MÉREGMENTES DEÓK | AYMA TESZT

Ma olyan dezodorokat és két kézműves szappant szeretnék bemutatni, amik minden károsanyagtól mentesek. Azt hiszem már mindannyian tudjátok, hogy az egészséges kozmetikumok híve vagyok. Ha ti is ezt az irányt választjátok, vagy már ráléptetek az útra, akkor mindenképpen olvassátok végig ezt a bejegyzést. Ez egy hosszú út, viszont nem olyan rögös, mint sokan gondolják. Ugyanakkor a természetes kozmetikumok egyik sarkalatos és kritikus pontja, amikor az izzadásgátló kérdésével találkozunk. Ez nálam is feladta a leckét és az első próbálkozás után én is pihentettem egy hosszabb időre a témát. Pár hónapja viszont ismét rászántam magam és újra kísérletezni kezdtem. A pozitív tapasztalatok pedig még eltökéltebbé tettek és ma már elmondhatom, hogy megérte váltani.

Először is tisztázzuk mikor és miért érdemes váltani. Ha az aktuális izzadásgátlótokban az alábbiak közül több is megtalálható, akkor biztosak lehettek benne, hogy nemcsak a bőrötöknek ártotok vele, de ezek az anyagok gyakran okoznak különféle hormonális problémákat és akár rákos megbetegedést is. Ezeket az anyagokat kerüljétek: parabéneket, triklózánt, sodiumot, propilénglikolt, szintetikus illatanyagokat, az alumínium- származékokat, mint pl. aluminum chloride, aluminum chlorohydrate, aluminum zirconium tricholorohydrex glycine. És akkor ezzel szemben mit nyújtanak a minőségi natúr deók, mint az Ayma krémdezodorok? Nem az izzadást blokkolják, mert ez egy természetes folyamat, hanem arra szolgálnak, hogy a kellemetlen testszagot semlegesítsék. Illatosítanak, szagtalanítanak, lehetnek gombaölők és pórusösszehúzók is. Mindezt természetes alapanyagokkal, minden kérosanyag nélkül, ami ártana a
szervezetünknek. Három krémdezodort volt szerencsém tesztelni, amelyek mind megfelelnek ezeknek a feltételeknek, Hatásukat tekintve mind a három tökéletesen megállja a helyét. Kis kiszerelésben is megvásárolhatóak, ezért ha rögtön nem szeretnétek normál kiszerelésben megvenni, akkor van lehetőségetek kipróbálni a teljes ár töredékéért, így biztosan nem vesztek zsákbamacskát.

NAPFÉNYES ZSÁLYA – KRÉMDEZODOR
(4190 Ft/30g)
Nagyon kellemes fűszeresebb, gyógynövényes illata van, amiben a zsályát érzem dominánsnak. Akik a visszafogottabb, természetközelibb illatokat szeretik, azoknak ez a deó remek választás. Összetevőit tekintve (keményítő, szódabikarbóna, kókuszolaj, shea vaj, cetil palmitát, méhviasz, orvosi zsálya olaj, citromcirok olaj, ho-fa olaj, vetiver olaj) kifejezetten természetesnek mondható. Nem tartalmaz túl sok illóolajat, így még az arra allergiásoknak is ajánlanám. Tartalmaz természetes orvosi zsálya olajat, ami egy igen hatásos pórusösszehúzó. Ezen kívül a benne található szódabikarbóna is nagyon szépen felszívja az izzadságcseppeket és fertőtlenít is. Van benne némi baktériumölő komponens is.

NYÁRI ZSONGÁS – KRÉMDEZODOR
(4190 Ft/30g)
Amiket tartalmaz: keményítő, szódabikarbóna, kókuszolaj, shea vaj, cetil palmitát, méhviasz, keserűnarancs olaj, mirha olaj, benzoé, citromcirok olaj. Ebből is látható, hogy nincs benne a fent felsorolt káros anyagokból. Állagát tekintve nagyon jó krémes, szépen elterül használatkor. Nagyon finom, elegáns, kicsit citrusos illata van és nem irritál. Keveset használok belőle, amint megszárad még szeretek rátenni egy kis talkummentes púdert, így egész nap tökéletesen elvagyok vele.

NŐI TRIÓ – MEGÚJULÁS KRÉMDEZODOR
(4190 Ft/30g)
És akkor jöjjön a kedvencem: először az illata fogott meg, ami igazán élénkítő, citrusos, reggelente már magában ha csak beleszippantok is felráz. 🙂 Intenzívebb illata miatt azoknak javaslom, akik izzadósabbak, ez az illatkombó tökéletesen el fogja fedni a kellemetlen szagokat. Nagyon jó érzés a viselete, nem csomósodik, nem ül meg a redőkben és a ruhákon sem hagy foltokat. Igaz ugyan ősz van és én mindig is izzadósabb voltam, ettől még több óra után sem tapasztaltam. Nem mellesleg szerintem az ára is nagyon-nagyon jó. Én bátran ajánlom és azt még hozzá szeretném tenni, hogy a hagyományos dezodorok elhagyása után elkezd méregteleníteni a szervezetünk, ami sajnos sokszor „kellemetlen” szagokkal jár, de egy kis idő múlva már nagyon hálás érte a testünk.

ÉLÉNKÍTŐ KÁVÉS SZAPPAN
(1490 Ft/130g)
Ez a szappan egészen különleges, mind a csomagolása, mind pedig az illata, a habja pedig nagyon krémes. Valódi kávészemek díszítik, ezért ajándéknak is tökéletes választás, én biztos, hogy jobban örülnék neki, mint a tipikus, elcsépelt díszdobozos tusfürdő szetteknek. Összetevői csodásak: elszappanosított olívaolaj, elszappanosított kókuszolaj, elszappanosított kávé vaj, kávé. Ami nálam plusz pont, hogy a benne található kávéőrleménynek köszönhetően a tisztítás mellett enyhén radíroz is, ezért nincs szükség mellette testradír használatára. Nagyon megszerettem ezt a szappant, mert krémesen habzik, nagyon jól tisztít és tényleg nem szárít, a bőröm pedig teljesen puha lett tőle. Ha valami különlegesre vágytok, mindenképpen próbáljátok ki!

NYUGTATÓ KÖRÖMVIRÁGOS SZAPPAN
(1350 Ft/130g)
Nagyon jó érzés használni, szeretem a körömvirágot, az olívaolaj pedig nagyon gyengéd a bőrömhöz. Gyógynövényes puha állagú szappan, a habja nem túl dús, ámde krémes, szépen terül. Nem törik, nem mállik szét. Szépen tisztít, az már most is látszik és nagyon puhává, üdévé varázsolja a bőrőm használata után. Arra nem számítottam, hogy szárítana, tekintve, hogy ekcémás bőrűeknek is ajánlják. Tökéletesen tisztít, a sminket is kiválóan lemossa, nem húzódik utána a bőröm, még rendszeres használat után sem. Jópofák benne a kis szárított virágok is. Az összetevői miatt (elszappanosított olívaolaj, elszappanosított kókuszolaj, szójaviasz, körömvirág) is érdemes ezt választani. Egyelőre mindenképpen 10/10-es, nagyon elégedett vagyok vele. Remélem, hogy a bőröm problémásabb területein is csodát tesz majd idővel.
Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt érhetitek el.