ÚJ Garnier BIO arcápolási termékcsalád

Az egészséges táplálkozás és a jó minőségű élelmiszerek mellett, a szépségápolás terén is egyre többet foglalkozunk a termékek összetevőivel és a környezetre gyakorolt ​​hatásával. Az elmúlt időben a szépségápolásban egyre nagyobb szerepet kapnak a natúrkozmetikumok, így egyre több gyártó kezdett el minél természetesebb összetevőkkel készült kozmetikumokat készíteni. Ez alól a Garnier sem kivétel.

Több mint 115 éves tapasztalat után 2019-ben a Garnier minden szakértelmét bevetve megalkotott egy új arcápoló családot, a Garnier Bio-t. A Garnier Bio arcápoló család minden bőrtípusra megoldást kínál a gyógynövény erejével, mint levendula, argán, kakukkfű, aloe vera, citromfű és búzavirág. Az új termékcsaládjának főbb összetevői ökologiai gazdaságból, vagy más néven biogazdálkodásból származnak.

„Az ökológiai gazdálkodás egy olyan gazdálkodási, élelmiszer előállító rendszer mely tiltja, illetve korlátozza bizonyos növényvédő szerek, műtrágyák, talajjavító szerek, valamint a mesterséges állatgyógyászati készítmények, illetve hozamfokozók használatát. Az ökológiai termelés magas állatjóléti szabványokat alkalmaz, elősegíti a természeti környezet megóvását és a fenntarthatóságot. A gazdasági szereplő a gazdálkodás során elvárt elvek, szabályok betartását fokozott ellenőrzés mellett alkalmazza a termeléstől a feldolgozáson keresztül a kereskedelemig.”

Az új termékcsalád minden tagján az összetevők eredete fel van tüntetve a csomagoláson, így a beszerzéstől a csomgaloásig a teljes folyamat világosan átlátható. Mindemellett valamennyi flakon 100 százalékban újrahasznosított PET palackból készül. A kupakokat és pumpákat kivéve teljesen újrahasznosíthatóak. Mindezekáltal úgy gondolom, hogy a Garnier egy nagy lépést tett a helyes irányba a Bio termékcsalád megalkotásával. Én főként arra a tényre figyelek, hogy a szépségápolási termékeim mentesek legyenek a parabének, szilikonok és más irritáló anyagoktól. A COSMOS ORGANIC tanúsítvány által ezek a termékek hivatalosan is mentesek a: tartósítószerek (parabének, fenoxi-etanol és metil-izotiazolinon), ásványi olajok, szilikonok, alumínium-sók, vegyi szűrők és szintetikus festékektől.

Jó ideje tesztelem már a termékeket, így kialakultak ki bennem a tapasztalatok, és a véleményem használatuk tekintetében, amit szeretnék most megosztani veletek.

Micellás víz bio búzavirággal
(minden bőrtípusra)
A Garnier nagy szakértelemmel rendelkezik a micellás vizek terén és persze számos különböző bőrápoló termékkel is rendelkezik, amelyek segítik a bőr tisztaságát és egészségét. A Bio búzavirág micellás víz a legújabb kiadása, amely ötvözi a bőrbarát micellás vizet az organikus árpavízzel, hogy hatékony tisztító hatást nyújtson, ami még mindig kíméletes a bőr és a szem számára is. A terméket érzékeny bőrre, és érzékeny szemekre szánják és használat után valóban nem okoz sem irritációt, sem szárazságot. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy feloldja a vízálló és makacs sminket a szemeken, az arcon és az ajkakon is. Kíméletesen távolítja el a bőrön keletkezett szennyeződéseket anélkül, hogy használata után szükség lenne más tísztító termékre, vagy a bőr leöblítésére. Láthatóan tisztává, üdévé, friss, matt tapintásúvá teszi az arcbőröm, emellett kellemes illata, frissítő és nyugtató hatása is van.

