Philly&Phill – A szerelem illatai a Cherry Gardenben

Néhány napja illatfelhő lengte körbe a Cherry Garden parfümériát, ahol is a Philly&Phill parfümház bemutatójára került sor. Stefan Kozma a Philly&Phill Fragrances parfümház tulajdonosa nagy meglepetésünkre magyarul tartotta a bemutatót, ugyanis magyar gyökerekkel rendelkezik. Stefan szenvedéllyel beszélt a csodás illataikról. Engem és szerintem a többi résztvevőt is lenyűgözött, az esemény iránti elkötelezettsége és a parfümök iránti szenvedélye. Stefan mesélt a parfümjeik megalkotásához vezető történetekről, a parfümök és a szerelem összefüggéséről, egyszóval ismét egy fantasztikus élménnyel lettem gazdagabb.

A Philly&Phill egy német parfümház, mely 2009-ben jött létre, tulajdonosai és a parfümök megálmodói Tanja Bublitz  és Stefan Kozma. A parfümkollekció két szerelmes történetét meséli el, akik két csillag körül forognak, vonzódnak egymáshoz, ugyanakkor két külön világból jönnek, de mint tudjuk, az ellentétek vonzzák egymást. Philly&Phill az egyedülálló és szenvedélyes pillanatokat illatokká alakítja át, ők a szerelem esszenciáinak alkotói.

A Philly&Phill arcátlan, meglepő, nem a szokásos illat-alkotásokkal rendelkezik. A parfümök üvegcséi letisztultak, elegánsak, legalább annyira szikrázóak, mint a tartalmuk. Mély fekete színű, az üvegcse alsó harmadán egy színátmenet látható, amely az adott parfümhöz tökéletesen passzol.

Kollekciójukban hét finomabbnál finomabb parfüm kapott helyett, illetve egy limited edition kiadás, a Railway To The Rooftop. A kollekció nagyon népszerű Európában, Oroszországban és a keleti régiókban is.

Stefan a rendezvény keretében a parfümház minden egyes darabjának a történetét elmesélte, emellett minden darabot meg is illatolhattunk. Nekem két kedvencem lett, két igazán csodálatos illat: az egyik a Belle Boudoir, ami egy igazán virágos, púderes illat, fő jegyei a rózsa, ylang-ylang, pézsma, vanília és a galagonya. A másik pedig az Out At The Opera, amely egy igazán intenzív, mély illat, legfontosabb akkordjai, a narancs, szerecsendió, szilva, rózsa, fahéj, oud és vanília.

A bemutató végeztével ahogy mindig, most is kedveskedtek nekünk csodás desszertekkel, amik már látványukban is műalkotások, az ízük pedig valami isteni volt.

A kollekció darabjai Budapesten a gyönyörű Cherry Garden Parfümériában is megtalálhatóak.