SOINS HANDMADE NATURCOSMETICS | a visszatérő kedvenc

Mindig izgatottan várom az újdonságokat, de amikor egy szívemhez közelálló márka termékeit tesztelhetem, az mindig felemelő érzés számomra. Ismét sikerült megint több területet is lefedni a termékekkel, így ebben a bejegyzésben szó lesz egy nagyon szuper BB krémről, egy könnyed hidratálóról, egy isteni testvajról, ami állagának köszönhetően a meleg időben is tökéletes választás, illetve egy rendkívül hatékony bőrfeszesítő olajról is.

Meggymagos Testvaj
(3.390 Ft/160 gr)
Nem ez az első testvaj amit a márkától próbáltam ki és továbbra is mondhatom, hogy még mindig a kedvencem a testápolási termékek terén. Egyszerűen nem lehet nem szeretni! Már maga a csomagolás is elképesztően ötletes, emellett rendkívül erősen zár.  A testvajat csatos üvegben kapjuk, ami a későbbiekben is hasznosítható, én már át is alakítottam a karácsonyi testvajam kiürült üvegét dekorációs célra.
A testvaj, ugyan sűrű, de nagyon jól kenhető és ha hagyunk neki időt a beszívódásra, akkor nyugodtan használható napközben is, nemcsak éjszakára. Finom, lágy illata van, enyhe meggyes-shea vajas, egy kis csokit is kiérzek belőle de ezt lehet csak én képzelem hozzá. 🙂 A hatása fantasztikusan jó, már pár nap után puhábbá és láthatóan hidratáltabbá teszi a bőrt. Számomra ár-érték arányban is tökéletes, kiadós kence, lassan fogy és ami a legfontosabb, csakis természetes összetevőket tartalmaz.

Narancsbőr elleni chili olaj
(3.790 Ft/235 gr)
Amit ígér:

„Ebben az olajban összeraktunk egy olyan kombinációt, melyben az összetevők harmonikusan dolgoznak össze a zsír bontásában, a salakanyagok elszállításában, a vérkeringés fokozásában, az ízület és egyéb fájdalom csillapításában és a bőr nyugtatásában, így a hatás nem marad el.
A chili paprika hatóanyaga a kapszaicin, a magban található termogén hatásának köszönhetően képes a zsírszövetek lebontására, így azok csökkentésére. Jelentősen hozzájárul a vérkeringés serkentéséhez és rendkívül hasznos a narancsbőr ellen.
Míg a rozmaring a salakanyagok elszállításában nyújt nagy segítséget. Az alsó végtag keringési zavarainak megszüntetésében, melynek a narancsbőr az egyik következménye, hatékonyan alkalmazható sportolás előtt az izmok bemelegítésre, mozgásszervi panaszok és sportsérülések kezelésére.
A citromos eukaliptusz pedig nagyon jó hatással van az izomfájdalomra bőrnyugtatásra és bőrfertőtlenítésre antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.”

Már a fenti leírás is sejteti, hogy egy nagyon jó termék. Saját tapasztalataim alapján, nemcsak feszesít, de emellett hidratálja is a bőrt, illetve ami egy hatalmas plusz pont, hogy tényleg jót tesz a fáradt lábaknak. Mivel sokat járok magassarkúban, így estére már bármit megtennék, hogy minél gyorsabban elmúljon az a jól ismert fájdalom a lábfejemben és a vádlimban. Szerintem sokatoknak ismerős ez az érzés. 🙂 Alapvetően ez az olaj nem erre készült, de hatalmas segítség. Nem mondom, hogy megszünteti azonnal a fájdalmat, de nagyban mérsékli, és szerintem mióta a lábfejemre is használom, sokkal később érzem, hogy fáradna a lábam magassarkúban.
Nézzük a bőrfeszesítést: több masszőrtől és kozmetikustól is hallottam már, hogy a paprikás tartalmú krémek, vagy olajok intenzív zsírégető hatásúak és érdemes őket csakis a célzott területre felkenni. Régebben szkeptikus voltam az ilyen termékekkel kapcsolatban, de azóta volt szerencsém több alakformáló terméket is kipróbálni, és én csak pozitívan tudok beszámolni róluk. Paprikás terméket illetően ez volt az első, kivéve a 20-as éveim alatti próbálkozásokat, de az már történelem…
Alapos bőrtisztítás után szoktam bekenni vele a kezelendő területet és hosszan masszírozom. Szerintem a hatás fokozásához, ez egy nagyon fontos része a kezelésnek, mert ezzel is tudjuk serkenteni a nyirokrendszert. Mindezt egy vékonyabb kesztyűben szoktam tenni, mert igencsak csíp egy idő után. 🙂 Pár perc után a hatóanyagok elkezdik kifejteni a hatásukat, a bőr erőteljesen kipirosodik tőle, én forrónak is éreztem. Ettől ne ijedjetek meg, tulajdonképpen ez a dolga, akkor lenne baj, ha nem történne semmi. 😀 Ez a csipkedő, melegítő hatás, bő 50-60 percig tart, majd szépen eltűnik a pirosság is és egy kifejezetten kellemes felfrissült érzést hagy maga után. Én utána hideg-meleg vizes váltózuhannyal szoktam eltávolítani ami az olajból a bőrömön maradt, így érzem teljesnek a kezelést.
Elég sok ideje használom a terméket, és amit észrevettem, hogy nemcsak határozottam javult a bőröm állaga, de sokkal hidratáltabb is azokon a területeken, ahol rendszeresen használom az olajat.
Nem fog -10 centit lefaragni az adott területből, de az eredmény látható és tapintható.

