HELAN – Itália csodái

Én hiszek abban, hogy káros anyagok nélkül is eredményesen, hatékonyan ápolhatjuk a bőrünket. Ez az oka, hogy az oldalamon főként natúrkozmetikumokról olvashattok teszteket. A Helan cég csakis BIO és tiszta alapanyagokból készült, allergénektől, színezékektől és minden káros összetevőktől mentes termékeket forgalmaz. Ki szeretném emelni, hogy a termékek magas minőségű, természetes anyagokból állnak és nem tesztelik állatokon. Termékeiket azoknak ajánlom, akik tudatosan választanak és elkötelezettek a minőségi bőrápolás területén. Szeretném ha Ti is többet tudnátok erről a márkáról, ezért íme pár sor a bemutatkozásukból.

„HELAN Genovában született, 30 évvel ezelőtt, egy gyógyszerész házaspár alkotta meg a koncepciót, mivel megelégelték, hogy az ekcémás bőrre az orvosok kizárólag hormonos készítményeket írtak fel. Így megalkották saját vállalkozásukat és kizárólag növényi és bio összetevők segítségével csodás eredményeket értek el.
Így született meg a HELAN, a márka, mely egyesíti a modern, dinamikus, olasz családi vállalkozás minden apró szépségét, ugyanakkor tökéletesen tiszteletben tartja a múltat, a természet hagyományait és a generációk szándékát. A vállalkozást ma is a család vezeti, már a felnövekvő generációk viszik világsikerre a márkát, melynek keretei között a gyógyszerész házaspár három gyermeke irányítja, és tereli HELAN világhódító útját. Amilyen a vállalkozás, olyan a termék is, tökéletes harmóniában van önmagával.”

Helan Bio hidratáló CC alapozó krém – Rizs szín
(7.290 Ft/50 ml)
Először is a CC krémmel szeretném kezdeni, ami színét tekintve tökéletes harmóniában van az arcbőröm színével. Pár hónapja már szinte tényleg csak BB vagy CC krémeket használok, mert ha megfelelő minőségű terméket választunk, akkor szinte biztos, hogy egy ásványi púderrel kombinálva elérhetjük az egészséges és majdnem tökéletes fedést. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy sminkelés terén is nagyon figyeljünk oda, hogy mit kenünk az arcunkra, mert hiába a csodakrémek amit egész nap az arcunkon viselünk, nyomot hagynak. Azonban ez a CC krém amellett, hogy kíméletesen bánik a bőrrel, aloe vera, hyaluron sav, és E-vitamin tartalmának köszönhetően még hidratál is.  Ha ez nem lenne elég, akkor még azt is a javára írnám, hogy fényvédőt is tartalmaz, így ezzel már nem kell külön foglalkoznunk. A termék illata nagyon finom, púderes, felvitelkor egy kellemes nőies érzést nyújt. Megtisztított arcra vigyük fel, gyönyörűen egyenletesen el lehet dolgozni, gyorsan beszívódik, nem kell vele pepecselni. Az apróbb ráncokba egyáltalán nem ül bele, nem darabosodik. Nekem olyan érzésem volt, mintha egy finom védőréteget képezett volna az arcomon, megsimítva azt, puhább és bársonyosabb érzetet keltett. Nagy kiszerelés, elég sokáig ki fog tartani. Nálam ez a termék 5 csillagos.

Helan Fekete szempilla spirál, extra hosszúság és volumen
(5.690 Ft/8 ml)
Azt kell mondjam, hogy egy gyöngyszemre leltem. Ami azonnal megfogott a leírásban, hogy D-panthenolt és E-vitamint tartalmaz, ami valljuk be nagyon ritka a szempillaspirálok körében. Egyszerre varázsolja gyönyörűvé a pillákat és ahelyett, hogy károsítaná, még ápolja is őket. Ami rögtön szembetűnik, az a csomagolása. Az igényes kialakítása, luxuskinézetet biztosít a terméknek. Nagyon jól és könnyen használható keféje van, a festék állaga se nem túl híg, se nem túl sűrű. Gyönyörű sötét fekete színe van, remekül fed, nem kell tízszer átkennem a pilláimat, hogy szépek és feketék legyenek. Egyáltalán nem csomósodik, egész nap a helyén marad, nem potyog a festék a szem alá és nem is kenődik el.

