Farmasi | Sminkteszt

Sziasztok! Ma is egy újdonságot hoztam nektek, volt szerencsém az elmúlt hónapban a FARMASI sminktermékeit tesztelni, ezekről szeretnék nektek írni. De mielőtt ebbe belekezdek, szeretnék megosztani veletek pár infót a cégről.

„A FARMASI márkanév Dr. Cevdet Tuna nevéhez fűződik, aki 1952-ben megalapította Törökország egyik első gyógyszergyárát, a Tege Medicine Factory-t és szakmai gyógyszergyártásba kezdett.
1977-től 1995-ig importálta a gyógyszertárban kézzel készített gyógyszerek alapanyagait, és 13.500 gyógyszertárhoz értékesítette. Ezzel párhuzamosan Dr. Cevdet Tuna megalapította az első analitikai laboratóriumot Törökországban. 22 év után eladta a társaság részvényeit egy külföldi befektetésű vállalkozásnak. 1998-ban létrehozta a Tan Alize Cosmetics céget és a FARMASI márkát.
Dr. Cevdet Tuna 63 éves szakmai múltjában mindig elvei szerint szeretett volna dolgozni, és úgyvélte, hogy az emberek a vállalat legértékesebb eszközei, és befektetniük kell a hibátlan személyes képzésre. Végtelen őszintesége miatt a munkások és családja csodálta őt. Dr. Cevdet Tuna a “Farmasi küldetéséről”: “Fenntartjuk létünket azzal, hogy egészséges, minősített, innovatív, környezetbarát termékeket kínálunk megfelelő áron, miközben a legnagyobb előnyöket nyújtjuk ügyfeleinknek, tanácsadóinknak és alkalmazottainknak. Kutatási és Fejlesztési Központunk középpontjában az ügyfelek és a minőség irányulnak. Kutatási és fejlesztési részlegünk a legmodernebb technológiákkal rendelkezik, és kb. 20 kémiai tudóssal, akik mindegyike pontosan és aprólékosan dolgozik.Cégünk úttörő szerepet tölt be a kozmetikai iparban a török ​​exportszektorban; Gyorsan növekvő számban exportálunk 123 országba.”
A FARMASI célja, hogy jó minőségű, megfizethető árú termékeket állítson elő a fogyasztók számára. A FARMASI nemcsak tartja a lépést a legújabb globális trendekkel, de saját laboratóriumainak köszönhetően a versenytársakkal szemben gyorsabban képes termékeit fejleszteni. A FARMASI a Tuna család három generációjának támogatását élvezve egyre magasabbra tör.”

A FARMASI termékeihez Judit jóvoltából jutottam hozzá, ezúton is köszönöm szépen. Pár gondolat Judittól:

„Anyukám otthon végezhető munkát keresett így esett a választás a FARMASIra. Mivel olyan termékeket kerestünk mely lehetőleg környezetbarát es vegyszermentes. Kipróbáltuk a termékmintákat majd sok-sok termeket bevezettünk a sminktáskánkba es a háztartásba egyaránt. Elsősorban terméktapasztalatok útján ismertetjük a céget. Anyukám pár évvel ezelőtt meg ördögtől való dolognak tartotta az internetet, most már megoszt, posztol, sok emberrel megismerkedik, beszélget, aminek külön örülök. Ő a háztartás vonalat én a sminket viszem. Anya es Lánya között így alakult ki a munkamegosztás.”


A termékeket nem tesztelik állatokon, és nem tartalmaznak:

  • parabéneket, triclosant és nehézfémeket
  • állati eredetű összetevőket
  • genetikailag módosított összetevőket
  • foszfátokat, formaldehidet
  • védett és veszélyeztetett növényeket

FARMASI TRUE COLOR LIPSTICK és ROUGE LIPSTICK
Azért kezelem egyben ezt a kétfajta rúzst, mert nálam mind a kettő mind tartósságban, mind hatását tekintve szinte hajszálpontosan ugyanolyan volt. Mindkét rúzsnak kifejezetten elegáns a csomagolása, magával ragad a luxus érzete. Az egyiknél az arany és fekete találkozása, a másiknál az eszüst és fekete találkozása nyújtja ezt az elaganciát. Amikor levettem a kupakokat és előbukkantak a hihetetlenül élénk árnyalatok, engem levett a lábamról. A képeken látni fogjátok én melyik színeket próbáltam ki, de ezek mellett még rengeteg árnyalatban elérhetőek a termékek, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább passzoló színt.
A Rouge Lipstick rúzsokban makadámolaj és E vitamin található, így használat közben kellemesen hidratálja az ajkakat, mondhatni az ajkakon található kis ráncokat feltölti, így egy egységes felszínt hoz létre, ezáltal sokkal szebb és tartósabb lesz a végeredmény. A formula nagyon krémes, könnyen kenhető, egy rétegben szépen fed, világosabb és sötétebb színnél egyaránt ugyanolyan jó a pigmentáció. A tartóssága számomra is meglepően jó, hosszú órákig bírja, ugyan az evés próbát nem állja ki, de ez inkább a matt rúzsokra jellemző. Én nagyon meg vagyok elégedve velük.

