MediNatural Újdonságok

A mai bejegyzésemben egy számomra nagyon kedves márka újdonságait szeretném bemutatni nektek. A MediNatural egy magyar vállalkozás, mely a népi gyógyászat hagyományaira támaszkodva, kizárólag természetes hatóanyagok segítségével készíti termékeit.

Anti-Aging | C-vitaminos arctisztító gél
(3.699 Ft/150 ml)
Pontosan nem tudom mikor és hogyan alakult ki bennem az arclemosók iránti mélyebb érdeklődésem, de az tény, hogy az arcápolási rutin egyik legfontosabb, és legszükségesebb lépései közül, ez az egyik kedvencem. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos és tényleg alap a megfelelő tisztítás, mert anélkül nincs hatékony arcápolás.
Mindezek után koncentráljunk a lényegre, ami nem más, mint a C-vitaminos arctisztító gél. Egyrészt nagyon szeretem az arctisztító habokat, és géleket, mert zuhanyzás közben is tisztíthatom vele az arcomat, nem kell külön időt fordítani rá, másrészt a sminklemosók után én mindenképpen szeretem lemosni még pluszban az arcom arctisztítóval. Ennek a gélnek az érdekessége és egyben ami nagyon szimpatikussá tette számomra, hogy C-vitamint és hyaluron savat tartalmaz, ami már tisztítás közben is ápolja és feltölti a bőrt. Nagyon kellemes limonádára emlékeztető illata van, így pláne kellemes a használata. Kicsit tartottam tőle, hogy a C-vitamin miatt csípni fogja a szemem, de ezzel sem volt semmi gond. Természetes hatóanyagainak köszönhetően mindennapi használatra tökéletesen alkalmas, kicsit sem szárítja a bőrt. Habzása visszafogottabb, érdemes körkörösen masszírozni vele a bőrt, majd ezután leöblíteni. Teljes sminkeltávolításra önmagában nem ajánlom, egy szempillaspirálhoz érdemes előtte micellás vizet használni. Ezen kívül hatékonyan tisztítja a bőrt és nincs feszülő érzés a használata után.

Anti-Aging | Hyaluron extra szérum
(3.499 Ft/30 ml)
A hialuronsav legfőbb előnye, hogy mélyen behatol a bőrbe és több mint 1000-szeresét veszi fel a saját súlyának, ezzel is segítve a bőr hidratálását. Szervezetünk folyamatosan termel hialuronsavat és fiatalkorban bőségesen megtalálható mindenkiben, viszont az öregedéssel jár, hogy a szervezet hialuronsav termelése egyre csökken, ezért bőrünk szárazzabbá, fénytelenné, és rugalmatlanná válhat. Ha ezt el szeretnénk kerülni, de legalábbis mérsékelni, akkor érdemes  hialuronsav-szérumot használni, mert ez a tiszta és természetes szérum intenzív hidratálást biztosít a bőrnek. Emellett jelentősen mérsékli az apróbb ráncokat, az arcot pedig sugárzóbbá teszi. Vízhiányos bőrűeknek akár önmagában is, vagy hidratálókrémmel együtt használva. Én az utóbbit javaslom, mint minden szérumnál, érdemes vagy arckrémet használni utána, vagy már eleve hozzáadni.
Érzékeny bőrűeknek is remek választás, mert abszolút nem irritál és nincs is benne semmi olyan összetevő, ami ezt tehetné. Kombinált vagy zsírosabb bőrre pedig az egyik legjobb megoldás, mert anélkül hidratál, hogy zsírosítana.
Hogyan használjuk a szérumokat?
Én egy alapos arctisztítás után pipetta segítségével pár cseppet rácseppentek az ujjaimra, vagy közvetlenül az arcomra, majd ezt szépenm gyengéd mozdulatokkal bemasszírozom az arcbőrömbe. Emellett kifejezetten javaslom nyakra és dekoltázsra is. Ahogy fentebb is írtam, önmagában is használható, viszont én ezután mindig használok vagy nappali vagy éjszakai krémet.

Anti-Aging | Aktív C-vitamin szérum
(3.999 Ft/30 ml)
A C-vitamin nemcsak az általános egészségre, de a bőrre is szuper hatással van 🙂 Sajnos viszont, a szervezetünk nem képes előállítani, ezért is kiemelten fontos, hogy pótoljuk. Ezzel az egyedüli probléma az, hogy hiába étkezünk vitamindúsan, ez nem növeli érdemben a bőrünk C-vitamintartalmát, ezért a bőrápolást terén kívülről kell pótolni a hiányt. A légszennyezés, a stressz és egyéb környezeti ártalmak roncsolják a bőrünket, ezzel együtt pedig csökkentik a C-vitamintartalmát is.
De nézzük, miért is jó bőrünknek a C-vitamin:

  • antioxidáns hatású, megakadályozza a szabad gyökök okozta sejtkárosodást, emellett védelmet ad,
  • gyulladáscsökkentő hatású,
  • a C-vitamin a szervezetben képes a sérült bőrszövet hegesedését elősegíteni, a sebeket, hegeket megfelelően gyógyítani, fényvédő alá kenve turbózza a fényvédelem hatékonyságát,
  • fokozza a bőr természetes kollagéntermelését,
  • a C-vitamin az E-vitamin regenerálásában fontos szerepet játszik és segíti a felszívódását, ezzel fontos szerepet játszik a bőr egészségének megőrzésében,
  • segíti a pigmentfoltok halványítását.

