MILVA HAJÁPOLÁSI CSOMAG

Megérkezett a nyári szezon és vele együtt a forróbb napok, amik igazi kihívást jelentenek a hajunk számára.  Ilyenkor a haj ki van téve a nap károsító hatásainak, a sós és a klórozott víznek, ezért  most különös figyelmet kell fordítanunk rá. A mai bejegyzésemben, egy számomra eddig ismeretlen, de annál kellemesebb meglepetést okozó márka, a MILVA Magyarosrszág termékeit szeretném bemutatni nektek.

A Milva már több mint 10 éve kapható a bolgár piacon és immáron Magyarországon is elérhetőek a termékeik. Számomra maga a márka nagyon szimpatikus, mert a termékek magas minőségű és 99.4%-ban természetes összetevőkből készülnek. Emellet nem tesztelnek állatokon, tehát cruelty-free. A termékek nem tartalmaznak sem parabént, sem szintetikus olajat és szilikont sem.
Miután jól utánanéztem a termlékeknek, alig vártam, hogy végre, kipróbálhassam őket. Azt tudni kell, hogy a szilikonos termékekről az átállás időbe telik, viszont én már korábban elkezdtem természetes hajápolási termékeket használni, így ez a része nálam nem vett plusz időt igénybe. Egyenlőre csak a termékek bemutatására kerül sor, az első benyomások ismertetésére, huzamosabb használat után pedig igyekszem leírni majd a tapasztalataimat is.
Ezúton pedig szeretném megköszönni a Milva Magyarországnak, hogy ilyen szuper csomaggal kedveskedtek nekem.

KININ FORTE sampon
(1.800 Ft/200 ml)
Általánosságban elmondható, hogy a kinin hatóanyag a hajhagymák működését és a fejbőrben a vérkeringést stimulálja, ezáltal javítja a hajhagymák rögzítését, ami pozitív hatással bír a hajszerkezetünkre. Ennek eredményeként a hajunk gyorsabban nő, erősebb és mindenekelőtt egészségesebb lesz.
Maga a sampon egész sűrű, így kisebb mennyiség is elég belőle. Én egy hajmosásnál kétszer használom, már első körben is elég szépen habosít, de második mosásra érzem úgy, hogy igazán tiszta lesz tőle a fejbőröm és a hajam is. Itt megjegyezném, hogy nagyon sokan félnek a természetes SLS-t tartalmazó samponoktól, hogy nem fognak megfelelően habzani. Igen, valóban van ilyen termék is, én is futottam már bele, de ettől nem kell félni, mert ha megtaláljátok a megfelelő minőséget, akkor ott a habzással sem lesz gond. Ennél a samponnál tényleg nem kell ettől tartani. Szóval akkor térjünk vissza a használatára: a hajmosások alkalmával, érdemes hetente legalább kétszer néhány percig alaposan bemasszírozni fejbőrbe, ezalatt a benne található hatóanyagok kifejtik jótékony hatásukat. A hajnövesztő hatásáról még nem tudok beszámolni, de arról abszolút, hogy egészen meglepő eredményt tapasztaltam már pár alaklom után is. Hajmosás után nagyon más érzésű a hajam, nem is tudom pontosan kifejezni, sokkal egészségesebbnek, és tömörebbnek érzem. Zsírosodással kapcsolatban is pozitív a tapasztalatom, mert ebben a forróságban általában gyakrabban kell hajat mosnom, viszont egyelőre még nem kellett plusz hajmosást beiktatnom. Nagyon szuper kis termék.

Regeneráló hajbalzsam száraz hajra
(2.550 Ft/200 ml)
Állaga közepesen sűrű, színe tejfehér, illata pedig kellemes, tipikus balzsam illat. Ugyan a leírásban szerepel, hogy a fejbőrön is lehet használni, viszont én inkább a hajam 2/3-ára szoktam eloszlatni egy diónyi mennyiséget, majd hagyom hatni 4-5 percig, ezután nem túl meleg vízzel alaposan leöblítem. Használat után az én észrevételem, hogy a hajam könyebben kezelhető, nem annyira kócos, illetve a hajvégeket is hidratálja, és abszolút nem nehezíti el a hajamat.

