Dr. Immun – A természet erejével

A hajam az évek folyamán sok mindent átélt: folyamatos szőkítést, gyors zsírosodást, hajvasalást, hajsütést. Még tavaly nyáron elhatároztam, hogy itt az ideje visszaállítani az egészséges állapotot, és azóta is ehhez keresem a legjobb termékeket. Most szeretném bemutatni nektek a Dr. Immun termékeit, amelyek nagyon ígéretes termékeknek tűnnek számomra.

Dr. Immun 25 Gyógynövényes Hajsampon és 25 Gyógynövényes Hajbalzsam
(1.350 Ft/250 ml)
A sampon és a balzsam, zsíros, korpás hajra, és hajhullásra ajánlott. A hajam zsírosodik, de a hajvégeken száraz is. Egy szerencsém van, hogy nem hullik, viszont természetesen, mint minden nő, én is szeretném, ha dúsabb és hosszabb hajam lenne. Csomagolását tekintve mindkét terméknek van egy kellemes „gyógyszertári” külseje. Szerintem ez kifejezetten illik a gyógynövényes tartalomhoz. Nem mondhatom, hogy több hónapja használom, így a hosszútávú hatásairól még nem tudok írni, de így is van sok dolog amit már most észrevettem.
A sampon folyékonyabb állagú a megszokottnál, ez először egy kicsit furcsa volt, de hamar hozzá lehet szokni. Illatát tekintve mindkét terméknek van egy kicsit erősebb gyógynövényes illata, ez is merőben más, mint a megszokott illatosított samponok. Valahogy ad egy olyan plusz érzést, hogy semmilyen illatanyagot nem használtak a készítéskor, csak természetes összetevőket. Hajmosáskor a sampont rajta szoktam hagyni 2-3 percig, majd csak ezután öblítem le. Hatását fokozandó a saját balzsamát használom, ezt akár érdemes heti egyszer 15-20 percre pakolásként is fennhagyni a hajon. Egyedüli negatívum, hogy egy picit nehezebben habzik a többi samponhoz képest. Pár alkalom után, ami rögtön feltűnt, hogy minden egyéb hajápoló nélkül is puhább és fényesebb a hajam, és a zsírosodás is később jelentkezik. Az eddigi tapasztalataim nagyon pozitívak.

Dr. Immun Hajszépítő Tabletta
(2.8000 Ft/60 tabletta)
Először az árát szeretném megemlíteni, mert ha ez lesz a nagybetűs hajvitamin az életemben, akkor az ára messzemenően kedvező a többi hajvitaminhoz képest. A napi előírt mennyiség 2 tabletta, én ezt két részre osztom el, egy reggel, és egy este vacsora környékén.
Nézzük, mit ígér ez a tabletta:

A DR. IMMUN® Hajszépség tabletta a hajhagymák számára széles körű táplálást biztosít a benne található 15 féle hatóanyag által. Vitaminokat, ásványi anyagokat – a haj egészségéhez nélkülözhetetlen – hatóanyagokat tartalmazó komplex összetételű étrend-kiegészítő. Összetételét illetően fontos kiemelni, hogy kutatások bizonyítják: a biotin, cink és szelén a haj normál állapotának fenntartásához, a réz pedig a haj normál pigmentációjához járul hozzá. Valamint a niacin, biotin, cink és B2-vitamin a bőr normál állapotához; míg a cink, a szelén és a B12-vitamin az immunrendszer normál működéséhez járul hozzá.

A csomagolás oldalán elolvasva a hatóanyagok sorát és mennyiségét, elég biztatóan kezdtem bele a kúrába. Én annak vagyok a híve, hogy nem elég csak a belső ápolás, kell a külső megtámogatás is és ugyanez fordítva. Szerintem mindenképpen a tabletták mellé érdemes kúraszerűen valamilyen extra külső ápolás a hajnak. Amit egyelőre megfigyeltem, hogy elkezdtek megjelenni az első babahajak, és nekem egy kicsit úgy tűnik, mintha gyorsabban növekedne a hajam. Sok oldalon olvastam már a véleményeknél, hogy a hajvitaminokkal kapcsolatban sokaknál jelentkezett az a kellemetlen mellékhatás, hogy több pattanás jelent meg az arcukon, vagy esetleg fokozódott az étvágyuk. Én semmi ilyet nem tapasztalok a tabletta szedése óta, természetesen nem vagyunk egyformák, de úgy gondolom hogy ezek a mellékhatások maximum addig jelentkezhetnek ameddig a szervezet átáll a változásra.  Összegezve csak ajánlani tudom, az eddigi pozitív tapasztalatokat tekintve, ha hosszútávon is beválik, egy kis csodaszer lehet, ami tökéletesen illeszkedik a hétköznapi ember pénztárcájához is.

Dr. Immun Fekete Nadálytő Kivonat
(1.500 Ft/30 ml)
A fekete nadálytő gyógyító erejét már évezredek óta ismerik és alkalmazzák. Nagyon jó hatással van a zúzódásokra, rándulásokra, ficamokra és a reumára is. Nagyszerűen lehet alkalmazni a sportsérüléseknél, derékfájás, vagy enyhébb sérülés esetén gyors enyhülést hoz. Érdemes mindig tartani otthon belőle, mert a fent leírtak mellet sebgyógyító és hámosító hatása is van. A fekete nadálytő kivonatot önmagában is alkalmazhatjuk, érdemes zuhanyzás után a még enyhén nedves bőrbe jó alaposan bemasszírozni, így sokkal könnyebben beszívódik az olaj. Én derékfájásra hajlamos vagyok, mivel sokszor magassarkú cipőben töltöm a napjaimat, így esténként bekenem vele a derekam. Több terméket kipróbáltam már, de ez a kivonat is van olyan hatékony, mint a 2-3x drágább fekete nadálytő krémek. Hűtőben tárolom, így este kivéve még hatékonyabb és kellemesebb a használata. Elég hamar és intenzíven csökkenti a fájdalmat, és a  gyulladásokat is. Egy igazi kis csodaszer.

Dr. Immun Rózsa Arctonik
(1.900 Ft/100 ml)
Emlékszem, mikor még tini voltam, azt hittem, hogy a pattanásos bőröm miatt az arctonik majd mindent megold, ezért nagyon sok arctonikot kipróbáltam. Azóta természetesen már tudom, hogy ez nem így van, sőt az akkoriban kapható tini tonikok talán többet ártottak a bőrnek, mint használtak. Felnőttként is nagyon fontos a tonizálás és az is, hogy ezt megfelelő termékkel tegyük. Az arctonik szerepe főként a bőr pH értékének visszaállításában segít, ezért érdemes napi kétszer: a reggeli és az esti arcmosás után használni, hogy felkészítsük a bőrt az arckrém befogadására. A rózsa arctonik gyulladáscsökkentő hatású, ezért segít csökkenteni a bőr pirosságát, enyhén feszesít, a pórusok kisebbek a használata után, jól hidratál. Segít kiegyensúlyozni a bőr pH-ját, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig segít a szabadgyökök elleni harcban és hozzájárul a sejtek megújulásához. Amit most használok nem csodaszer és nem is a pattanások miatt használom, de így is meghálálja a bőröm a használatát. Nyári időszakban kitűnő frissítő is lehet majd az arcbőrnek.

A termékeket itt találjátok meg!