Arctisztító gél bio citromfűvel
(normál és kombinált bőrre)
A frissítő citromfű arctisztító gél alaposan, de finoman tisztítja a bőrt és különösen alkalmas a normál és kombinált bőrre. A pumpás kiszerelésnek külön megörültem, mert így sokkal higiénikusabb és nagyon eltalálták a mennyiségét is, ugyanis  egy nyomás bőven elég egy használathoz.
Mivel a bőr kiszárítása nélkül távolítja el a szennyeződéseket, tökéletesen alkalmas esti és reggeli használatra is. A citromfűolajat organikus búzavirágvízzel és növényi glicerinnel dúsítják. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, valóban kíméletesen és alaposan tisztít, emellett nekem ad egy alap hidratáltságot is a bőrnek.

Arcolaj bio levendulával
(minden bőrtípusra)
Nagyon szeretem az arcolajokat, így örömmel vágtam bele a tesztelésbe. A pipettás adagolót nagyon szeretem, mert higiénikus és jól adagolható. Két pumpálás nálam elég az arcomra, nyakamra, és a dekoltázsomra is. Mindig szeretem megemlíteni, hogy ne hagyjátok ki a nyakat és a dekoltázst se a bőrápolási rutinotokból, mert sokszor látni olyan nőket, akiknek gyönyörű az arca, de sajnos a nyakukon és a dekoltázson látni az öregedés jeleit. Ez az arcápoló olaj hozzáadott E vitamint is tartalmaz, ami hidratálja és védi az arcbőrt a szabadgyökök ellen, így remek öregedésgátló kozmetikum.
Mindennapi használatra tökéletesen alkalmas, ugyanis kifejezetten ajánlatos kombinált bőrre is használni. Meglepően könnyen beszívódik, nagyon kellemes az állaga, így nem hagy használata után ragacsos érzetet a bőrön. Kellemes levendulás illata van, pár nappal használat után már észrevehetően egyenletesebb és ragyogóbb megjelenést ad az arcbőrnek.

Hidratáló arckrém bio citromfűvel
(normál és kombinált bőrre)
A krém tökéletes alapja a nappali bőrápolási rutinnak, kiegyensúlyozza az olajos területeket, frissíti és hidratálja a bőrt egész napon keresztül. Gyorsan felszívódik és csodálatos illatkeveréket hagy maga után a citromfű, az aloe vera és a búzavirág.
Mondhatjuk, hogy az arctisztító gél mellett, ez lett a kedvencem. Smink alá is tökéletes, gyakorlatilag felkenés után azonnal beszívódik, matt hatása van, így smink nélkül is nagyon szép bőrképet biztosít. Segíti a túlzott faggyúképződés korlátozását, az olajosab, zsírosabb területeket szabályozza, a szárazabb területeket pedig remekül hidratálja. Üde és ragyogó arcbőrt eredményez, nálam telitalálat!

Nappali arckrém, öregedésgátló, bio levendulával
(minden bőrtípusra)
A ráncok, és a bőrfiatalítás nem feltétlenül az idősebb korosztály problémája. Számos tényező játszik szerepet ebben a folyamatban és ezt már fiatalabb bőrön is észre lehet venni. A kozmetikusok és bőrgyógyászok azt javasolják, hogy aki szeretné, hogy bőre fiatal maradjon, annak már 25 éves kora körül komolyan el kell gondolkoznia a megelőzés fontosságán és mikéntjén is.
Kellemes levendula illata van, textúrája pedig lágy. A krémet könnyen el lehet oszlatni az arcbőrön és pár perc alatt szépen beszívódik. Összetevői között megtalálható az organikus argánolaj, E-vitamin és levendula. E három összetevő intenzíven részt vesz a ráncok mélységének csökkentésében és a bőr rugalmasságának javításában. Reggel és este is imádja a bőröm, remek a hidratáló hatása, puha és kellemes tapintású lesz tőle az arcom. Ami a legfőbb pozitívum ebben a krémben, hogy egyszerre hidratál, csökkenti az arc szárazságát és nem zsírosítja a bőrt.

Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastátok, gyertek legközelebb is!