Helan d’Oro ránctalanító és volumenizáló arckrém
(12.990 Ft/30 ml)
Mivel én már 30 felett vagyok, így különösen örültem ennek a krémnek. Az öregedésgátlás csodaszere valamilyen formában mindig ott van a fürdőszobaszekrényemben, de mindig keresem a legjobbat, ezért nem volt kérdés hogy kipróbáljam. Illata nagyon finom, csomagolása minőségi, de ez a Helan termékek mindegyikéről elmondható. Textúrája testesebb, ezért első alkalommal én éjszakára használtam, viszont ez csalóka, mert nagyon szépen beszívja a bőr, ezért nappal is bátran lehet használni. Ezt tényleg külön díjazom, mert bár sok termék ígéri ezt magáról, hát… Hatóanyagait tekintve úgy tűnik semmit sem spóroltak ki a krémből, a teljesség igénye nélkül: az Amazóniában őshonos Eperua Falcata kéreg, nyugat-afrikai bambara bab magok, sáfrány szálak amik erős antioxidáns és bőrregeneráló hatásuk révén segítik a bőr rugalmasságának megtartását. C-vitamin, E-vitamin, argán, jojoba, marula, feketeribizli, muskátli és tamanu olaj.  Lássuk hogy mit tapasztaltam használat után! Már az első pár alkalmat követően feltűnt, hogy szépen hidratál és bársonyossá teszi az arcbőrömet. Nagyon vártam, hogy vajon mit tesz a „mérges ráncaimmal”, illetve a kisebb szem és száj körüli szarkalábakkal. Az első hét után már sokkal simábbak lettek tapintásra, de látványra is. És itt tettem olyat, amit eddig még soha. Bevontam édesanyámat is a tesztelésbe, mondván ha nálam ilyen jól működik, nézzük meg mit tud 50+ felett. Lányok ez a krém tud valamit! Másfél hét után az arcom olyan volt, mintha egy jó kis alvás-filtert használtam volna. A szarkalábak tényleg, láthatóan elhalványultak és a mélyebb ráncokat is elkezdte szépen feltölteni. Anyu pedig arról számolt be, hogy olyan, mintha pár évet fiatalodott volna az arcbőre és ezt többen meg is jegyezték neki. Sokkal rugalmasabb, bársonyosabb lett a bőre, a nagyobb ráncok nála már nem olyan feltűnőek. Amit szintén ő jelzett, hogy a nyakán szemmel láthatóan csökkentek a mélyebb ráncok, ezáltal fiatalosabbnak tűnik, ráadásul szépen feszesíti is, így az összhatás tökéletes. Ezt a terméket nyugodt szívvel ajánlom a 40 vagy 50+-osoknak is.

Helan Vanilia Oolong EdP
(8.990 Ft/50 ml)
A termékről:

„Egy tökéletesen felépített édesen púderes illat, kirobbanó vitalitással. Ennek a feledhetetlen illatkompozíciónak a fej jegyében a  valódi, Pápua Új-Guineából származó Tahiti vanília dominál, mely intenzív, mégis puha, lágy illatot biztosít. Az édesnarancs harsogó frissessége szinte belerobban a szívjegyekbe, melyet a könnyedebb, virágos árnyalatok tompítanak, mint az oolong tea levelek és sáfrány. Az alapjegyeknél a vanília zamatos, telt illata  egy kis fűszeres fekete borssal és kardamonnal, és a gyömbér izgató fanyarságával keveredik, melyet aztán a szantálfa, a vetiver gyökér, az Ambrette magvak és a fehér pézsma csillapítanak. Tisztán növényi összetevőkből, szintetikus illatanyagok és tartósítószerek nélkül!”

Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Ha ezt mindenben nem is engedhetjük meg magunknak, de a parfümök terén mindenképp elvárható, hogy ne egy kommersz márkát használjunk. A Helan parfümjei kedvező áruknak köszönhetően elérhetővé teszik, hogy minden alkalomra más-más parfümöt használhassunk, egyet nyárra, egyet télre, egyet munkába, egyet szórakozásra, vagy bulik alkalmával és természetesen egyet csábításra. 🙂
Rejtélyes és nagyon megosztó illat, kettősséget érzek vele kapcsolatban, mert illatra egy nagyon finom púderes, de ugyanakkor néha nekem túl édes is. Az tény, hogy tartóssága maximális, órák múlva is intenzíven érzem -talán pont ez az oka, amiért azt nem tudom elképzelni, hogy napokig vagy akár hetekig csak ezt fújjam magamra-. Én a finomabb citrusosabb illatokat kedvelem, de sokszor van olyan időszakom is, amikor pont az édesebb parfümökre vágyom. Vannak olyan napok, amikor fürdik benne a lelkem és alig várom, hogy befújjam magam vele, máskor viszont túl soknak érzem.
Használtam mellé Vanília Oolong tusfürdőt és sampont is. Érdekes, mert én ezt a terméket bármikor és bármeddig tudnám használni. Az esti fürdéseknek egy különleges varázst teremtett a kellemes illatával.

Helan D’Ambra Gocce EdP
(8.990 Ft/50 ml)
A termékről:

A Helan D’Ambra Gocce azok számára készült, akik a modern felfogást kedvelik: az ámbra és a citrus kombinációja azonnal friss illat-élményt nyújt, elcsábít, miközben a virágos szívjegyek a fák és gyökerek ölelésébe siklanak bele. A fejjegy a vibráló citrusok robbanása: a calabriai bergamott és az édesnarancs könnyed pezsgése utat nyit a háttérből előmerészkedő, lágy galagonyaméz illatának. Az ámbra felmelegíti és lágyítja a citrusos fejjegyet. Ahogyan a meleg szívjegyből előugrik, és beleolvad a jázminvirágok illatába, személyes, intim tereinkre emlékeztet. Az alapjegyek a libanoni cédrus, az ámbrába belesimuló fás tónusának köszönhetően valósággal lángolnak az érzékiségtől. Az édes tónusokat a pacsuli és vetiver gazdag illata öleli át, és teszi értékessé, titokzatossá és királyivá. “

