnyalatok is, a sötétebb színek pedig a külső V mélyítésére és a szempillasor kihúzására is tökéletesek lehetnek. A paletta nagyon jól pigmentált, és a színárnyalatok intenzívek. Órákig intenzíven és tökéletesen tartanak a színek, nem foltosodik, nem fakul meg és nem ül be a redőkbe.

Autobalm® GRL PWDR
Ez a paletta 4 pirosítót tartalmaz, ebből három matt árnyalatban, egy pedig csillogós. Az ötletes kis fémdobozban itt is helyet kapott a tükör, ezt továbbra is remek ötletnek tartom. A paletta nagyon praktikus, tökéletesen záródik, abszolút táskabarát. Rendkívül jól keverhetőek egymással a színek én nem mondanám, hogy ez csak világos, vagy csak lebarnult bőrön áll jól, szerintem minden bőrszínhez tökéletes. A pirosítók között található hűvösebb tónusú, barackos és rózsaszínű is. Nagyon jól pigmentáltak, ezért óvatosan a használatuk közben, mert egy kevés is elég belőlük a tökéletes szín eléréséhez. Érdemes csak picit belemártani a pirosító ecsetet és enyhébb mozdulatokkal elsatírozva már kész is a tökéletes szín. A járomcsont kiemeléséhez nagyon szuper a Fifth Ave árnyalat, gyönyörűen csillan meg rajta a fény.