APIVITA | A görög csoda

Most egy számomra nagyon kedves márka termékeit szeretném bemutatni nektek. Az APIVITA egy görög márka, amely a bőrápolásáról ismert, de nagyon sokrétű termékeik vannak, mint hajápolók, kézkrémek és testápoló termékek is.

Az APIVITA márkáról:
„Két fiatal gyógyszerész Nikos és Niki Koutsiana – az APIVITA alapítói – a méhek társadalmát, a görög növények egyedülálló biológiai sokszínűségét, valamint az egészséggel és szépséggel kapcsolatos hippokratészi holisztikus megközelítést tanulmányozva inspirálódtak arra, hogy létrehozzák az első természetes, méhészeti termékek és gyógynövénykivonatok felhasználásával készített kozmetikumokat. Így született meg 1979-ben az első natúr kozmetikumokat gyártó családi vállalkozás Görögországban, az APIVITA.
Az APIVITA kozmetikumok természetes összetevőket, a mediterrán természet növényeinek értékes kivonatait, a méhészet nyújtotta, magas tápértékű összetevőket, valamint szerves illóolajok kombinációját tartalmazzák. Az APIVITA készítmények 85-100% természetes összetevőt tartalmaznak és formulájuk mentes szilikontól, parabénektől, ásványi olajoktól.
Az APIVITÁ-t a méhek társadalma inspirálja, termékeit bizonyítottan hatékony, magas biológiai értékű méhészeti termékekkel gazdagítja. Az APIVITA saját kutató-fejlesztő laboratóriummal rendelkezik, termékeit az innovatív, természetes és hatásos kozmetikumok fejlesztésében szerzett évtizedes tapasztalat felhasználásával, bőrgyógyászok, gyógyszerészek és nemzetközi egyetemek közreműködésével fejleszti. A felhasznált összetevők a „zöld” kozmetológia élvonalába tartoznak és közülük több az APIVITA szabadalmával védett. A termékek hatása klinikai vizsgálatokkal igazolt. A termékek hatékonyságának további növelése érdekében az APIVITA innovációja, hogy formuláiban görög hegyi tea, zöld tea vagy rozmaring felhasználásával készült infuzummal helyettesíti a vizet.”

Az APIVITA termékek megtalálhatóak patikákban, de online itt is elérhetőek.

SAMPON ZSÍROS HAJTŐ ÉS SZÁRAZ HAJVÉG
(3.599 Ft/250 ml)
Ahogy a mondás is tartja, a haj a nő legszebb ékessége. Ha ápolt, akkor a haj a nő büszkesége lehet, függetlenül attól, hogy hosszú-e, avagy rövid.
Az első termék, amivel kezdeném az írásomat egy nagyon különleges sampon. Zsíros hajtőre és száraz hajvégekre tervezték. Nem tudom hogy vagytok vele, de én mindig azzal a problémával szembesülök, hogy vagy zsíros hajra, vagy száraz hajra tudok csak sampont vásárolni, a kettő kombinációjával még nem nagyon találkoztam. Ez erre a problémára fejlesztett sampon, amely 85% -ban természetes összetevőket tartalmaz. Itt megemlíteném, hogy nagyon jó ötletnek tartom, hogy minden APIVITA terméken nagybetűkkel fel van tüntetve, hogy milyen százalékban tartalmaz természetes összetevőket.
Ez a sampon zsálya és grapefruit illóolajoknak köszönhetően olajmentesen tartja a fejbőrt. Méz, búzafehérje, aloe és panthenol tartalma pedig biztosítja a megfelelő hidratálást a sérült, száraz hajvégeknek. Már 2-3 használat során látható a különbség és minden egyes használattal csak fokozódik a hatása.  Nagyon kellemes, gyümölcsös illata van. Mióta ezt használom, észrevehetően, egészségesebb, fényesebb és puhább tapintású a hajam. Több SLS mentes sampont próbáltam már, de egyik sem vált be, mindig kénytelen voltam kiegészíteni egy normál samponnal, tekintve, hogy a hab hiánya miatt sosem éreztem tisztának a hajam.  Ez a termék tartalmaz egy kevés SLS-t, így könnyedén habzik. Szerintem ennyi még bőven belefér a mesterséges összetevőkbe, cserébe nem tartalmaz parabént, szilikont, ásványi olajakat, propilén-glikolt. Csomagolása nagyon igényes, de itt megemlíteném az egyetlen negatívumát, hogy zuhany alatt vizes kézzel egy kicsit nehezebb a kupakot kinyitni. Nagyon kiadós sampon, heti háromszori használat mellett, a 250 ml legalább 3 hónapig elég. Ez azért hatalmas pozitívum.


EXPRESS HAJMASZK FÉNYT AD ÉS REVITALIZÁL
(1.599 Ft/20 ml)
97%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Nagy elvárásaim voltak a balzsammal szemben, de meg kell, hogy mondjam, azt kaptam tőle, amit vártam. Nálam ez a hajbalzsam abszolút befutó, bekerült a kedvenc termékeim közé. A narancs, grapefruit illóolajok és 5 vitamin kombinációjának köszönhetően fényesebb és hidratáltabb hajat erdményez. Hajmosás után nedves hajra tettem fel, majd rátekertem egy törölközőt és bő 30 percig fent is hagytam. Ugyan hosszú hajam van, de akár két alkalomra is elegendő lehet ez a pakolás. Az illata nagyon tetszik, akár egy gyümölcsöscukorka. 🙂 Mivel nagyon jót tett a hajammal, így azóta már megvettem a balzsam verzióját is. Utazásokra, vagy 1-1 használatra tökéletes ez a kisebb, praktikus kiszerelés is.