Meglepő, hogy mennyi mindent ki lehet fejezni az illatokkal. Az illatunk meghatároz minket, a személyiségünket, a céljainkat, a vágyainkat. Érdemes a parfümökre úgy gondolni, mint egy névjegykártyára, ez az amit először megéreznek rajtunk és ez az illat lesz az amiről majd emlékeznek ránk, vagy egy általunk kiváltott érzésre. Én ebbe a parfümbe beleszerettem. Elsőre túl édesnek tűnt, de egy pár perc után szépen átalakult az illata és ezzel az én véleményem is róla. Kb. egy órája fújtam be magam, amikor előjöttek az igazán csábító fás tónusú illatok, amik a citrusos akkordokkal keveredve valami eszméletlen jó egyveleget hoztak létre. Szeretem használni a mindennapokban, de főként akkor, amikor üzleti partnerekkel találkozom, mert egyfajta határozottságot érzek magamban az illatának köszönhetően. Nálam a három parfüm közül egyértelműen ő a befutó, vagy mégsem, talán a következő? Egyenlőre nem tudom eldönteni.

Helan Muschio Bianco EdP női parfüm
(8.990 Ft/50 ml)
A termékről:

Élvezd az életet, a harmóniát és a saját vonzerődet! Diszkréten púderes, tiszta, fás-mohás illat limetta, majoranna, szerecsendió és szibériai fenyő illóolajokkal. Üde, finom, visszafogott illatkompozíció, amely csendes titokzatossággal bontakoztatja ki meghitt, varázslatos hangulatát. A fejillatot harmonikus moha és északi zuzmó alkotja, amely alatt puhán terül el a szantálfa és bourbon vanília meleg, rafinált és érzéki szívillata. Az illatkompozíció végül púderes jegyekkel teljesedik ki. Üdítő, mint egy nyári séta a hűvös, hajnali fenyvesben. Tisztán növényi összetevőkből, szintetikus illatanyagok és tartósítószerek nélkül!”

Nagyon finom, ízlésesen édes, üde, de ugyanakkor mély illat, összefut tőle a nyál a számban. 🙂 Kifújáskor határozottan kiérzem a levegőben a mohás, erőteljes illatot, ami aztán pár perc elteltével egybesimul a többi illattal, amik együtt alkotnak egy igazán nőies, ápolt érzést keltő illatot. Enyhén, de nem tolakodóan a vanília, és a szantálfa is felfedezhető benne, igazán szépen összesimul a többi összetevővel és idővel egy kellemes virágos, friss kompozíció kerül előtérbe. Nagyon jó a leírás, mert ha behunyom a szemem, tényleg egy fenyvest tudok elképzelni és itt most ne értsétek félre, nem a tipikus régi autóillatosítókra kell gondolni, hanem egy igazi harmatos, éppen ébredező erdőt vizualizálok be használatakor. Talán “gourmand” kategóriába is sorolhatnám, de valahogy mégis más, valami különleges. Én egyébként teljesen kortalannak érzem ezt az illatot, egy érett középkorú nőnek is jól állna, de egy 20-25 éves fiatal lányon is ugyanúgy el tudom képzelni. Egy igazi különlegesség.

Testápolók, tusfürdők

Helan D’Ambra Bianco hab-, és tusfürdő
Nem túl folyós, jól habzik, szépen tisztít, nem szárít, teljes welness élményt nyújt. Valami isteni az illata, ez egy csoda mert még puhább is a bőröm használata után. Órákig érezni az illatát, a parfümmel együtt pedig maga a csoda. Szerelem első használatra.❤

Helan D’Ambra Nettare testvaj érzékeny bőrre
Aloe vera, csipkebogyó, babasszu- és lenmagolaj, bacuri- és cupuacu-vaj és E-vitamin tartalmának köszönhetően, tökéletes bőrtápláló testvaj. Csodás keleties illatvilágával használata közben teljesen elvarázsol. Textúráját tekintve egy gazdag krém, alapos munkát végez, szépen gyógyítja a kiszáradt bőrt. Parfümjével együtt használva pedig egy igazi csoda.

Helan Vanília Verveine testápoló
Ginseng és zöld tea kivonatból készült hidratáló testápoló. Bársonyosan puhává teszi a bőrt és diszkrét vaníliás parfümillattal ölel körül. A hatása nagyon intenzív! Az én bőröm szárazabb, hajlamos a kipirosodásra, szépen megnyugtatja, puhává teszi.

Helan Vanília Kashmir habfürdő és tusfürdő
Én oda-vissza vagyok a krémes tusfürdőkért. Ennek az illata kellemes, nem túl erős, de viszonylag hosszan tart. Krémesebb a textúrája, ezért fürdéskor olyan érzetet kelt, mintha testápolóval kenném magam.

Nektek melyik a kedvenc Helan terméketek? A termékeket itt éritek el.