KININ FORTE hajápoló pakolás
(3.200 Ft/250 ml)
Mivel festett szőke vagyok, nekem igazán szükségem van plusz hidratálásra, ezért, ennek a hajpakolásnak rettenrően hálás vagyok. Szilikonmentes hajpakolást még sosem használtam előtte, ezért tényleg nagyon megörültem a terméknek. Kellemes, könnyed, tiszta illata van, így nagyobb az esélye, hogy nem unom meg néhány hónap után sem. Sűrűbb, krém állagú pakolás, amit eleinte samponnal mostam ki, hogy ne zsírosodjon tőle gyorsabban a hajam,  viszont legnagyobb meglepetésemre tiszta vízzel is kimosható, mindenféle ragacsos, nehezítő utánérzet nélkül. Heti két alkalommal használom a kinin maszkot, igyekszem úgy időzíteni a használatát, hogy legalább 1-3 óráig fent is tudjam hagyni a hajamon. Már az első használat után is jelentősen észrevehető volt a hatása. Száradás után azonnal szép, fényes, egészséges és puha lett a hajam, megelőlegezem neki a maximumot, remélem később is ennyire fogom szeretni. 🙂

KININ FORTE hajvíz porlasztóval
(2.300 Ft/200 ml)
A haj, valamint fejbőr épségével és szépségével azért is érdemes kiemelten törődni, mivel rengeteg mindent elárul szervezetünk aktuális állapotáról, nemcsak saját magunk, de környezetünk számára is. A Kinin Forte hajvíz 40%-al több kinint tartalmaz, mint a Kinin víz. A Kinin hajvíz gyorsan behatol a fejbőrbe, serkenti a vérkeringést, az erős és egészséges haj növekedését, erősíti a hajhagymákat. A Kinin víz alkalmas az átmeneti és tartós hajhullás, stressz hatására kialakult hajhullás és sérült haj kezelésére.
Én minden nap használom, nemcsak hajmosás után. Befújom vele alaposan a hajtöveknél, és 2-3 percig szépen, nem túl erősen átmasszírozom a teljes fejbőrt vele.
Nyáron a nagy melegben sokszor megizzad a fejbőr, ez nálam is így van, ezért a zsírosodás mellett néha még viszket is ilyenkor. Már 1 nap után észre lehet venni a hatását, nem viszketett a fejbőröm és kb. 4-5 nap után sokkal kevesebb haj maradt a hajkefémben. Amit még én tapasztaltam, hogy nem zsírosodott annyira a hajam és sokkal jobb tartása lett, megemeli a hajtöveket. Sokkal puhább lett a hajam, nem szállt annyira amennyire szokott és egészségesebbnek tűnt. Először nem tudtam mire vélni, majd rájöttem, hogy ez a kicsike az oka. 🙂

Rózsavíz porlasztóval
(1.800 Ft/200 ml)
Akik rendszeresen olvassák a blogomat, azok tudhatják, hogy a rózsás termékeket egyszerűen imádom. Ez a rózsavíz több területen is használható egyszerre:

  • megfelelő száraz hajra
  • kiváló a göndör hajra, mely fésülés után érdes tapintású
  • kiváló a festett, kimerült és száraz hajra
  • ideális a fénytelen hajra, mely hajlamos a töredezésre
  • kitűnő a hajra, mely nyár folyamán nagy mértékben kiszárad
  • használható a bőr hidratálására, tonizálására
  • használható a duzzadt szem borogatására.

Kipróbáltam a hajamra is és nagyon finom illata lett tőle, de én arc- és testpermetként szeretem igazán alkalmazni. Ebben a nyári melegben igazán jól esik a frissítő hatása. Mivel a rózsa tonizál, regenerálja a tág pórusokat, segít a vízhiány és az érzékeny bőr leküzdésében, emellett enyhén összehúzó, és nyugtató hatású is, ezért nagyon jó hatással bír a bőrre. Napi többször fújom be vele az arcomat, használat után tiszta és puha érzésem van tőle. Nagyon jól hidratál és sokkal frissebbnek érzem a bőröm tőle. Egyértelműen csodaszer 🙂 amire szüksége van épp a bőrödnek, arra használ. Lehet a bőr zsíros, kombinált, vagy épp száraz. Kitűnő tonik helyett, vagy nyáron azoknak is akik nem bírják a krémeket. Kötelező alapdarab! A termékeket itt éritek el. Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is.