Rouge Lipstick 01 Sweet Coral: nagyon kellemes élénk, de mégsem túl sok. Egyaránt tökéletes hétköznapokra, és különlegesebb alkalmakra is.
Rouge Lipstick 02 Rich Ruby: elképesztően tökéletes piros rúzs. Nagyon eltalálták ezt az árnyalatot, meseszép. Ez lett a legnagyobb kedvencem, egyszerűen imádom!
True Color 16 Country Rose: kicsit pinkesebb alaptónusú igazi csajos szín.
True Color 22 Mauve: mélyebb, lilásabb tónusú rúzs, őt nem annyira tudom magaménak érezni, hozzám valahogy sötét ez az árnyalat.

INTENZÍV RÚZS
Krémes, de sokkal sűrűbb rúzs, nagyon finom és édes illata van, hihetetlenül tartós, még az evés próbán is elég szépen szerepelt. Nagyon jól pigmentált, szép erős, telt színű. Az ajkak nem lesznek ragacsosak tőle, ugyan hidratálást nem fedeztem fel használata közben, de nem is szárít, így számomra pont tökéletes. Nekem szuperül bevált, biztosan fogok még más színt is rendelni, ár-érték arányban tökéletes, az adott hónaptól függően 1200-2700 Ft között mozog.

111 Truffle: hétköznapibb mély tónusú nude színnek nevezném, ettől nem unalmas, sőt..
107 Instigator: gyönyörű mélyebb bordóba áthajló szín. Egyszerűen imádom! Nem mondom, hogy főként alkalomra érdemes használni, mert egy enyhébb nappali sminket is eszméletlenül jól fel tud dobni.

SZÁJKONTÚRCERUZA
A tökéletes és tartós rúzsozás alapja a szájkontúrceruza, de valahogy úgy veszem észre, hogy kevesebb figyelmet fordítunk rá a sminkelési rutinunkban, mint kellene. A megfelelő szín kiválasztásánál a legfontosabb szabály, hogy a ceruza színe mindig harmonizáljon a rúzs színével, semmiképpen se legyen sokkal sötétebb! Az élénk színű rúzsokhoz pedig majdhogynem kötelező ajakkontúrt használni a tökéletes végeredmény érdekében! Nálam a színek nagyon jól lettek kiválasztva a fenti rúzsokhoz, nagyon szép összhatást sikerült elérnem velük.
Ezek a szájkontúr ceruzák először elég keménynek tűnnek, de pár használat után, kellemesen lágyulnak, ezért nagyon könnyű velük dolgozni.
Én az alábbi színeket használtam: 201, 207, 215, 223

EXTRALAST HOSSZANTARTÓ SZEMCERUZA – BLACK
Ez az a szemceruza, ami már az első használatnál nagy ő lett. A textúráját tekintve nagyon krémes és puha, könnyű vele dolgozni, nagyon pigmentált, így egy húzással is szép színt ad. Használható akár tusként is, vagy a vízvonalon is. Tartósságát tekintve nagyon jól megállta a helyét, ha van alatta bármilyen alap akkor tényleg remekül tart, nem kenődik el. Micellás vízzel is nehezebb eltávolítani. 🙂

SZEMHÉJFESTÉK PALETTA – VINTAGE SEASON
Amint a képen is láthatjátok, a paletta fényes árnyalatokat tartalmaz, egy nagyon szép füstösebb, de tavasziasabb szemet lehet vele elkészíteni. Én személy szerint sokkal jobban szeretem a fényes árnyalatokat. Ennek a palettának a színei a nap végén is megtartják fényüket, nem darabosodnak, nem zsírosodnak el, nem kopnak. Szépen el lehet őket dolgozni a megfelelő ecsetekkel, és egymással tökéletesen harmonizálnak. A legvilágosabb szín gyönyörűen mutat a szemöldökcsont kiemelésére is.

SZEMHÉJFESTÉK MONO – BROWN
Különösen finom, por állagú matt szemhéjfesték. Pigmentációja nem túl erős, ezért inkább árnyékolásra javasolnám. Önmagában nekem kevés volt. Nagyon jó minőségű termék, hosszan a szemhéjon marad, nem pereg le, nem rakódik le a szemráncokba. Mivel nagyon jól záródik, így igazi kis táskabarát darab, rengeteg szín közül lehet választani, biztosan ki fogom próbálni az erősebb színeket is a palettából.

3D EFFECT SZEMPILLASPIRÁL
Több mint három hete, majdnem minden nap használtam ezt a terméket, ezért úgy gondolom elég releváns véleményt tudok róla megfogalmazni. A szempillaspirál sem a felvitelkor, sem később nem pergett, vagy potyogott, mindvégig a helyén maradt. Nem mondanám hígnak, inkább közepes az állaga, a száradási idő tekintetében szerintem pont megfelelő. A kefe tökéletes, kiválóan alkalmas a külső szemzug kisebb pilláihoz is, az eredmény magáért beszél. A vékony és alsó rövid pillákat jól hangsúlyozza már az első réteg után is. Én egy, maximum két rétegben ajánlom, de ha valaki szereti túlhangsúlyozni, annak szüksége lesz a harmadik réteg felkenésére is. A tartósságából adódóan picit nehezebben mosható le, a micellás víz inkább csak a lazításhoz elegendő, érdemes kétfázisú lemosóval is rásegíteni.

A termékeket itt érhetitek el!