Könnyed hidratáló alfa-bisabolollal
(3.690 Ft/40 gr)
Maga a krém fehér vajszínű és könnyedebb, selymes állagú, a tégely felnyitásakor rögtön érezhető a krém kellemes marcipános illata. Az értékes olajoknak, és E vitamin tartalmának köszönhetően szépen kiegyenlíti az arcbőrt, nagyon jó érzés utána tükörbe nézni, szép puha bőrt eredményez. Annak ellenére, hogy nagyon jól hidratál, szinte azonnal beszívódik, így smink alá is használom és úgy is tökéletesen megállja a helyét. Nyárra is tökéletes lesz a könnyed állaga miatt.

Fényvédő BB krém Q10 öregedés gátló hatóanyaggal
(5.990 Ft/40 gr)

Amit ígér:
„Q10 hatóanyaggal, mely erőteljes antioxidáns, véd a szabad gyökök ellen, korlátozza a kollagén lebomlási folyamatát, továbbá hozzájárul a ráncok mélységének csökkentésében. Színezett cappuccino barna, így egy lágy színt ad arcbőrödnek, ha használsz alapozót, akkor akár el is hagyhatod, vagy erre teszed rá a sminket.”

A BB krémek alapvetően az alapozó enyhébb változatai, mivel elfedik a bőrhibákat, de mégis egyfajta természetességet kölcsönöznek az arcnak. Emellett rengeteg olyan anyagot tartalmaznak, melyek ápolják, hidratálják, vagy éppen fiatalítják a bőrt.
Csomagolás terén nagyon szeretem ebben a termékben, hogy van egy adagoló a tetején, így egyrészt nem érintkezünk feleslegesen a teljes krémmel, másrészt a megfelelő mennyiséget könnyedén lehet adagolni. Először nagyon megijedtem a színétől, mert látványra sötét. Persze egy jó BB krém alkalmazkodni tud a bőr színéhez, mivel a felvitel utáni pár percben egy oxidációs folyamatnak köszönhetően színe kissé világosabb lett, viszont a fedése nem gyengül, ugyanolyan maradt, mint amilyen előtte volt. Nos ez ebben az esetben tökéletesen megvalósult. Hófehér arcra ugyan nem ajánlom, de ha nem túl barna még a bőrötök, akkor is nyugodtan próbáljátok ki, mert nem fog eltérni használatkor.
Állagát tekintve nem túl sűrű, könnyed, kifejezetten egyszerű eldolgozni az arcon. Néha kézzel, néha egy alapozókhoz használatos kabuki ecsettel szoktam felvinni. Közepes a fedése, apróbb mitesszereket, bőrhibákat elfedi, a pórusokat és a vörösebb területeket szépen egységesíti. Nem nehezíti el a bőrt, érezni, hogy tud alatta lélegezni az arcbőr. Mivel ebben a krémben fényvédő, hidratáló és antioxidáns összetevők egyaránt megtalálhatóak, így puhává, bársonyos tapintásúvá teszi a bőrt. Viszonylag jól hidratál, az esti lemosás után sincs meg az a kellemetlen szárazság érzés, mint az alapozók használata után. Összességében én nagyon szeretem ezt a terméket, amit ígér, mindent szépen hoz is, a fényvédő hatása pedig nagyon jól jön most, hogy végre megérkezett a tavasz.


Remélem tetszett a cikk! Köszönöm, hogy elolvastad, gyere legközelebb is!
A termékeket itt találjátok meg!