3 IN 1 ARCTISZTÍTÓ TEJ MINDEN BŐRTÍPUSRA
(3.239 Ft/200 ml)
A termék 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz. Külsejét tekintve nagyon letisztult és igényes a csomagolása, A pumpás megoldást nagyon megkedveltem, higiénikus, és könnyen adagolható. Textúrája tökéletes, nem túl sűrű, nem túl híg, egy vattakorong segítségével nagyon könnyű vele az arctisztítás. Mandula és méz tartalmának köszönhetően isteni illata van, nemcsak tisztítja a bőrt, de kamilla és levendula tartalma nyugtat, táplál, hidratál is. Víz helyett az Olümposz hegységben gyűjtött antioxidánsokban gazdag Görög hegyi tea három fajtájából készült infuzumut (növényi forrázat) tartalmaz, ezáltal anti-aging hatású és megvéd a szabadgyökök sejtkárosító hatásától is. Fő tapasztalatom a termék használata közben, hogy tökéletesen tiszta bőrt eredményez, de emellett valami eszméletlenül puhává és feltöltötté teszi az arcomat. Most ezt így merész kimondani, de valahol már olyan érzésem van, hogy nem kell utána azonnal arckrémet használni. Mindenesetre én az esti használat után hagyom kicsit a bőröm, csak lefekvés előtt kenem be arckrémmel vagy arcolajjal.

KÉZKRÉM JÁZMIN + PROPOLISZ
(1.799 Ft/50 ml)
A téli időszak komoly kihívások elé állítja azokat, akiknek száraz a bőrük. A téli időjárás szinte az egész testünket érinti, de a kezünk, ami a legjobban megsínyli ezt az időjárást. Ilyenkor még azok is kézkrém után nyúlnak, akik az év többi részében nem. Az APIVITA jázmin és propoliszos kézkréménél először a csomagolásról ejtenék pár szót. Engem ezzel a letisztult dizájnnal meg is vettek kilóra. 🙂 Összetevői 99%-ban természetesek és a tény, hogy jól hidratál, maga a tökély. Nagyon kellemes illata van, a kiszáradt kezeket pár nap alatt rendbe rakja és beszívódás tekintetében is csillagos ötös. Nem vagyok egy nagy kézkrémes, de ez a termék mindig ott van az asztalomon, hogy amikor csak szükségem van rá, a közelben legyen. Szinte biztos, hogy nem csak télen fogom használni, hanem beépítem a szépségápolási rutinomba is.

AJAKÁPOLÓ STIFT SPF20 KAKAÓVAJJAL
(1.529 Ft/4.4 g)
Az ajakbalzsamok terén nagyon válogatós vagyok, mert nekem elég egy kis szél és már ki is cserepesedtek az ajkaim. Éppen ezért nagyon fontos, hogy csakis olyan terméket használjak, ami gyorsan, és látványosan megoldja a problémámat. Ami nálam átmegy a teszten, abban 100%-ig biztosak lehettek, hogy nálatok is hatni fog. Ebben az ajakápolóba minden egyszerre benne van, ami csak kell. Stift kiszerelésének köszönhetően higiénikus, nagyon tartalmas, ugyanakkor tökéletesen ápol és egy kis kellemes fényt is ad. Amit én kiemelnék, hogy van benne fényvédő így a nyári hónapokban pláne életmentő lehet. Én a táskámban tartom. 🙂

BEE RADIANT BŐRFIATALÍTÓ ÉS RAGYOGÁST FOKOZÓ SZEMRÁNCKRÉM
(5.399 Ft/15 ml)
Az abszolút kedvencemet hagytam a végére. Erről a termékről én csak szuperlatívuszokban tudok írni. Az összetételét tekintve 99%-ban természetes összetevőket tartalmaz, került bele narancs-őssejt amely fokozza a kollagén és elasztin termelést, segít kisimítani a finom ráncokat, valamint a propolisz kivonatnak köszönhetően erős antioxidáns és anti-aging hatással bír, mérsékli a szabadgyökök hatását, kiváló antioxidáns hatású, ezzel segítve a bőröregedés lassulását. Klasszul hidratál és csökkenti a szem alatti Gucci táskák méretét. (Igen, én ott hordom őket 🙂 ) Egyáltalán nem zsírosít, nem irritálja a szemet, sőt, kifejezetten nyugtató hatással van rá. Nappal smink alá is bátran fel merem kenni, mert nagyon gyorsan beszívódik. Könnyű állagú, de mégis tartalmasnak érzem, ezért sokáig ki fog tartani a 15 ml. Újravevős, határozottan megéri az árát!

Ti próbáltátok már az APIVITA termékeket? A termékeket itt éritek el.