Jane Iredale: A bőrápoló smink

Jane Iredale 1994-ben alapította meg a saját kozmetikai márkáját. Az ásványi kozmetikumokat neki köszönhetjük, hiszen Ő volt az első a világon, aki csakis kizárólag ásványi alapanyagokból készült dekorkozmetikai vonalat hozott létre, melyek amellett, hogy kiemelik a  nők szépségét, egyúttal jótékony hatással is vannak a bőrre. Jane-t a szórakoztatóipar ihlette meg, amikor észrevette, hogy sok színésznőnek és modellnek erős sminket kellett viselnie a munkájához, ami egyben károsította is a bőrüket. Ő megalkotta a saját ásványi sminktermékeit, így innentől már nem kellett káros sminket viselniük a bőrükön, azonban az arcuk mégis nagyszerűnek és szépnek tűnt. A Jane sminktermékek, -amik mára már vezető szerepet töltenek be a sminkiparban- számos előnnyel rendelkeznek:

  • parabén, talkum és szintetikus illatanyag mentesek
  • nem tömítik el a pórusokat
  • vízállóak
  • vegán termékek
  • nem tesztelik állatokon a termékeket
  • nem okoznak allergiát és gyulladásgátló hatásúak, így az érzékeny bőrűek számára is ajánlottak
  • a tiszta ásványi porok kiváló, hosszú távú fedettséget biztosítanak
  • széles spektrumú UV-A/B-védelmet nyújtanak

A Jane Iredale termékeihez Erika jóvoltából jutottam hozzá, ezúton is köszönöm szépen. Jó hír, hogy már Magyarországon is megvásárolhatók a Jane Iredale termékek.  A termékeket itt tudjátok megvásárolni.

Ajánlom az ásványi sminket azoknak, akiknek érzékeny a bőre, és szeretnének biztosak lenni abban, hogy semmi károsanyag nincs a termékben amit használni szeretnének. Az ásványi púder kiváló alternatívát jelent azok számára is, akik nem szeretik a folyékony alapozókat, vagy az alapozók nehéz, maszkos érzetét. Szinte súlytalan és ez szó szerint, mint egy bőrápoló termék.

Hidratáló Primer / Smooth Affair Primer
(9.900 Ft/50 ml)

Nagyon szeretem a primereket, de nagyon nem mindegy, hogy milyen terméket választunk. Sok primer ragacsos, nem csinál semmit, vagy eltömíti a pórusokat, ezzel rengeteg kárt okozva a bőrnek. Ezért érdemes nagyon jól megválasztani, hogy mi az, amit a bőrünkön viselünk egész nap. Amikor kinyomtam a terméket a tubusból, egy kellemes, friss, gyümölcsös illatot éreztem, könnyű krémes szerkezetű és szépen terül el a bőrön, minden ragadós érzés nélkül. Észrevehetően csökkenti a pórusok láthatóságát és segít az apróbb mitesszerek eltüntetésében is. Sima, matt felületet és egyenletes bőrtónust biztosít. Annak ellenére, hogy ez a primer csodálatos, szuperlágy bőrt biztosít, sajnos nekem nem segített a T vonalban olajos bőrömnek és a sminkem hosszabb élettartamának. Két dolog, amit viszont nagy pozitívumként megemlítenék: felvitel után gyönyörű az összkép, a bőröm ragyogóbbá vált tőle. Talán pont ez az utóbbi előnye egyben a hátránya is, hogy rövid időn belül olajosabbá vált tőle a sminkem.

Színezett nappali hidratáló CC krém / Dream Tint
(7.300 Ft/50 ml)

Ha a színezett hidratálókról van szó, mindenkinek a nyár jut eszébe, holott a száraz bőrnek nem csak nyáron, hanem egész éveben szüksége van a hidratáló összetevőkben gazdag krémekre. Hat árnyalatban kapható, hidratáló, fényvédő hatású, vízálló CC krém, amely a káros UV-A/B sugarak ellen hatékony napi védelmet nyújt, így akadályozva meg a sötét foltok kialakulását. Emellett nyugtató, gyulladás csökkentő hatású, minden bőrtípusra használható. Illata gyümölcsös, rendkívül diszkrét, nem egy tolakodó illat. Textúrája kellemes, könnyen siklik a bőrön, felvitele könnyű mind kézzel, mind pedig egy alapozóecset segítségével. A fedése nagyon természetes. Én a Light Medium színt választottam, ami nagyon szép természetes szín, se nem túl sárgás, se nem túl pirosas. Nálam telitalálat, az eddigi egyik legjobb CC krém, amit valaha használtam. Tökéletesíti a bőrömet, frissebb, üdébb és a lényeg, hogy egységesebb lesz tőle a bőröm. Olajmentes, így nem tömíti el a pórusokat, összetevőinek köszönhetően nagyon könnyed viselet. A termék használatával nem a vonások elfedése a cél, hanem a saját szépség kiemelése. Magában is megállja a helyét, én viszont használtam mellé púdert, főként a T-vonalon, mert így lett tökéletes az összhatás.

Ásványi Porpúder / Amazing Base Loose Mineral
(10.500 Ft/10.5 gr)

A legjobban azt kedvelem ebben a termékben, hogy nagyon gyorsan és könnyen lehet alkalmazni, ugyanakkor nagy fedettséget és hosszantartó hatást biztosít. Mindig meglepődöm, hogy mennyire tartós. Azok számára, akik érzékeny bőrűek és csak természetes szépségápolási termékeket szeretnének használni, kitűnő választás, mert nem tartalmaz parabéneket vagy talkumokat. Bónuszként vízálló és SPF 20-as fényvédő hatású. Érdemes nem szintetikus ecsettel használni, így sokkal gyorsabban és alaposabban lehet felvinni ezt a púdert. Én néhol, ahol szükségem van rá extra réteget használok, így lesz tökéletes a végén az összhatás. A por sima és selymes, nagyszerű alapot biztosít bronzosító és pirosító felviteléhez. Régebben sok púdernél úgy éreztem, hogy több bronzosítót kellett alkalmazni, mert a színek észrevétlenek voltak, viszont ennél a púdernél azt vettem észre, hogy a bronzerem és a pirosítóm színe már elsőre is igazán élénk. Úgy tapasztaltam, hogy egész nap tart, és csak minimálisan fénylik át a bőröm. Nem éreztem nehéznek, nem volt semmilyen mellékhatása, nem okozott mitesszereket, vagy apró kiütéseket. A nap végén szerintem nincs tökéletes smink, de ez a púder nagyon közel van hozzá és segít abban, hogy magabiztosabban érezzem magam, amikor nem teljes fedettségű alapozót vagy púdert használok.
Összességében nagyon örülök, hogy végre kipróbáltam ezeket a termékeket! A primer sajnos nem volt megfelelő a kombinált bőrömre, de ez nem feltétlenül a termék hibája. Az ásványi púder és a színezett hidratáló krém tökéletes kombináció. A CC krém abszolút kedvenc lett, mert a bőrömnek azonnal könnyed, azonban megfelelő fedettséget biztosít, púderrel együtt pedig tökéletes. Nem érzem nehéznek, érzésre mintha súlytalan lenne. Én nagyon megszerettem ezeket a termékeket, mert segítettek rájönnöm arra, hogy a hétköznapokon abszolút nincs szükségem az erős fedésű alapozókra. Ezután szívesebben használok könnyedebb textúrájú sminktermékeket, ez esetben a Mineral Makeup Hungary által forgalmazott Jane Iredale terméket.