A rózsakertek varázsa – szépségápolás Stenders rózsás termékekkel

A rózsát már évezredek óta nagy becsben tartjuk. Összekötjük a szerelemmel, érzelmekkel, szeretettel, gyönyörködünk szépségében, magunkba szívjuk csodás illatát. A rózsa szépségét nem lehet vitatni, azonban mind a gyógyászatban, mind az aromaterápiában, mind a szépségápolásban jótékony hatásai is ismeretesek. Az sem véletlen, hogy a rózsaolajat a minőségi kozmetikumok egyik alkotóelemeként is használják. Több bőrproblémára is tökéletes, méregtelenít, tisztít, segít a pattanások eltüntetésében, segíti a sebgyógyulást, kiválóan tonizál, és kítűnő bőrnedvesség szabályozó. A benne található polifenoloknak köszönhetően erős antioxidáns, ezért segít a bőrfeszesítésben és a ránctalanításban is. Gyakorlatilag mondhatjuk, hogy szinte minden területen megállja a helyét, és majd minden bőrtípúsra tökéletes lehet.
Ebben a bejegyzésben a Stenders termékeiből hoztam nektek egy rózsás válogatást, én szinte azonnal beleszerettem a termékekbe, nemcsak az illatuk miatt, de a hatásuk is rendkívüli.

DAMASZKUSZ RÓZSA SZAPPAN
(1.490 Ft/100 gr)
A több, mint 200 féle vegyületből felépülő természetes elixírnek nyugtató és hangulatjavító hatása van, ezért stressz, fáradtság, vagy rosszkedv esetén ajánlott rózsás szappannal fürdeni, majd hosszasan elmerülni és relaxálni a vízben, mert természetes tisztító hatása mellett, mire végzel, érezhetően megújul a lelked.
Még ki sem csomagoltam a papírjából,  de már lehetett érezni a mesés rózsa illatát. Ilyenkor sajnálom, hogy illatokat nem tudok átadni itt nektek. Pár hete olvastam valahol róla, hogy egy kutatás szerint a damaszkuszi rózsának erősebb az antioxidáns hatása mint a zöld teának.  Az antioxidáns hatásának köszönhetően hozzájárul a sejtek megújulásához, ezáltal előnyösen befolyásolja a bőrben zajló folyamatokat, lassítja az öregedést. Ebbe belegondolva máris fokozza a fürdés élményét, mert tisztítás közben, azonnal kifejti a bőrre jótékony hatását.
Állagát tekintve közepesen habzó, zselésebb állagú szappan. Nagyon lassan fogy, így elég tartalmasnak nevezhető. Az illata még fürdés után is sokáig érezhető a bőrön, egyfajta igazi nőies illatot kölcsönöz használójának. Remek termék!

RÓZSA FÜRDŐTEJ
(1.275 Ft/150 gr)
Na ez az a termék, ami szégyen vagy sem, de korábban nemhogy sosem használtam, de még csak nem is hallottam róla. Amint hazavittem, alig vártam, hogy kipróbáljam, mi is az amiről eddig lemaradtam. 🙂 Ha ti sem ismernétek, a fürdőtej alapja általában tejpor, amelyet ez esetben édes mandula olajjal, vörös rózsa kivonattal, valamint parfümökkel gazdagítottak. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag fürdőtejpor rózsa tartalmának köszönhetően intenzíven hidratálja és ápolja a bőrt, nedvességmegkötő hatása miatt segít megőrizni, sőt javítja annak rugalmasságát. Táplálja, hidratálja a fáradt bőrt, különönsen jó a száraz, érzékeny bőrre, mert nem irritál. A finom, lágy illata emellett nyugtató hatástú, igazi relaxélményt biztosít a fürdőzéshez. A fürdőtejet mindenkinek ajánlom, aki szeretne kipróbálni valami igazi különlegességet, és legalább egy fürdés erejéig szeretné azt érezni, amit anno Kleopátra érezhetett. 🙂

VADRÓZSA ARCRADÍR
(4.290 Ft/75 ml)
Hetente egyszer érdemes megszabadulni az elhalt hámsejtektől. Az arcradírtól simább, tisztább lesz a bőr és segíti a hidratáló krémek hatóanyagainak felszívódását. Arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy maximum heti kétszer alkalmazzuk, mert a gyakori radírozással a hámképződés felgyorsul, így ellenkező hatást lehet vele elérni.
Nekem érzékenyebb bőröm van, így mindig odafigyelek, hogy mekkorák a szemcsék az arcradírban, viszont ebben nagyon finom, apró, dióhéj örlemény található, így bátran merem használni és ajánlani is azoknak akiknek szintén érzékeny a bőrük. Viszonylag kis mennyiséget szoktam használni belőle, de még így is hatákonyan és gyengéden radíroz. Semmiféle karcoló érzést sem tapasztaltam a használata után, a bőröm viszont nagyon puha lett tőle, szóval azt hiszem ennek az arcradírozónak bérelt helye lesz a fürdőszobám polcán.

VADRÓZSA HIDRATÁLÓ ARCGÉL
(5.590 Ft/50 ml)
Mivel hamarosan itt a meleg idő, így én is szeretek lágyabb hidratálóra váltani. Arra gondoltam, hogy tavaszra, vagy nyárra egy arcgél lehet a megfelelő választás. Először vegyük a csomagolást: nagyon tetszett a pumpás megoldás, mert nem szeretek belenyúlni a krémekbe, valahogy mindig az az érzésem, hogy elvesztik sterilségüket. Küllemre, letisztult, nőies, nevéhez illően lágy, púderes rózsaszín a csomagolás. Nagyon mutatós kis darab. 🙂
Maga a termék könnyed, tényleg vizes, zselés állagú és ami a legjobb benne, hogy nagyon gyorsan beszívódik, majd egy matt hatást ad. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nagyon nehezen találok olyan arckrémet, ami matt hatást ígér, és be is tartja azt. Eddig ezzel az arcgéllel együtt három ilyen krém volt az életemben. Mindenesetre én nagyon meg vagyok vele elégedve, mert egyrészt smink alá is tökéletes, másrészt tényleg jó, hogy még pár óra elteltével sem jelentkezik az a bizonyos zsíros érzés az arcomon.
A gél illata nagyon finom, halványan érezni benne a vadrózsát, pont csak amennyire egy arcápolóban szükséges. Az arcra felkenve kellemes érzést ad és hatását tekintve tényleg kiválóan hidratál. Az én kombinált bőrömre tökéletes, de szerintem a zsírhiányos bőrtípuson kívül, minden bőrre alkalmas lehet. Biztos vagyok benne, hogy majd az igazi nagy melegekben is jó szolgálatot fog tenni, így nyárra biztos hogy nálam megvan az egyik biztos befutó arcápolóm.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is! A termékeket itt találjátok meg!