Ez a szérum 5% tiszta C-vitamint tartalmaz kicsit géles formulában, ettől a terülése kellemes, sima. Olyan könnyed az állaga, hogy akár önmagában is pillanatokon belül beszívódik a bőrbe, hidratálóval keverve pedig gyakorlatilag észrevehetetlen a bőrön. Semmi ragacsos érzés, nem képez fátyolréteget, ugyanakkor szerintem sminkalapnak is megállja a helyét. Én váltogatva használom más szérumokkal, de főként nappal szeretem használni az előbb említett állaga miatt, plusz a C-vitamin a fényvédők hatását is fokozza. Mivel nem erős százalékban tartalmaz C-vitamint, ezért kíméletes, emiatt mindennapi használatra tökéletes, még érzékeny bőrűeknek is. Hosszabb távon elképesztően rugalmas, tömör és hidratált bőr az eredmény.

Anti-Aging | Retinol szérum
(4.499 Ft/30 ml)
A retinolos szérumok nekem mindig is a kedvenceim voltak, gyakorlatilag mondhatjuk, hacsak egy terméket választhatnék a mindennapi bőrápoláshoz, akkor az biztosan egy retinolos szérum lenne. A retinol avagy másnéven A-vitamin, a bőrápolás alfája és omegája. A napi fényvédelem használata mellett a legbiztosabb és legbizonyítottabb dolog, ami segít megőrizni a hosszú távon egészséges és fiatalos bőrt. Gyakorlatilag ha anti-aging kerül szóba, akkor a retinol hatása kerül mindig előtérbe. Segít a bőr feszességének megőrzésében, a ráncok mérséklésében, egyenletessé teszi az arcbőrt, emellett hatásos a pigmentfoltok kezelésében és meglepő módon még a pattanások ellen is hatékony.
A MediNaturál szérumában a fő hatóanyagok egyike a liposzómába zárt retinol, az E-vitamin, a hyaluronsav és természetes hidratáló faktorok.
Mielőtt ilyen szérumot használtok, mindenképpen figyeljetek oda, hogy mennyire magas a retinol tartalma és ennek tudatában kezdejetek bele a megfelelő használatba. Tekintve, hogy fényérzékenységet okozhat, én az esti használatra esküszöm, de ez mindenkinek a saját döntése.
Állagát tekintve sűrűbb, zselésebb szérum, illata is erősebb, nem túl olajos, de azért sminkalapnak nem javasolnám. Bár nyáron a nap miatt amúgy sem, de ha nappal szeretnétek használni, akkor mindenképpen tegyetek fölé valamilyen fényvédő krémet.
Nem mindennap használom, csak 2-3 naponta, ettől függetlenül elég látványosan „kivasalja” a bőrömet, a tág pórusaimra kifejezetten jó hatással van és alkalomadtán megjelenő mitesszereket is gyönyörűen eltünteti. Az apróbb ráncokat gyakorlatilag 1 hét alatt kisimította, ennek kifejezetten örülök és megdöbbentett, hogy ennyire gyors és hatékony. Botox hatást ne várjatok tőle és más szérumoktól, krémektől se, a mély ráncokra csak a botox a megoldás (bár én ezt nem javaslom).
Mindenkinek ajánlom, akinek vannak már ráncai és szeretné, ha halványodnának, akinek foltok vagy apróbb hegek vannak az arcán. Azoknak akik hozzám hasonlóan tág pórusokkal vannak „megáldva”, azoknak pedig egy csoda termék lesz. 🙂

Anti-Aging | C-vitaminos hidratáló arckrém
(3.999 Ft/50 ml)
Amit én elvárok egy hidratáló krémtől azon túl hogy hidratál, az hogy ne nehezítse el, ne fényesítse ki a bőröm és főként, hogy ne tömítse el a pórusokat. Mivel amellett, hogy kombinált a bőröm, még vízhiányos is, ezért nehezebb megtalálnom a megfelelő arckrémet. Ez a termék nálam megüti a mércét. C-vitamin tartalma mellett főbb hatóanyagai a hialuronsav, aloe vera, gotu kola, és az E-vitamin. Mindezeknek köszönhetően feszesebbé válik a bőr, nem csak hidratál, de elősegíti a bőr hámszövetének regenerálódását is, E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig jelentős antioxidáns hatással rendelkezik. Amit ígér, be is tartja.

Összességében nagyon elégedett vagyok a termékekkel és jó szívvel ajánlom mindenkinek akinek fontos, hogy a termékek amiket használ kemikáliamentesen is hatásosak legyenek. Nagyon jó dolognak tartom a MediNaturaltól ezeket az újdonságokat, régebben a termékeik tekintetében egy kis űrt éreztem az arcápolás terén és ezt remekül orvosolták az Anti-Aging termékcsaláddal. Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is!
A termékeket itt találjátok meg!