L’Erbolario Rebarbara Termékcsalád | Teszt

A rebarbarát sokan csak gyümölcsként imerik, pedig valójában zöldség. A szárát fogyasztjuk, aminek az íze egyedi és különleges, levelei ugyanakkor mérgező és maró hatású oxálsavat tartalmaznak, ezért étkezésre nem alkalmas. Mivel az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú növény, ezért jól illeszkedik minden diétához, továbbá hatóanyagai révén fokozza az anyagcserét és segít a zsírégetésben. C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, ugyanakkor a c-vitamin a kollagén képződésben is fontos szerepet játszik, így a fiatalos bőr fenntartásához is hozzájárul. Térjünk is át a szépségipari felhasználására. Kedvező hatását főként Kínában, már ezredévek óta ismerik, nemcsak a gyulladás ellen hatékony, hanem baktérium- és gombaölő képességgel is rendelkezik, emellett antioxidánsokban is gazdag és elősegíti a hasznos baktériumok tevékenységét. Kedvezően hat a bőr természetes védelmi funkcióinak megújítására.
Valamilyen szinten tartottam az illatától, mert a rebarbara szóról valahogy nem a kellemes illat jut először eszembe. Ugyanakkor nagyon csábítóak voltak a fent említett pozitív hatások, így belevágtam a tesztelésbe. Az első amit szeretnék elmondani, hogy nemhogy kellemetlen, hanem egyenesen finom az illata. Rögtön a tavasz és a természet jutott eszembe róla. Igazán friss, de emelett édeskésbe hajló zöld illat, egyik parfümömre emlékeztet. Ha ti is tartanátok az illatától, nincs miért, bátran vásároljatok a termékcsaládból.

Rebarbara illatos szappan
(2.560 Ft/100 gr)
Ez a különleges, szappan igazi kényeztetés, hiszen a rebarbara tartalmával, a fent említett hatásainak köszönhetően regenerálja, ápolja, és selymesen simává varázsolja a bőrt. A készítmény kiváló minőségű kókuszolaj tartalmának köszönhetően olyan krémesen habzik, mint egy krémes tusfürdő. Ami nagyon megfogott, hogy a termékleírásban olvastam, hogy 7 féle fémre tesztelték, így minimalizálva az ellergia kockázatát. Szeretem a biztonságos termékeket és azt is, amikor érzem, hogy sok energiát fektettek be egy adott termék elkészítésébe. Nagyon kellemes állagú, kicsit vajasabb, krémesebb szappan, ami nagyon jól hidratálja az amúgy száraz bőröm. Krémesen habzik, nagyon tisztának érzem magam használata után, az illata sokáig érezhető, de nem túl erős, nem üt el semmilyen illatszertől vagy parfümtől. Igazán tápláló, édesnarancs és szilva olajat tartalmaz. Karakteres illat, bársonyosan selymes tapintású. Garantáltan rabul ejt!

Rebarbara frissítő dezodor lotion
(4.128 Ft/100 ml)
Az alumínium-mentes dezodorok sokkal, de sokkal egészségesebbek a hagyományos deóknál, azonban az általános vélemény velük szemben, hogy nem működnek annyira jól.  A natúr deók hatásmechanizmusa egyszerű: mivel a kellemetlen szagok az izzadságban található baktériumok miatt alakulnak ki, így egy minőségi természetes deó fertőtlenít, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen szagok, emellet hozáadott természetes illóanyagokkal, gyógynövényekkel illatot ad a bőrnek. A termékben megtalálható minden jó: rebarbara rizóma kivonat, biotechnológiai trietil-citrát, valamint kókuszdió-, lófarok phitokomplexumok. Emellett található benne zsálya illóolaj ami egyensúlyban tartja a faggyútermelődést és az izzadságmirigyek működését. Ezekkel a remek összetevőkkel minimalizálja a verejtékezést anélkül, hogy természetellenesen elzárnák azokat. A szagok semlegesítését én alap elvárásként értelmezem, ebben nem ismerek középutat.
Nagyon praktikus a fújós megoldás, nem hagy foltot a ruhán. Hatását tekintve remekül működik, friss és tiszta érzést biztosít, ami egész napon át meg is marad, ezzel pedig nagy magabiztosságot ad.

Rebarbara testápoló krém
(8.362 Ft/200 ml)
A leírás szerint csak természetes illóolajok adják az illatát, semmi szintetikus parfüm nincs benne. A természetes illatanyagok többsége igen kellemes és tartós is. A krém közepesen lágy textúrájú, vizes állagú, ami nálam nagy előnyt jelent, mert nem szeretem a túl zsíros krémeket. A felszívódásával nagyon elégedett vagyok: gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros nyomot és valóban kellemesen hidratál. Esténként fürdést követően használom, reggelre már egyáltalán nem húzódik a bőröm, de biztos ami biztos, sokszor ha nem rohanok, még regel is kenek fel magamra egy vékonyabb réteget. Állaga miatt tavaszra és nyárra remek választás lesz.
Ha már szinte halljátok, ahogy kiszáradt bőrötök segítségért kiált, próbáljátok ki, a finom tapintású, selymesen puha eredmény garantált!

A termékeket itt éritek el: Ha tetszett amit most tőlem olvastatok, tartsatok velem legközelebb is.